Въпрос за вилка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Re: Въпрос за вилка

Мнениеот Alexi » Чет Апр 07, 2016 8:38 pm

в общи линии да ,трябва да съвпадат .. като тук има следните изключения - ако главината ти е 15/20 мм ,има адаптери за по малка ос или QR .. но обратното няма как да стане
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот nkirev » Съб Апр 09, 2016 11:19 pm

Благодаря относно съветите за вилката. Взех си Suntour XCR :) за в бъдеще ще си търся и рамка така че ако може да ме насочите към марка ( и модел) и да кажете кой размер ще е подходящ за мен (висок съм около 183 см.). Искам рамката да е XC, твърда и за 26" гуми.
The only thing to fear
is running out of beer!
Аватар
nkirev

Рейтинг: 1200

Мнениеот Vorac » Пон Апр 11, 2016 11:33 am

nkirev написа:Благодаря относно съветите за вилката. Взех си Suntour XCR :) за в бъдеще ще си търся и рамка така че ако може да ме насочите към марка ( и модел) и да кажете кой размер ще е подходящ за мен (висок съм около 183 см.). Искам рамката да е XC, твърда и за 26" гуми.

Рамките 26" вече труно се намират. Корс минаха на новите размери, Драг на сайта им не предлагат никакви. Обаче миналата седмица бях в новия магазин на Драг в Младост и имаше някакви рамки - мязаха на 26" XC рамки.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот Boyan1984 » Пон Апр 11, 2016 12:30 pm

Намират се ама трудно и веднага изчезват. Иначе в pinkbike има доволно оферти, пък и по немски сайтове също.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Рейтинг: 2000

Мнениеот Fujitzo » Сря Апр 13, 2016 11:57 am

hellp написа:Много ми харесва цвета и затова ми е трудно да се разделя с нея. А да попитам оста на вилката и на главината винаги ли трябва да съвпадат напълно. Сега и двете са 9мм. Ако сега си взема вилка с 9мм, после трудно ли ще си сменя главината с по-хубава?

може да се сложи адаптер в по-широката главина (15ка или 20ка) в който се мушка 9мм QR, но няма смисъл според мен, коравината няма да е същата, а то това е идеята на по-дебелите оси.
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот Fujitzo » Сря Апр 13, 2016 12:06 pm

nkirev написа:Благодаря относно съветите за вилката. Взех си Suntour XCR :) за в бъдеще ще си търся и рамка така че ако може да ме насочите към марка ( и модел) и да кажете кой размер ще е подходящ за мен (висок съм около 183 см.). Искам рамката да е XC, твърда и за 26" гуми.

За ниско бюджетни изпълнения няма смисъл да се купува рамка - просто няма достатъчно предложения, а и прехвърлянето на компонентите струва 40-50лв, освен ако не искаш да се мъчиш сам (курбела е най-проблемен - за моето средно се наложи да се използва хидравличен винтоверт от автосервиз). Да не навлизаме в полемика, но за лежерен колоездач 26цата няма абсолютно никакво предимство пред 29 за XC и градско. Спести пари и се оглеждай за 29ка около 500 - 800лв в OLX. По-правило българина иска да вземе максимума от 2ра ръка стоки и всичко е много надценено, но се оформя нова прослойка от заможни младежи работещи в ИТ сферата, който просто са си купили колело за 5К и продават старото на 1/3 от цената му :)
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот SpartazoidBG » Сря Апр 13, 2016 2:09 pm

hellp написа:Много ми харесва цвета и затова ми е трудно да се разделя с нея. А да попитам оста на вилката и на главината винаги ли трябва да съвпадат напълно. Сега и двете са 9мм. Ако сега си взема вилка с 9мм, после трудно ли ще си сменя главината с по-хубава?

Ако си вземеш главина 15 или 20мм можеш да купиш адаптери. DMR Convertible си включва такива при покупка.
Търся рамка Ns Bitch.
SpartazoidBG

Рейтинг: 1220

Предишна

Назад към Веломеханик