Sram x 7

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Sram x 7

Мнениеот rumenbm » Чет Мар 31, 2016 9:49 pm

В момента съм с SRAMx4 и съм решил да мина към SRAMx7.Та,въпросът ми е какъв да бъде задния деклашор-късо,средно или дъллго рамо?Един ми твърди,че дългото рамо е било универсално-за всякакво каране,Така ли е?Аз ще карам най вече градско.И другият ми вапрос е,курбелите са ми SRAM с 3 венеца.Дали стават за 10 скорости?Та,като смоменах за скорости,каква е разликата между 9 и 10 скорости?
rumenbm

Рейтинг: 1140

Re: Sram x 7

Мнениеот bio » Пет Апр 01, 2016 11:48 am

rumenbm написа:В момента съм с SRAMx4 и съм решил да мина към SRAMx7.Та,въпросът ми е какъв да бъде задния деклашор-късо,средно или дъллго рамо?Един ми твърди,че дългото рамо е било универсално-за всякакво каране,Така ли е?Аз ще карам най вече градско.И другият ми вапрос е,курбелите са ми SRAM с 3 венеца.Дали стават за 10 скорости?Та,като смоменах за скорости,каква е разликата между 9 и 10 скорости?

дължината на задния дерайльор зависи какъв капацитет искаш да покрие (колко верига искаш да обере) -> http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=94055&p=764723&hilit=capacity#p764723
дългото рамо не е универсално, но може да работи и при с 3,2 и 1 плоча отпред. късото може да работи максимум с 2 плочи. ако караш с 3 плочи и градско си вземи дълго рамо.
курбелите незнам дали стават за 10 скоростна система. но, най-малкото би трябвало да може да им сложиш плочи за 10-ка.
относно разликата 9 и 10, не те разбирам какво питаш, но задния дерайльор и команда не са съвместими.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик