За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20
Здравейте. Имам следната неизправност със велокомпютър Sigma Sport BC-1609 STS. Много често сигнала се губи между трансмитера и приемника. През повечето случаи загубената информация се възстановява на куп след няколко минути търсене на сигнал, но има случаи когато така и не се отчита. След минута - две правилно показване на скоростта, отново същия цикъл. Някой може ли да ми помогне как да отстраня тези неизправности?
Ако говорим за МТБ, някои компютърчета са на границата на възможностите като сила на сигнала. Монтирай датчика и компютъра така, че да имат максимално пряка видимост по права линия и възможно най-близо.
Например ако компютърът и датчикът са от различни страни (ляво/дясно) на кормилото и вилката, както и ако датчикът е от задната страна на ботушите, това са възможни предпоставки за затруднено предаване. Говоря от личен опит.
Само споделям опит: 1.Неправилен монтаж /позициониране / 2. Батерия купена от китайския магазин трае 10-15 дни 3.Измерено напрежение с волтметър не дава реален резултат /необходимо е да е -под товар / 4. Лош контакт -ръжда или наслагвания по контактуващите повърхности 5. Разсейване на сигнала-брони, чантички ,фарчета ...
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!
Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Сигурен съм, че не е от разстоянието, защото го пробвах свален, на няколко см. Батериите също са качествени. Но интересното е, че след като превключих трансмитера в режим за втори байк, тогава всичко работи отлично. Пробвах пак да го върна в режим за байк 1, съответно същите проблеми. Сега без проблем си го карам със втория сигнал.
Когато са слаби батериите, компютърчето си казва. И аз имах една сигма 12,12 стс на която се случваше да губи сигнал понякога. Лош контакт с поставката май правеше. Бях я монтирал на лапата. Като я откачах и закачах се оправяше. Иначе смених сигмата с VDO и вече нямам такива проблеми.