piksun написа: и дискови спирачки за градско колело заслужава ли си
piksun написа:Благодаря на всички за информацията.Взех си Sprint SINTERO Plus man 28
и с какви ги замени. Моите също вече са към края на живота си ама нищо чудно поне още едни 1000км. да изкарат което ще направи едно 5000км.(идея си нямам това нормален пробег ли е), вече си взех Continental Speed Ride но съм решил първо да изтъркам тези до край и след това да сменям така че не мога да дам впечатление за тях въпреки че добри неща изчетох http://www.continental-tires.com/bicycl ... speed-rideА) Колко му е общата дължина от пресечката лапа-кормило до колчето на седалката (вдигната на max) - при Cross Legend съм постнал примерна схема за дължината L и височината H?
Б) Добре ли са закрепени маркучите и броните на жилата, които минават по долната тръба? Лесно ли се почистват?
В) Превключването на централните зъбчатки на курбела става отдолу(вместо отгоре, както е при Драг) – това по-добро решение ли е?
Г) Тъй като жилото на задния дерайльор минава по стойката на веригата, имаш ли някакви проблеми със замърсяване на жилото на при каране в мокро време (съпоставено с Драг Гранд Каньон-а, при който RD-жилото минава по стойката на седалката)?

, не ми се ще всяка година да сменям вилки vencil написа:От известно време при неравности усещам предницата някак по нестабилна. Днес натиснах предната спирачка и бутах напред на зад колелото и установих че там където са семерингите се получава лек луфт(ботуша леко се клати). Вилката ли си заминава
.
1. Това ремонтира ли се?
2. Ако трябва да я сменям давайте идея с каква, целта е да не се промени геометрията на колелото. В момента е с Suntour NEX HLO http://www.srsuntour-cycling.com/bike/f ... -5092.html само че по-стар модел предполагам.
Мислих да търся някаква твърда ама ще ми падне предницата и явно пак трябва да е такава само че нещо по-издръжливо, не ми се ще всяка година да сменям вилки
.
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 25 госта