ъпгрейд на скоростите на Драг Хакер

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

ъпгрейд на скоростите на Драг Хакер

Мнениеот Alexi » Съб Апр 09, 2016 9:12 am

Здравейте колеги ,наумил съм да ъпгрейдна скоростите на колелото на щерката ,в момента е 3х6 с касета на резба която е и с малки венци и обхват ,като шосейна е .. рамката няма място за ухо но намерих ето такова ухо :
Изображение
което уж става за такива рамки и позволява монтажа на съвременен дерайльор .. ще трябва да сменя и главината с такава с хъб - смятате ли че това ухо по горе ще стане ?
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Re: ъпгрейд на скоростите на Драг Хакер

Мнениеот Kraken » Съб Апр 09, 2016 12:03 pm

И аз обмислям същата процедура с колелото на щерката но на нейната рамка има удължение на самата рамка което замества ухото.За твоя случай най вероятно това ухо ще стане но задължително с плътна ос.Нямам вяра на QR-a да го държи стабилно.За да не се набутваш излишно намери някакъв дерайльор който не ползваш или от приятел и пробвай.Дори и без да си сменил главината на каплата може да пробваш.Не е важно да регулираш скорости а дали ще е стабилно когато обтегача се движи.Може да се наложи да махнеш винтчето което държи ухото към рамката(ако нямаш такава дупка на рамката).Тогава всичко остава на оста колкото си стегнал.Дано не остане само на оста защото при всяко сваляне на каплата ще искат центровка на скоростите.По добрия вариант го знаеш-смяна на рамката.
Как еднорък готвач приготвя пълнени чушки???
Kraken

Рейтинг: 1218

Мнениеот Alexi » Съб Апр 09, 2016 1:00 pm

рамката има такава дупка за това болче ,там в момента се захваща и дерайльора да не се размества като махаш каплата
Аватар
Alexi

Мнениеот Kraken » Съб Апр 09, 2016 1:28 pm

Единствено с проба ще разбереш дали ще стане добре или не.И аз взех задна главина Deore 525 и тези дни ще нося каплата за да я сменят.Дерайльор, команда и касета имам пак Deore за 9 ск.Само за верига трябва да видя какви имам и мисля,че ще стане.Обаче на теория е така но при монтажа все ще излезе нещо непредвидено :dontknow: .Почти винаги е така при мене! :rofl:
Kraken

Мнениеот Alexi » Съб Апр 09, 2016 2:10 pm

то тънката ми идея е точно такава ,да присадя моите скорости деоре с команди и всичко а аз да мина на 10 скорости което така или иначе ще направя но частите които ще ми останат да не прашасват щото не са лоши .. впрочем вече съм му присадил курбела Ацера който замених с Деоре при мене ,пасна перфектно на мястото на някакъв китайски курбел с нитовани тенекиени плочи - та курбел 3х9 работи чудесно с 6 скоростна верига и касета
Аватар
Alexi

Мнениеот Kraken » Съб Апр 09, 2016 8:29 pm

Виж дали широчината на главината за 9ск. ще се събере на мястото на старата в рамката.Ако е 135мм. трябва да нямаш грижи с прехвърлянето на частите.В момента се сещам,че моята главина която имам е за диск а рамката няма уши за калипер.
Kraken

Назад към Веломеханик