Какво си взех

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Какво си взех

Мнениеот Nakata2 » Вто Фев 23, 2016 6:27 pm

Здравейте!

В някоя от темите, които пуснах, някой каза да покажа какво съм взел. Това ще направя.

От една страна виждам, че тук се говори обикновено за велосипеди с високи цени от висок клас. Такива, които не мога да си позволя. Това малко ме кара да се чувствам неудобно. От друга, съм доволен, от това, което си взех - симпатично, ново, леко, бързо колело, хибрид (водят го градско, ама е хибрид), 28 цола, за 360 лв.
Снимка + характеристики можете да видите ТУК

Още с купуването му сложих метални педали, хронометър, стойка за шише, шише, звънец, предна бяла и задна червена светлина и по-сериозна заключвачка.
Сега започва борбата със Софийските улици :) , а уикенда мисля да го пробвам на извънградски път.

Ако желаете, бих се радвал да споделите някакви мнения, поне от това, което виждате на прима виста :agree:
Nakata2

Рейтинг: 1200

Re: Какво си взех

Мнениеот Янчо » Вто Фев 23, 2016 7:52 pm

Честито. Няма причина да се чувстваш неудобно и да се притесняваш. Най-важно е желанието да караш, а не това колко ти струва велосипеда. :beer:
Аватар
Янчо

Рейтинг: 1284

Мнениеот vas69 » Вто Фев 23, 2016 8:00 pm

Екстра е за в града, повече не ти е нужно. Даже е доста лъскаво.
"КАРАЙ ВСЕКИ ДЕН" - Sergh
Life is behind bars and between legs.
I'll be BACK.
Аватар
vas69

Рейтинг: 1290

Мнениеот fu4ko » Вто Фев 23, 2016 8:02 pm

Честито и от мен.Ако ти покажа моята шосейка колко е дърта и каква е ще се почувстваш доста по добре,но съм доволен от нея.С нея ми е доста по леко да карам отколкото с 26цата Крос Агресор взиман през 2000г.Само 50лв е ама и правих ремонт и още неща има да дообурудвам.Стъпила ми е на стостина лева с каплите които плетох миналата година за първата шосейка,нови команди,нова верига и заден обтегач.
Cross Sprinter
fu4ko

Рейтинг: 1344

Мнениеот joroblob » Вто Фев 23, 2016 9:38 pm

Честито и от мен! Въобще не трябва да се притесняваш за подобни неща! Важното е това ти да се чувстваш добре карайки велосипеда и на теб да ти харесва, а не на другите! Винаги ще откриеш свои съмишленици - не всички във форума са яките Батки с яките търкала, както би си помислил съдейки по писанията - всички сме обикновени хора минали през трагични таралясници докато открием това, което наистина ни върши работа(тук визирах себе си)! Ти си избрал правилното колелце за целите които ще го ползваш карай го така, а повярвай с карането полека сам ще разбереш кои компоненти не пасват на твоите предпочитания и ще ги замениш. Само като спомена заключвалка - бих те посъветвал да внимаваш много къде го оставяш - апашите не ги спира никаква такава!
joroblob

Рейтинг: 1320

Мнениеот Timshel » Сря Фев 24, 2016 8:20 am

Здравей отново Наката,

Първо честито. Проследих избора ти на велосипед по темите, които пусна. Включих се където можах. Смятам че изборът ти е оптимален (разбирай го като възможно най-доброто, при зададените входни данни). За градско колело е повече от добро. Както писа един колега по-горе - сам ще разбереш какво ще ти тряба по нататък да смениш. Да го караш здраво, да го пазиш и "драгчето" ще те пази.

Карай си го със здраве.
Постскриптум: Подсети ме, че трябва и аз да си сменя пласмасовите педалите, че на мокро не мога да ги догоня. :rofl:
Timshel

Мнениеот Gvt333 » Сря Фев 24, 2016 9:10 am

Честито!

Изобщо не гледай цената. "Нищо не може да се сравни с удоволствието да караш колело" - Кенеди . Много мъдро. Просто карай. :beer:
Gvt333

Рейтинг: 1402

Мнениеот L&R » Сря Фев 24, 2016 9:51 am

Честито! Градското ми колело е с приблизителна цена 200лв (втора ръка) и го карам всеки ден с кеф :beer:
Аватар
L&R

Рейтинг: 1310

Мнениеот victortrt » Сря Фев 24, 2016 10:40 am

Честито и от мен.
Цената няма чак такова значение за градско колело. Тук се обсъждат предимно планински, но те са предвидени за експлоатация в други условия. За каране по асфалт, велоалеи и паркове според мен е по-добре да се вземе обикновено градско/хибридно/ърбън колело вместо МТБ нисък клас.
Аз ползвам за града това - http://1bike.bg/portfolio/puch-reborn/ но вече е с нова спортна седалка, други калници и по-широки гуми със защита против спукване /защото намерих със защита само по-широки/.
Поради вътрешните скорости е перфектно, защото се сменят и в спряло положение /безценно на светофари например/, има си предпазител на веригата, което си е важно като се кара до работа или по работа и т.н.
Вярно, взел съм си и хибрид за карания през уикенда из паркове /асфалт и черни пътеки/ или около София /шосе предимно, но без проблем върви бързо по равни черни пътеки/, но той макар и по-бърз и с лек вървеж изисква по приведена стойка, не предразполага към чести спирания и тръгвания, трябва да се стяга десния крачол и като цяло е по-удачен да тръгнеш с него и да не спираш.
В първоначалния си вид беше с кормило лястовица и багажник, но ги махнах, за да придобие по-динамична визия. Твоето директно е "изчистено", макар че едни калници няма да му навредят.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот keephoppe » Нед Фев 28, 2016 6:08 pm

Дойде време и аз да се похваля. От вчера съм горд собственик на Cross GRX8 27,5" .Нямям база за сравнение, но на този етап като изключим вилката съм адски доволем :)))
keephoppe

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти