Помощни колела -скорости

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Помощни колела -скорости

Мнениеот MIKEY MOUSE » Чет Фев 04, 2016 8:39 pm

Уважаеми колеги, дайте съвет, или идея-монтаж на помощни колела за детско колело -20" със скорости /декланшьор, обтегач /. Има ли от Вас механик, който е успял да се справи със задачата. Моля Ви -очаквам идеите Ви . Благодаря. :wavey: /Без заварки/

ПП Вероятно темата не е за този раздел, но експертите са тук - та затова.
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Re: Помощни колела -скорости

Мнениеот Gen4eca » Нед Фев 07, 2016 9:50 am

Дясната планка се обръща на 180 градуса- където се хваща колелцето се хваща рамката и обратно, на мястото на оста на главината се хваща колелцето :beer:
Bombing for peace is like fucking for VIRGINITY!
Аватар
Gen4eca

Рейтинг: 1418

Мнениеот MIKEY MOUSE » Пон Фев 08, 2016 8:55 pm

Gen4eca написа:Дясната планка се обръща на 180 градуса- където се хваща колелцето се хваща рамката и обратно, на мястото на оста на главината се хваща колелцето :beer:

:dontknow: ??? :dontknow:

Аватар
MIKEY MOUSE

Мнениеот jinsou420 » Пон Фев 08, 2016 9:20 pm

Вчера ...видях такова колело,баш със скорости(обтегачи).
Исках да го снимам заради тая тема,ама мойта се размрънка,че ще изплаша детето :banghead: няма да е от помощ :) така ама....планката беше обърната наопаки ...за да се движи спокойно обтегача,ама ми се искаше да го снимам заради тебе,ще го дебна в парка..за да го щракна(ако няма развитие де)
Планката както беше |_ я бяха сложили наобратно
Kindzadza
Аватар
jinsou420

Рейтинг: 1397

Мнениеот Brave » Вто Фев 09, 2016 11:56 am

Това, за което говорят Gen4eca и jinsou420 е, че от дясната страна, самото колелце се разкача от планката и се монтира на мястото където нормално минава оста на задното колело на велосипеда. Планката се закрепва за остта на велосипеда през дупката, която е била по замисъл за колелцето. Виж снимката.

Иначе, за какво въобще са ти помощни колела? Те са голяма глупост и само забавят ученето на детето да кара. Отделно, такива зверски пребивания стават с тях, защото колелцата са малки и като се закачат в нещо, резултатът е търкаляне презглава. Създават и грешна постановка относно начина на завиване, тъй като пречат велосипеда да се накланя в завой.
По-добре свали временно курбелите и средното, свали веригата и скоростите, седалката я смъкни така, че детето да може да стъпва и с двата крака на земята - и ето ти балансно колело. За един ден ще се научи да пази равновесие, после връщаш курбелите, скоростите и веригата и ето - един нов колоездач е готов. Поне моя опит с двата начина на учене е такъв. Дъщеря ми влачи малоумните помощни колела сигурно 1 година и когато ги свалихме имаше големи драми, сина ми се научи да пази равновесие за буквално 15 минути в двора на местното училище, без помощни с колело с махнато задвижване. Това лято и най-малкия ще го учим така.
Прикачени файлове
pomoshtini.jpg
pomoshtini.jpg (95.18 KiB) Прегледано 4568 пъти
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот MIKEY MOUSE » Вто Фев 09, 2016 10:45 pm

Благодаря Ви колеги!
За да приключим с темата:
1. Аз нямам думата -с помощни или без-
2. Към мен беше отправена молба да ги монтирам- но помощните колела бяха закупени и са от другия модел,за това първоначално не разбрах обясненията Ви. Явно трябват помощни колела от посочения на снимката модел, но аз нямаше да се досетя да ги завъртя.
3. Благодаря Ви още един път. :wavey:

Аватар
MIKEY MOUSE

Мнениеот Айката » Съб Фев 20, 2016 12:56 pm

Аватар
Айката

Рейтинг: 1198

Назад към Веломеханик