Съвет, моля

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет, моля

Мнениеот Baschko » Съб Апр 16, 2016 5:33 pm

Здравейте! Както можете да се досетите покрай хубавото време и аз реших, че мога да ходя на работа с велосипед (както и да карам покрай София, но не и далеч от асфалта) и започнах да си търся нещо прилично за около 350 лв., но уви - не разбирам много и затова съм тук. Висок съм 177 см. и тежа 85 кг. Спрях се на Cross Romero 26", но когато отидох на място да разпитам за велосипеда, ми казаха, че това било младежко колело, а не за възръстен (макар да съм на 25, малко ми стана криво). Другите ми варианти са отново ниско бюджетни, тип - Sprint Elite FT, Escape Apolon, Allcarter Enduro или Dakota, Velotec Reborn..
Какъв е вашият съвет (най-вече за Ромерото)?
Baschko

Рейтинг: 1200

Re: Съвет, моля

Мнениеот MIKEY MOUSE » Съб Апр 16, 2016 8:03 pm

Baschko написа:Здравейте! Както можете да се досетите покрай хубавото време и аз реших, че мога да ходя на работа с велосипед (както и да карам покрай София, но не и далеч от асфалта) и започнах да си търся нещо прилично за около 350 лв., но уви - не разбирам много и затова съм тук. Висок съм 177 см. и тежа 85 кг. Спрях се на Cross Romero 26", но когато отидох на място да разпитам за велосипеда, ми казаха, че това било младежко колело, а не за възръстен (макар да съм на 25, малко ми стана криво). Другите ми варианти са отново ниско бюджетни, тип - Sprint Elite FT, Escape Apolon, Allcarter Enduro или Dakota, Velotec Reborn..
Какъв е вашият съвет (най-вече за Ромерото)?

От това ,което видях в сайта -велосипедът се предлага в размер 18"- това е малък велосипед за човек 177, попитай дали има по-голям размер. От снимката не личи дали каплите са двустенни- не купувай велосипед с едностенни алуминиеви капли. Евтините модели се предлагат с такива капли -бягай от тях. :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот Speedmaster™ » Съб Апр 16, 2016 9:05 pm

Аз не живея в София но карам интензивно когато имам работа там по булеварди и велоалеи,и наблюдавам че се карат повече байкове с твърди рамки и амортисьорни вилки защото често се минават павирани улици и качване на бордюри.Лично всичко това го правя с шосейка с гуми 25-28С,защото работата ми е от центръра до края на Цар Борис III се справям за прилично време.Ако карате в подобен план може да си вземете за тези пари нещо подобно от начален клас,може да се заменят гумите с гладки за по голяма бързина по велоалеите. http://screambikes.eu/bg/velosipedi-pla ... -2015.html
Аватар
Speedmaster™

Рейтинг: 1448

Мнениеот Speedmaster™ » Нед Апр 17, 2016 12:33 pm

http://youtu.be/ZsL86UAy-rU
Това е реалноста в София и от начина на пътуване за работа трябва да се подбира и велосипед за целта.Според мен най добрия транспорт на фона на ежедневните задръствания си остава:велосипед,метро,ел.автомобил.
Аватар
Speedmaster™

Мнениеот Baschko » Нед Апр 17, 2016 2:39 pm

Speedmaster™ написа:http://youtu.be/ZsL86UAy-rU
Това е реалноста в София и от начина на пътуване за работа трябва да се подбира и велосипед за целта.Според мен най добрия транспорт на фона на ежедневните задръствания си остава:велосипед,метро,ел.автомобил.

Така като гледам май предният амортисьор е желателен?
Baschko

Мнениеот Speedmaster™ » Нед Апр 17, 2016 4:56 pm

http://bikesport.bg/bg/products/2316-
Проблема е че в този ценови диапазон на велосипед,амортисьорната вилка почти няма да и се усеща присъствието.Аз лично съм фен на твърдаците,защото не ми отнемат от силата при големи преходи и може да го направите по лек след подмяната на повечето метални елементи от zx1,колче,лапа,кормило и др.От линка е в някаква промоция и е с компоненти от начален клас,но изчакайте и още предложения ако не ви допадне.
Аватар
Speedmaster™

Мнениеот Speedmaster™ » Нед Апр 17, 2016 7:00 pm

Изображение
Най добре се разходете до магазин с налични от моделите и направете преценка на място,ако избора е мой бих си взел нещо подобно от снимката като велосипед и бих му подменил гумите с гладки 26х1,10/1,15/1,30/1,40/1,50 балон за бързина.Но зависи какъв ви е маршрута до место работа и потребности в бъдеще.
Аватар
Speedmaster™

Мнениеот Speedmaster™ » Вто Апр 19, 2016 8:53 am

http://youtu.be/MnW7fZKnK1k
Още една идея за велосипед за работа,аз се замислям също защото често пътувам с рейс и влак и по лесно ще се намери място за него там,и в место работа ще е близо до вас без да се рискува кражба ако е на вън.На един бревет 1200,човек от САЩ беше с такъв велосипед но с шосейно кормило,някаква скъпа алуминиева версия и премина дистанцията.
Аватар
Speedmaster™

Мнениеот Vorac » Вто Апр 19, 2016 11:52 am

Тези от пазара озглеждат ... прилично.

viewtopic.php?f=16&t=182209
viewtopic.php?f=16&t=182126
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот Speedmaster™ » Вто Апр 19, 2016 12:08 pm

От втория линк би следвала да му е голяма рамката,не съм мерил точно но за неговия ръст не трябва да е по голяма от седалкова 52 ако е за шосейна геометрия,за мтб може и по малка.
Аватар
Speedmaster™

Мнениеот Baschko » Вто Апр 19, 2016 5:21 pm

Аз си мислих, че 48 см. рамка и 26" гуми би трябвало да ми е добре. Забелязах, че на първото предложение на Speedmaster™ за 48 см. рамка дават височина 173-185 см. Всъщност обмислям да поръчам този велосипед, а и има отстъпка в момента.
Baschko

Мнениеот Speedmaster™ » Вто Апр 19, 2016 6:33 pm

Изображение
По тази таблица дават за вас към 48 най много 50 седалкова,но да се знае с точност има сайтове с посочване на всички ваши мерки.Мога да ви потърся за пример такива линкове!
Аватар
Speedmaster™

Мнениеот carmo » Сря Апр 20, 2016 10:44 am

Ромеро-то е с двустенен профил на каплите и има по-висок размер http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... 6-sin.html но ми се струва хилаво (като вилка) за твоите кг. и късо като рамка (съдя само по снимката) за твоя ръст. Ако ще е МТВ виж и този модел http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... n-mat.html Има го и версия 29" на гумите и като рамка и вилка е по-солиден. Пак си е начален клас компоненти, малко по-добри, за съжаление е и по-скъп, но мисля че си струва разликата в цената.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот Baschko » Съб Апр 23, 2016 12:28 pm

Купих си Спринт Елит за 350 лв., колелото ми пасва като размер, може би малко ще си вдигна кормилото. Само ме притеснява, че диск ротора при предната гума се допира до спирачката в един момент от въртенето, та да не е крив, тъй като приверих захващането му, няма разхлабен болт.
Baschko

Мнениеот Speedmaster™ » Съб Апр 23, 2016 1:01 pm

С въртеливо движение си личи дали е крив ротора гледан вертикално,може да опитате с настройка на спирачния автомат ако диска не е крив.Развийте двата болта за настройване,след това променете позицията на спирачния апарат,като го позиционирате успоредно на спирачния диск и съблюдавате разстоянието между външната накладка и диска да е минимално.За повдигане на кормилото,може да обърните лапата първоначално.
Аватар
Speedmaster™

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти