Велопромоции в Лидл

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Велопромоции в Лидл

Мнениеот billclinton » Съб Мар 26, 2016 9:37 am

connann написа:Относно очилата и UV защитата във всяка оптика могат да ви ги проверят безплатно. Имам една дузина китайски очила и такива, купувани от до касите в магазин за обувки, и всичките филтрират на 100% UV.
Имам и едни китайски, които са точно копие на едни немски цайси /най-вероятно пак правени в Китай/и са по-добри от тях, защото има добавена поляризация :agree:
Но пластмасата на рамките определено е по-зле.

Знае ли някой дали в оптиките извършват услуга за затъмняване на плаки за слънчеви очила.Имам едни безцветни плаки(2 чифта)и бих искал едните да ги направя възможно най тъмни.
Имам приятел който затъмнява стъклата на колите с фолио - питах го него,вика не става щото са пластмасови(ако били стъкла нямало проблем да се сложи фолио)
billclinton

Рейтинг: 1525

Мнениеот krach » Съб Мар 26, 2016 10:20 am

@billclinton

За едната икономия ще си развалиш очите. Дори и 100 лева да дадеш за очила пак няма да струват колкото очите ти.
По - добре вземи от илиянци за 10 лева. Провери ги във всяка по - голяма оптика и си в играта. Един колега си взе за 8 лева очила и в една от оптиките, помоли да ги проверят за УВ защити. Всичко беше ток.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот billclinton » Съб Мар 26, 2016 11:37 am

Нещо май не се разбрахме.Не знам за каква икономия става въпрос.Очилата са маркови струват над 150лв.- имат поляризация и всички защити.
Въпросът е че ги счупих,после си поръчах още едни(същите) и сега имам 7 чифта плаки(очилата идват с по 4 чифта плаки)но нямат тъмни(черни плаки)и затова зададох въпроса си дали е възможно да се затъмнят в оптика
billclinton

Рейтинг: 1525

Мнениеот root666 » Чет Мар 31, 2016 11:03 am

Здравейте, струват ли си каските от Лидъл, като за 28 лева?

Изображение
Аватар
root666

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alexi » Чет Мар 31, 2016 11:09 am

според мен за парите си е ок .. доста прилични седалки има ,очаквах да са някакви ментета но след кратко ровене установих ,че такава марка има и прави сносни седалки отделно са и на доста по висока цена от колкото в Лидъл
http://www.amazon.co.uk/saddle-Wittkop-Medicus-Sport-unisex/dp/B00H39TY6W
произволен линк давам .. аз вземах една за хлапето ,според мен си заслужава на тая цена средно мека с хубава форма и изработка .. боцнах и едни очила да има там
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот root666 » Чет Мар 31, 2016 1:36 pm

Седалката я купих, изглежда доста добре, каската също е добре направена, но даже най-големиа номер ми убиваше отстрани, голяма тиква имам...

Изображение
Последна промяна root666 на Чет Мар 31, 2016 2:10 pm, променена общо 1 път
Аватар
root666

Мнениеот iPop » Чет Мар 31, 2016 1:42 pm

Купих си стойката и довечера ще си окача и разглобя колелото на нея. В младост 4-ри има още стойки, така че налазвайте ;)
Аватар
iPop

Рейтинг: 1544

Мнениеот Vel0-Mania » Чет Мар 31, 2016 5:53 pm

На мене ми се сториха малко тежки седалките. Помпите ми харесаха, леки са. Вчера ходих до "Kaufland" и се сетих да видя там какви помпи има и бяха малко по-тежки.

Иначе, в "Лидл" по-каталог едно показват там а като отидеш и други работи има. :)
Vel0-Mania

Рейтинг: 1218

Мнениеот half » Чет Мар 31, 2016 6:38 pm

Най-сетне и аз на време да се усетя, стенд и голяма помпа. Разгледах ги вкъщи, доволен съм, а сега трябва да им намирам място :D
"Доброто възпитание е умението да скрием колко високо мнение имаме за себе си и колко ниско мнение имаме за другите." - Марк Твен
Аватар
half

Рейтинг: 1293

Мнениеот vencil » Чет Мар 31, 2016 6:41 pm

Взех си помпа, много бързо помпи даже и манометъра отчита :D , ама идея си нямам дали е точен. Единственият кусур е че заключващият механизъм е много стегнат :crap: , иначе изглежда доста читаво направена.
Аватар
vencil

Рейтинг: 1265

Мнениеот krach » Пет Апр 01, 2016 6:44 am

Относно каските, вчера минах през лидъл и взех една такава за една приятелка и мога да кажа че изглеждат доста добре и на вид и на изработка според мен са го докарали. Стопчето доста силно свети и са доста по - удобни от тези на драг за 30 лева (най - евтините).
Ако нямах определено щях да си купя такава.
krach

Мнениеот penmark » Пет Апр 01, 2016 7:21 am

Изображение
И една каска отнесох. Преди 2г бях си взел същата, ама изгубих някъде козирката пък и ми беше малко голяма, та сега взех точния размер. :D Даже се чудя дали да не отнеса и една черна, ама много ще привлича слънцето. :D
Иначе каска с комарник и добре изглеждаща за 28лв никъде другаде няма. :agree:
Аватар
penmark

Мнениеот jafiso » Пет Апр 01, 2016 11:00 am

Изказвам се в подкрепа на удобството и защитата на каските. Карам вече с втора такава. Миналата година имах жестоко падане на едни камъни, при което си ударих задната част на главата. :crazy: Каската я опази изцяло и сега разцепена отзад си я пазя като сувенир. Според мен за тази цена е перфектен избор. :beer:
Bahur Bike Team
Аватар
jafiso

Рейтинг: 1220

Мнениеот hellp » Пет Апр 01, 2016 11:27 am

root666 написа:Седалката я купих, изглежда доста добре, каската също е добре направена, но даже най-големиа номер ми убиваше отстрани, голяма тиква имам...

Изображение

Тая седалка си я взех миналата година и е много мека, обаче на мен ми е много неудобна. Трябваше да махна настройката за повдигане на седалката, защото с тях не може да се захване на колчето на седалката. Като я монтирам, горната част седи повдигната, а долната наведена и постоянно се хлъзгам надолу.
И аз смятам да си взема една каска и може би степенка. Чудех се за стойка, обаче разбрах, че един лост (дръжка от моп :lol: ), поставен върху облегалките на два стола ми върши почти същата работа. Само закачам седалката на колелото на лоста и задницата виси във въздуха.
hellp

Мнениеот did » Пет Апр 01, 2016 11:48 am

Как може да купувате такива вазглъвници за седалки бре? Седалката трябва да е твърда и да опира при каране само в седалищните кости, без да притиска нищо отпред. Вижте с какви седалки карат по шосето хора, които прекарват половината ден върху велосипед. Купете си такава. Дайте си време за свикване и изхвърлете тия боклуци.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hellp » Пет Апр 01, 2016 12:25 pm

Съгласен съм за седалката. Някой взе ли си малката помпа от лидъл?
hellp

Мнениеот Speedmaster™ » Пет Апр 01, 2016 1:08 pm

Снощи се запътих към Лидл за комплект фар и стоп но се отказах защото батериите бяха вградени и това не ми допада защото няма да стават за преходи а и е слаб.Пробвах каските но има нещо пластмасово в страни което доста дразни и убива,държи затягането този елемент но не ми допадна.Като изработка каската е добре,има стопче и сенник който трябва да се махне защото при падане може да пробие каската и да ви нарани.Гледах и голямата помпа но е подходяща за байк,за шосеен велосипед ще е слаба.Вело-компютърчето беше добре за тази цена,седалките не ми допаднаха,много тясни и много широки и меки.Аз карам с 148mm и избора на седалка е трудна работа или поне аз имам със повечето при големи преходи.
Аватар
Speedmaster™

Рейтинг: 1448

Мнениеот krach » Пет Апр 01, 2016 3:04 pm

did написа:Как може да купувате такива вазглъвници за седалки бре? Седалката трябва да е твърда и да опира при каране само в седалищните кости, без да притиска нищо отпред. Вижте с какви седалки карат по шосето хора, които прекарват половината ден върху велосипед. Купете си такава. Дайте си време за свикване и изхвърлете тия боклуци.

Не е баш черно или баш бяло относно седалката. Със много дебела и пухкава много ясно че не е удачно, НО тези дето са едната гола пластмаса с плат от горе не значи че ще ти е удобно непременно. За всеки г*З си има седалки. И се открива с проба грешка. Моята не е от най- твърдите (не е и от най - меките) , но нямам никакъв проблем с нея дори след 100те на Витоша или пък няколко дневни преходи.
krach

Мнениеот mnn » Пет Апр 01, 2016 4:01 pm

vencil написа:Взех си помпа, много бързо помпи даже и манометъра отчита :D , ама идея си нямам дали е точен. Единственият кусур е че заключващият механизъм е много стегнат :crap: , иначе изглежда доста читаво направена.

Как се сменя за кой вентил да помпи, че аз взех една и само автомобилния помпи.... а уж за средно интелигентен човек се имам :crazy:
mnn

Мнениеот Alexi » Пет Апр 01, 2016 4:56 pm

абе това от снимката не е единствената седалка която се предлага .. има и за МТБ и изглежда съвсем прилично ,140 е широка и средно твърдичка - вземах за щерката но си я сложих за проба и днес избичих едни 50 км по черно с 1000м положителна - добре е седалката ,конкурира доста по скъпи седалки само дето е малко тежичка 340 грама но за тия пари си заслужава ..
Аватар
Alexi

Мнениеот connann » Пет Апр 01, 2016 7:17 pm

Другата седмица ще има машинки за верига:
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=38461
:evil:
Аватар
connann

Рейтинг: 1315

Мнениеот hellp » Пет Апр 01, 2016 7:25 pm

Ако някой иска седалка № 3, давам му я за 10-11 лв. Като нова е, само веднъж я пробвах, за да оценя старата :D
hellp

Мнениеот vencil » Пет Апр 01, 2016 7:37 pm

mnn написа:
vencil написа:Взех си помпа, много бързо помпи даже и манометъра отчита :D , ама идея си нямам дали е точен. Единственият кусур е че заключващият механизъм е много стегнат :crap: , иначе изглежда доста читаво направена.

Как се сменя за кой вентил да помпи, че аз взех една и само автомобилния помпи.... а уж за средно интелигентен човек се имам :crazy:

Я някой ако знае как става да докладва, малееее и аз не успях да го подкарам :smash: .
Аватар
vencil

Рейтинг: 1265

Мнениеот connann » Пет Апр 01, 2016 8:06 pm

Ако става въпрос за комбинираните помпи за френски и автомобилен, става автоматично. Където пъхнеш вентил - там помпи. Някой път заяжда и му трябва няколко напомпвания докато превключи.
Аватар
connann

Мнениеот half » Съб Апр 02, 2016 10:36 am

connann написа:Другата седмица ще има машинки за верига:
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=38461
:evil:

:rofl: :rofl:
"Доброто възпитание е умението да скрием колко високо мнение имаме за себе си и колко ниско мнение имаме за другите." - Марк Твен
Аватар
half

Рейтинг: 1293

Мнениеот eternal_cycle » Съб Апр 02, 2016 10:59 am

@half, кво се хилиш?!? :dontknow:
моята като я заточих ква резачка стана :smash:
Аватар
eternal_cycle

Мнениеот L&R » Съб Апр 02, 2016 11:32 am

Стойката е много масивна, а и чантичката за инструментите бива, събира една вътрешна, тулчето и лепенки :peace:
Аватар
L&R

Рейтинг: 1310

Мнениеот noncho » Съб Апр 02, 2016 12:06 pm

Взех си комплекта светлини аз - предната е с вградена батерия, задната с 2хААА ако някой се чуди. На мен вградената ми е удобна, често го свалям и мога лесно да го заредя навсякъде с USB. И външна батерия имам, ако нещо много закъсам примерно.

И двете светлини НЕ мигат. Обикновено задната предпочитам да я оставям на такъв режим.
Също поне от това което видях при слагането на батериите на задната не бих разчитал на голяма водоустойчивост - дори елементарна уплътняваща гумичка няма.
Моите снимки @ http://www.NonchoILiev.com
Аватар
noncho

Рейтинг: 1285

Мнениеот root666 » Съб Апр 02, 2016 1:12 pm

krach написа:
did написа:Как може да купувате такива вазглъвници за седалки бре? Седалката трябва да е твърда и да опира при каране само в седалищните кости, без да притиска нищо отпред. Вижте с какви седалки карат по шосето хора, които прекарват половината ден върху велосипед. Купете си такава. Дайте си време за свикване и изхвърлете тия боклуци.

Не е баш черно или баш бяло относно седалката. Със много дебела и пухкава много ясно че не е удачно, НО тези дето са едната гола пластмаса с плат от горе не значи че ще ти е удобно непременно. За всеки г*З си има седалки. И се открива с проба грешка. Моята не е от най- твърдите (не е и от най - меките) , но нямам никакъв проблем с нея дори след 100те на Витоша или пък няколко дневни преходи.

Точно широката ми е удобна, с тази тясната седалка (SELLE ROYAL SR-8014UR0 SHADOW * BLACK/WHITE) с която дойде с велосипеда Cross GRX-7 се чувствам като изнасилен, карам по час два на ден... Може би има значение, че съм доста килограми...
Аватар
root666

Мнениеот Sartor » Пон Апр 04, 2016 12:46 pm

Взех си седалката за МТВ и стойката.

Много е добра стойката - само QR-те за затягането ми стоят някак си малко пластмасови. Става и за нестандартни тръби като моята: https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hp ... 4678_o.jpg

За седалката съм навъртял този уикенд около 40-50км - като може би към 30 съм бил върху седалката (махам от уравнението бутането / носенето и спускането). Нагоре ми се видя удобна, на равно - като чели малко ми обиваше, ако не се изнасях напред (иначе като цяло ми харесва тясната седалка). Кожата не е качествена и тръгна на носа да се бели лесно след 1-2 качвания (за тези пари не може да се очаква качесто от рода на San Marco / Selle Royal). Като цяло е по-добре от старата ми SDG, която от 6 години вече не прилича на нищо след падания, протърквания и т.н. :beer:
Аватар
Sartor

Рейтинг: 1995

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум