Здравейте приятели,
Поредния новак търси съвет за закупуване на прилични двуколесни возила. Почетох надлъж и нашир и мога да кажа, че започнах да се омотавам още повече, та дойде моментът за съвет.
Имам абсоллютно същия казус като на колегата започнал темата:
- Бюджет около 1000 - 1100 лв за 2 велосипеда (дамата не предпочита характерните за дамските модели извивки)
- Непретенциозни терени - асфалт, черен път и еко пътеки
- Габаритите ни доста се доближават до тези на автора на темата, само дето жената е няколко см по-ниска (165), а аз по-висок (195) и малко по-тежък (92кг) от него
Търся велосипеди с прилични технически характеристики и добра здравина, тъй като не мисля да инвестирам в ъпгрейди минимум следващите 5 години (може и никога...). От четеното до тук и специално в тази тема, изглежда че Ferrini R4, което е било на промоция миналия месец е идеалният избор за жената (защо за мен не е ще обясня след малко) и перфектната комбинация цена/качество в моя price range. Няколко неща обаче ме тормозят:
Спецификациите дадени
тук и в
официалния онлайн магазин (изглежда офертата е все още валидна) леко се разминават. Това 2 различни окомплектовки ли са или просто недоглеждане когато са наливани детайлите онлайн?
Главната конкуренцията на Феринито в този ценови сектор според това, което четох:
-
Sprint APOLON SRAM 26" - 555лв.
-
Sprint APOLON 26" - 499лв.
-
Cross GRX 7 2VB - 499лв.
Мнения кое за вас е най-удачното според изискванията? Отворен съм и на др. предложения в същия ценови диапазон.
При мен нещата са малко по-трудни поради габаритите ми. Насочил съм се към минимум 21" рамка и гуми 29ки (препоръчвате ли ги пред 27,5) което скъсява избора. В този ред на мисли какво е мнението ви за
Специалното лятно предложение - SPRINT GTS 29”? Защо нито спецификациите, нито дори и формата на рамката отговарят на това, което предлагат в
онлайн магазина?
Отворен съм на всякакви предложения.
Благодаря предварително!