Здравейте!Казвам се Иван и съм от Ямбол.Бих се радвал на вашите мнения и съвети относно избора ми така да се каже на първо колело от,може би над 15г.Историята е следната до Ноември 2014г тежах около 210кг.Тогава един ден си казах,че това няма да продължи така и за това започнах стриктна диета и много,ама много спорт и за около 8-9 месеца успях да стигна до 125кг. и така ги поддържах в продължение на няколко месеца до края на Януари тази година,когато се наложи да ме оперират от херния.Продължавам да спазвам диета до колкото е възможно,но усещам,че при липса на достатъчно движение нещата стават трудно.За това искам да си взема колело с което да увелича движението си докато отново мога да бягам и ходя на фитнес нормално в смисъл докато се възтановя дотатъчно.Няма да спра да карам колело и след това,имам познати които карат и покрай тях и аз се зарибих много.Извинявам се за offtopica горе.Сега да се върнем на темата:В момента съм около 130-135кг. висок съм 188см.Колелото ще се кара главно по шосе,но е възможно и по черни пътища от време на време,за това основната ми цел е колелото да е здраво,нямам претенции за екстри или тем подобни както се казва да е "дуракоустойчиво".Бюджета ми е около 600-650лв.Също се чудих дали да си взема ново или втора употреба,като новото ще има някаква гаранция,но пък ако си взема втора употреба за тези пари предполагам ще е по-добро от ново,но пък неразбиращ като мен може лесно да бъде излъган.За това всякакви мнения и препоръки ще са добре дошли за мен.Надявам се не съм ви отегчил с горенаписания "роман".
П.С.Извинявам се за допуснатите правописни грешки,но поша от телефона.