луфт във средно движение/касета/

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

луфт във средно движение/касета/

Мнениеот Донев76 » Вто Фев 23, 2016 6:42 pm

Здравейте и от мен регистрирах се тук вчера и съм много доволен че има доста интересни неща тук.И така по същество:Скоро се здобих с един МТБ SCOTT ASPEKT 60 на старо за 250лв.и то в сравнително добро с-е.Но в магазинчето отдето го купих не забелязах,че има луфт в средното движение всъщност може да се е появил и в последствие щото колелото не бе карано от доста време.Интересуваме дали е на касета или е на лагери,като старото ми колело?Предполагам че е на касета но така и не открих модела щото в интернет "ври" от различни модели а лошото е че всички сайтове са ябанджийски както казваше баба ми... :) този Скот е може би най-ниския клас но все пак е приятен за каране и сравнен със старото ми колело/стоманено пасати туарег/е като мазерати... :) от Перник съм а тук няма много майстори дето да съм сигурен че ше ми свършат работа...затова попитах а луфта се усеща и в двата курбела смисъл като мърдам единият се мърда и другият но интересното е че се мърда и халката/ако се казва така/ дето с нея се стяга самото движение.Та дали ще стане само със затягане или ше трябва да търся касета?или е още по-лошо да е износен самия кожух дето лежи касетата в него... :banghead: дано не е това...Благодаря за съветите и отговорите предварително.
Донев76

Рейтинг: 1200

Re: луфт във средно движение/касета/

Мнениеот fu4ko » Вто Фев 23, 2016 7:52 pm

Разхлаби халката,ако вероятно и тя се е отвила и обери луфта.Може да не е било стегнато хубаво и да се е отвила чашката.Хубаво е да се проверят и от двете страни да не са се развили.
Cross Sprinter
fu4ko

Рейтинг: 1344

Мнениеот Донев76 » Вто Фев 23, 2016 10:19 pm

ще го пробвам но лошото е че нямам такъв ключ а с отвертка и чук не ми се кълца...май ще го кача на комбито и ще се разходя до магазина и сервиз на Скот на бул.България.Тъкмо ще го огледат и за други "болежки".Лошото е,че ще ми излезе соленко точно там....
Донев76

Мнениеот fu4ko » Сря Фев 24, 2016 5:11 pm

Ами вземи си ключ.Най евтиния ще свърши работа.Аз преди да започна ремонтна дейност си купих ключове когато ми потрябваха,макар че ги ползвах рядко само за мен.Обичам да имам,като ми потрябват,а не да ходя да се моля на някой да ми отслужи.
Cross Sprinter
fu4ko

Рейтинг: 1344

Мнениеот Донев76 » Чет Фев 25, 2016 9:41 pm

Днес го откарах в един нов сервиз за велосипеди,който не го знаех обясних на момчето какви са ми проблемите и го оставих.След 2 часа ми звънна и ми каза че е готово :bowdown: :clap: Беше сменил касетата и луфта го нямаше.Същото така ми обясни,че освен че съм разбъзикал задния дерайльор е било и криво ухото дето го държи.Също така ми бе сменил и накладките с нови и вече е едно доста по-свястно за каране колело ;)Благодаря и на тези,които се отзоваха тук с идеи и предложения :peace:
Донев76

Назад към Веломеханик