Съвет за мъжки и дамски велосипеди с бюджет до 1000лв

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за мъжки и дамски велосипеди с бюджет до 1000лв

Мнениеот istoyanow » Вто Май 12, 2015 9:45 am

Здравейте, нов съм във форума и попрочетох темите за съвети на други ентусиасти навлизащи в дебрите на колоезденето или такива, които желаят да захвърлят старият байк и да се качат на нещо по-добро.

По темата: аз съм 185см, 88кг, а прителката ми - 170см, 50кг. Желаем да поспостуваме и решихме, че колоезденето е един добър спорт. Колелата ще се карат в София по парковете, до Витоша и подобни.

Четох темите тук, разгледах и предложенията в интернет, както и посетих магазина в Младост и един в Бъкстоун и Манастирски ливабади. От всичко разбрах, че съм изтървал офертата с Cross S Cape. :) Предложиха ми GRX 7,8M,8, Sprint Apolon Eco. Погледнах и за RAM HT One 1.2/1.3. Като това според мен са байкове за мен.
Бих бил изклюително благодарен, ако ме насочите в този бюджет какво може да влезе за два велосипеда, като дамския може да е по-бюджет, тъй като тя просто иска да се вози. :) Кои компоненти да гледам или по-скоро от кои марки/модели комоненти да бягам.
Гледахме и Декатлонските предложения, които може би не са крайно лоши.

Предварително благодаря! :wavey:
istoyanow

Рейтинг: 1200

Re: Съвет за мъжки и дамски велосипеди с бюджет до 1000лв

Мнениеот irgnet » Вто Май 12, 2015 11:54 am

Ето ти нещо за бюджета,
наистина си изтървал ескейпа на крос,
но и това ферини е на добра цена, тъкмо за твоя бюджет /до колкото разбрах 2 колела за общо 1000лв/
http://www.mtb-bg.com/index.php/other/c ... ini-r4-may
Аватар
irgnet

Рейтинг: 1290

Мнениеот istoyanow » Вто Май 12, 2015 12:52 pm

Благодаря за предложението. По-добре ли е от гореизброението от мен марки и модели ? За приятелката ми малко мога да сваля бюджета тъй като не знам до колко би се възползвала от подобен екземпляр или по-добре повече от необходимото за да не ходим после по мъките ?

С удоволствие ще очаквам и други мнения без да пренебрегвам първото. Още днес ще отскоча до магазина, който е на 50 метра от нас, да погледна този модел.
istoyanow

Мнениеот irgnet » Вто Май 12, 2015 2:27 pm

Ами например Cross GRX 8 27,5 е на цена от 650 лв а е много близък като качество до феринито. Не знам дали си заслужават тия 150лв отгоре.
Apolon Eco го погледнах и е малко по добре от кроса. Но пак казвам, за цена от 500лв взимаш колело, което мисля че в момента на пазара няма с такова съотношение качество/цена
Аватар
irgnet

Мнениеот istoyanow » Вто Май 12, 2015 2:58 pm

Благодаря. Изглежда това ще бъде избора ми. Дамския нещо по-евтино дали би могло да се предложи или както попитах и преди няма смисъл ?
istoyanow

Мнениеот Илиян_Илиев » Вто Май 12, 2015 5:47 pm

Няма смисъл.Ще е с V-brake спирачки или механични дискови ,или скоростите може и да са Revoshift (врътки), или може и да не е на шлици задната главина, или вилката да е нещо от рода на Zoom, Logan и т.н. Няма да е кой знае колко евтино, а разликата в качеството ще е доста голяма- възползвай се от тая промоция. Cross S-cape беше еквивалентно като качество, но според мен Ferrini-то е по-красиво , а и кросовете вече не са на промоция освен ако някой няма останали и ги е задържал на промо цената.
Илиян_Илиев

Рейтинг: 1220

Мнениеот istoyanow » Вто Май 12, 2015 7:05 pm

Много ви благодаря за съветите и насоката към Ferrinir R4. Ходих да го погледна и ми хареса. По-късно през седмицата ще отидем да ги пробваме и се надявам да ги вземем! :)
Междувременно, ако някой се подсети с допълнителен съвет нека го сподели. :) :bowdown:
istoyanow

Мнениеот Insight » Вто Май 12, 2015 8:49 pm

istoyanow написа:....По-късно през седмицата ще отидем да ги пробваме и се надявам да ги вземем! :) ....

Ама абсолютно задължително ли е да свършите тая работа едновременно?!
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот istoyanow » Вто Май 12, 2015 9:10 pm

Insight написа:Ама абсолютно задължително ли е да свършите тая работа едновременно?!

Не съм сигурен, че разбирам въпроса.
Редно е да го пробва дали ще и е удобно.
istoyanow

Мнениеот irgnet » Вто Май 12, 2015 9:24 pm

Така като погледнах таблицата с геометрията, би трябвало на теб 480мм рамка да ти е добре,
за нея 440 мм
Но все пак пробата на живо си е друго, да ги усетите :)
Аватар
irgnet

Мнениеот dynamix » Вто Юни 16, 2015 4:37 pm

Здравейте приятели,

Поредния новак търси съвет за закупуване на прилични двуколесни возила. Почетох надлъж и нашир и мога да кажа, че започнах да се омотавам още повече, та дойде моментът за съвет.
Имам абсоллютно същия казус като на колегата започнал темата:
- Бюджет около 1000 - 1100 лв за 2 велосипеда (дамата не предпочита характерните за дамските модели извивки)
- Непретенциозни терени - асфалт, черен път и еко пътеки
- Габаритите ни доста се доближават до тези на автора на темата, само дето жената е няколко см по-ниска (165), а аз по-висок (195) и малко по-тежък (92кг) от него

Търся велосипеди с прилични технически характеристики и добра здравина, тъй като не мисля да инвестирам в ъпгрейди минимум следващите 5 години (може и никога...). От четеното до тук и специално в тази тема, изглежда че Ferrini R4, което е било на промоция миналия месец е идеалният избор за жената (защо за мен не е ще обясня след малко) и перфектната комбинация цена/качество в моя price range. Няколко неща обаче ме тормозят:

Спецификациите дадени тук и в официалния онлайн магазин (изглежда офертата е все още валидна) леко се разминават. Това 2 различни окомплектовки ли са или просто недоглеждане когато са наливани детайлите онлайн?

Главната конкуренцията на Феринито в този ценови сектор според това, което четох:

- Sprint APOLON SRAM 26" - 555лв.
- Sprint APOLON 26" - 499лв.
- Cross GRX 7 2VB - 499лв.

Мнения кое за вас е най-удачното според изискванията? Отворен съм и на др. предложения в същия ценови диапазон.

При мен нещата са малко по-трудни поради габаритите ми. Насочил съм се към минимум 21" рамка и гуми 29ки (препоръчвате ли ги пред 27,5) което скъсява избора. В този ред на мисли какво е мнението ви за Специалното лятно предложение - SPRINT GTS 29”? Защо нито спецификациите, нито дори и формата на рамката отговарят на това, което предлагат в онлайн магазина?

Отворен съм на всякакви предложения.

Благодаря предварително!
dynamix

Мнениеот victortrt » Вто Юни 16, 2015 4:55 pm

Търся велосипеди с прилични технически характеристики и добра здравина, тъй като не мисля да инвестирам в ъпгрейди минимум следващите 5 години (може и никога...)

Трудна задача.
За дамата всички казани ще станат, като предимство трябва да се даде на феринито и аполоните, ако е крос - по-добре паралакс - http://koleloto.bg/product/31/cross-26- ... speed.html /има останали тук там/
За теб посочения спринт май не е сигурно че има изобщо голяма рамка. Общо взето трябва да търсиш големи рамки и да мериш. Лошото е, че при 500 за дамата, за теб остават 600 лева и нямаш голям избор, защото що-годе добър планински велосипед има за над 700 лева, дори границата е 800 /спринт аполон елит 29 цола/
Какво мислиш за нещо подобно - http://koleloto.bg/product/1082/cross-2 ... -2015.html
Това е хибрид и на теория е измислен да минава навсякъде с лежерно темпо, каквото ще е твоето щом ще караш с придружител от женски пол. Поне има големи рамки. Прехвърли това - http://www.crosscycle.com/bg/news/news20.html и в частност описанието на отделните моделни гами - мтб, трекинг, крос, градски и ърбън като цяло. Хората са се постарали да обяснят разликите, а и снимката в началото не е за изпускане.
Подобни модели имат и драг, и спринт.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот dynamix » Сря Юни 17, 2015 10:17 am

Здравей Виктор,

Първо да благодаря за мнението и отделеното време! Знам че болшинството от аудиторията тук е по-профи ориентирана и най-веротяно въпроси подобни на моите за нещо по-бегинърско са доста скучни и не будят голям интерес.
Относно задачата - смея да се съглася до някъде, трудна, но предполагам не и невъзможна имайки предвид сравнително ниските критерии, които съм заложил.
Този Parallax не изглежда зле, но като гледам няма избор на рамка и цолаж.
Хибридите ми хванаха окото от самото начало, дори ходих до Драгзоната в Младост 1 и направих едно кръгче в/у Grand Canyon модела. Изуми ме с лекотата си (физическа и такава на каране), но хич не ми хареса как поема всички неравности по пътя поради тънкия профил на гумата. Мисля си че подобен тип велосипеди са или само и единствено за асфалтирани алеи или за някои по-европейски пътища. Едно леко минаване по леко по-раздалечени и разместени плочки щеше да доведе до загуба на всички пломби в устата ми. По-дебелия профил гума на един MTB омекотява до голяма степен подобни неравности, затова съм се насочил към подобен тип байкове.
Какво ще кажеш (или някой др., няма да се разсърдя на още мнения) за някои от следните модели (вдигаме леко мизата...):

29" Cross GRX 8M - 619лв. (има рамка 510 и 560 мм!)
Велосипед Sprint APOLON ECO 29" - 669 лв. (макс. 19" рамка :crap: )

Както казах трудно е, надявам се все още обаче не невъзможно...а как съм изпуснал последните няколко месеца промоции и лимитед едишъни от всеизвестните марки....
dynamix

Мнениеот kobso1245 » Сря Юни 17, 2015 10:52 am

Аз бих се опитал да намеря Спринта някъде(определено 19 инча рамка ще ти е малка, поне според мен).
Плюсове пред Крос-а:
-вилка със заключване(адски полезна опция, особено при градско каране)
-като цяло малко по-висок клас задвижване
-хидравлични спирачки, вярно не са най-добрите, обаче за тия механики на Шимано добри отзиви не съм чел(виж 475-ците вече са си друга бира, ама..)
-що-годе добри гуми, няма да трябва да ги сменяш веднага(въпреки че те са си консуматив, ама е хубаво да не трябва да ги сменяш веднага след покупката)
Минуси пред Крос-а:
-липса на размер...
Като цяло това мога да кажа. За падането на пломбите предполагам вина има кофти вилка, аз в момента карам Грип 130 с 1.25 гуми(гледам да карам повече шосе, че трябва да се свалят кила...) и нямам проблеми, но пък може и аз да съм свикнал вече. Виж, всеки път като мина по Жълтите обаче благодаря на Господ, че не си взех шосейка, щото там е страшно....
Anyway, лично според мен опитай да си намериш размер от Спринт-а, той наистина си заслужава. Вариант е и да видиш как ще ти е 19-ката, може и да ти пасне..
Крос-а също е добър, лично аз в момента искам да се срещна с тоя, дето му е сложил тая вилка, да се чудиш откъде се е сетил да направи такава глупост, само това виждам като проблем..
kobso1245

Рейтинг: 1416

Мнениеот victortrt » Сря Юни 17, 2015 11:43 am

Само да кажа, че това е със същата вилка като на кроса, но поне с хидравлики и по евтино - http://olx.bg/ad/chisto-novo-cross-grx- ... 5gNMU.html Има го в магазин Колелото до Халите за 500 лева, но не знам кой размер.
victortrt

Мнениеот dynamix » Вто Юни 23, 2015 10:21 am

Приключи моята епопея вчера финално, та да се похваля :D
За жената взехме Ferrini R4-ката s 440 mm рамка и 26 цола. Това беше лесната част...
При мен нещата бяха доста по-голяма чуденка поради размерите, които търсех - 29ка и минимум 21" рамка. Може би сте чули за намалението на Maxcom (-15% вчера и днес на всичко, което вече не е намалено). С оглед на това бях си казал, че Sprint Apolon Elite е моят велосипед и бях готов да се раздлея с 680лв., които се калкулираха след намалението. Елит с 29ки имаше, но за съжаление бяха останали само малки рамки. Тогава ми предложиха следния Елит от 2013, който дори е с по-добра окомплектовка от 2014-ката (Аливио и Деоре, хидравлика Авид Еликсир), рамка 520мм! но 26 цола. Както и да е, тествах го, но нещо не ми пасна. Чувствах го малко под мен и по завоите се клатушках. Освен това сякаш беше търкаляно известно време (може би мн. тестове) и задното движение пречукваше при смяна на скоростите (може и да е въпрос на настройка). Последно се качих на Аполон Еко рамка 520мм и 27,5 цола (нямаха 29 с такава рамка) и ми пасна страхотно (може би 29 щеше да е съсвем като ръкавина, но "се ла ви"). Да, дерайльорите са Асера, вилката XCM и хидравликите Tektro Draco, но пък цената ми стъпи на 569! Мисля си, че с малко компромиси тук-там направих мн. добра сделка и след първия му тестдрайв вчера това само се затвърждава.

Благодаря на всички, които се отзохава на молбата ми за помощ (специални благодарности на victortrt!), за това че изтърпяхте и отговорихте на нуубските ми въпроси. Благодарение на вас, вече съм с една идея по-навътре във вело-тайните и спецификациите. Апетита идва с яденето както се казва и вече започнах да се оглеждам в XCR вилки :D
dynamix

Мнениеот victortrt » Вто Юни 23, 2015 12:32 pm

dynamix честити нови колела и благодаря за добрите думи. Щом ти харесва как върви, значи това е твоето колело. Ако то караш по посоченото предназначение, ще ти върши работа. Пък вече нещо като се скапе, ще сменяш и така. Ясно е, че 29 ка и елит версия е по-добре, но след като няма избор, това също е добър вариант.
victortrt

Мнениеот istoyanow » Нед Апр 17, 2016 7:39 pm

Здравейте, пак съм аз ... :blush:
Какво бихте предложили тази година за 1100-1200лв бюджет за дамски и мъжки велосипед.
Ходихме да гледаме велосипеди за нея:
Rockrider 340 http://www.decathlon.bg/planinski-velosiped-rockrider-340-cherno-zalto-id_8351519.html#utm_source=Flipsnack&utm_medium=Catalog&utm_campaign=bikingapril
Drag Grace 27.5 Pro 2016 http://screambikes.eu/bg/damski/11048-velosiped-drag-grace-275-pro-2016.html
CROSS GRX 8M 27.5 http://www.bikecenter.bg/product/cross-grx_8m_27dot5

И за мен:
Rockrider 520 http://www.decathlon.bg/planinski-velosiped-rockrider-520-tamnosin-id_8351007.html#utm_source=Flipsnack&utm_medium=Catalog&utm_campaign=bikingapril
Drag 7R Pro 2015 http://screambikes.eu/bg/velosipedi-planinski-s-tvurda-ramka/10465-velosiped-drag-7r-pro-2015.html
CROSS GRX 8 27.5 http://www.bikecenter.bg/product/cross-grx_8_27dot5

Какво мислите? Отново ще се карат паркове, шосе и някакви еко пътеки (ще ги търсим тепърва!) :)

Предварително благодаря! :bowdown:
istoyanow

Мнениеот bb_king » Нед Апр 17, 2016 10:08 pm

Какво налага смяната и на двата велосипеда в рамките на по-малко от година?Ако е ъпгрейд към по-висок клас разбирам,но смяната с такива от същият и дори по-нисък клас не намирам за целесъобразно :dontknow:
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот istoyanow » Пон Апр 18, 2016 7:49 am

Имено в това е проблемът. Не се налага смяна, понеже поради ред причини не взехме предната година. :) За това и питам за нов съвет.
Сега попадна и на тези предложения долу и като един неук и гледайки графиката ти ми изглеждат доста удачни варианти. Особено R6 2013 модела.
http://www.shockblaze.com/bg/bikes/R6-2012-Bg.html
http://www.shockblaze.com/bg/bikes/R7-PRO-2012-Bg.html
http://www.shockblaze.com/bg/bikes/R6-2013-Bg.html
http://www.shockblaze.com/bg/bikes/R7-PRO-2013-Bg.html

Какво мислите ?
istoyanow

Мнениеот bb_king » Пон Апр 18, 2016 8:22 am

Да,явно се обърках от това,че ти си пуснал темата istoyanow,а в последствие друг е писал какво е купил,но на няколко бири снощи не направих разлика :D
От конкретните предложения крос grx8 27.5 е най-оптимален избор и за двамата.Не мъчи жената с механични дискови спирачки,търси само с хидравлични и по възможност да са Shimano!Скоростите да са поне 24,по-малко в никакъв случай!Също разгледай и разновидностите на sprint apolon,което също е добро предложение. :agree:
Изображение Изображение
bb_king

Рейтинг: 1345

Мнениеот istoyanow » Сря Апр 20, 2016 5:58 pm

Дали някой може да ме посъветва относно вариантите на Shockblaze или да се насочвам към 2 GRX 8 ?
istoyanow

Мнениеот Alexi » Сря Апр 20, 2016 7:02 pm

за парите си биват ,като изключим факта че са 26ци което за ХС вече минава за отживелица ..
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот istoyanow » Чет Апр 21, 2016 7:45 pm

А това как мислите ? http://bikesport.bg/bg/products/2270-велосипед-shockblaze-r5-27_5_rdquo_-2014-планински-велосипеди_#pv_product_bg_2270_2885
istoyanow

Мнениеот ferrarko » Чет Апр 21, 2016 8:17 pm

Ми какво да мислим! Красиво, леко, "западна марка" и Скъпо !
Най-големи екстри са теглото, подсилените гуми, дистанционно заключване на вилката !

Ако теглото не ти е проблем и търсиш по добри части по-добре е това
http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... l-mat.html

Лично аз бих взел Cross с боята на Шокблейз! Ама не става :(
MTB Cross GRX 9 - 27.5"
ferrarko

Рейтинг: 1232

Мнениеот istoyanow » Чет Апр 21, 2016 8:19 pm

Друга е цената в магазина - 720лв. И това ми е тавана. И другото е пак Outlet-а им, обаче нещо не ми излизат цените там тази вечер...
istoyanow

Мнениеот ferrarko » Чет Апр 21, 2016 8:43 pm

istoyanow написа:Друга е цената в магазина - 720лв.

Ако е такава цената, си заслужава!
MTB Cross GRX 9 - 27.5"
ferrarko

Рейтинг: 1232

Мнениеот istoyanow » Чет Апр 21, 2016 8:47 pm

Този коментар чаках! :) Остава приятелката да оправя и се надявам почивните дни да караме! :)
istoyanow

Мнениеот Alexi » Чет Апр 21, 2016 8:50 pm

ако ти трябва помощ казвай :evil:
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот istoyanow » Чет Апр 21, 2016 8:52 pm

За байка да! :) :D
istoyanow