Подмяна на команди

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Подмяна на команди

Мнениеот Whiskey » Нед Апр 10, 2016 3:00 pm

Здравейте, интересува ме следното. След леко падане на велосипеда ми се пукна пластмасата върху стрелката, която показва на коя скорост се движа. Проблемът е изцяло козметичен, но ме дразни и мисля да сменя самата команда (лява - за предното движение). Чудя се ако взема нова команда дали смяната е по силите ми и няма ли тя да е свързана с някакви особени настройки на предния дерайльор. В момента всичко работи чудесно и не ми се ще да прецакам нещата.
Whiskey

Рейтинг: 1200

Re: Подмяна на команди

Мнениеот billclinton » Нед Апр 10, 2016 5:30 pm

Смяната на командата е елементарна - сега самата настройка на декланшора понякога е пипкава работа,но не е причина за притеснение(с повече търпение ще се справиш сам)има много информация ,снимки и дори клипчета които показват как се настройва декланшора
Така че действай
billclinton

Рейтинг: 1525

Re: Подмяна на команди

Мнениеот kaliopo » Нед Апр 10, 2016 6:17 pm

Щом ти се занимава, можеш да си купиш нова команда и да подмениш само повредения индикатор. Така настройките ще се запазят, а ти ще имаш излишна съвсем нова команда, за да си върнеш поне част от парите. Това не изисква да имаш познания за настройка на скоростите и т.н. Естествено, по добре е да си купиш само индикатор, но не знам, дали се намира в момента и къде.
Аватар
kaliopo

Рейтинг: 1664

Назад към Веломеханик