Два дамски велосипеда, кой?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Два дамски велосипеда, кой?

Мнениеот andriii » Пон Май 02, 2016 9:34 pm

Здравейте, дилемата е между тези два велосипеда- Крос (http://www.bikecenter.bg/product/cross- ... ady_27dot5) и Кюб (http://www.bikecenter.bg/product/cube-a ... disc_black) . Разликите в малко по-добрата окомплектовка в Кроса и по-добрата рамка на Кюба са ясни. Мисълта ми е, имали някаква толкова голяма разлика в компонентите от по-ниски класове като цяло ( Алтус/Аливио при Кроса и Турней/Алтус при Кюба...двата модела вилки Сънтур-ясно че Кроса има повече настройки...спирачките Шимано М355 / Тектро М290) или да се съсредоточим върху рамката ?
Колелото ще се кара общо взето уикенди, както се вижда от момиче, кроскънтри- леко до средно най-много, без екстремности :)
Благодаря предварително за насоките :)
andriii

Рейтинг: 1450

Re: Два дамски велосипеда, кой?

Мнениеот Alexi » Пон Май 02, 2016 10:28 pm

кроса е с по добри части ,кубето е много красиво обаче
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот ferrarko » Вто Май 03, 2016 6:34 am

Компонентите на Cross са доста по-добри! Обаче момичетата почти винаги избират външния вид ;).
Вие си преценете!
MTB Cross GRX 9 - 27.5"
ferrarko

Рейтинг: 1232

Мнениеот darki » Вто Май 03, 2016 3:42 pm

Не знам дали дамата е виждала двата велосипеда, но си мисля, че ако ги види, би избрала CUBЕ-а :-)
Знам, какво е да имаш велосипед с добри компоненти и не дотам удовлетворяваща рамка, купена с доза компромис, кефа не е пълен !!! :-)
Наистина CUBЕ-а е с по-нисък клас компоненти, но ако велосипеда се ползва в не натоварващ режим, тези компоненти ще вършат добра работа.
Ако не появят проблеми с времето, просто си подменяте с по-добри, съобразени целевото му използване и сте "6" :-)
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот Alexi » Вто Май 03, 2016 3:47 pm

какви компромиси виждаш с рамката на Кроса ? не е черна и лъскава и не пише Cube нали ? :D тия рамки на cube дето тука се продават в класа до 1000 лв са по 70-80 евра в байк дискаунт ти си прави сметката колко "безкомпромисни" са:
http://www.bike-discount.de/en/buy/cube-aim-27.5-frame-white-red-blue-497530/wg_id-276
качествените им рамки не се срещат в тоя ценови клас щото са по 300-400Е ...
Аватар
Alexi

Мнениеот darki » Вто Май 03, 2016 4:09 pm

[quote="Alexi" ...[/quote]

Алекси, мислиш,че не знам какво говоря. До миналото лято "карах" Drag ZX LTD, сега hardtail на Commencal разликата между едната е другата като изработка и замисъл е от небето до земята. :-)
Ако щеш рамката на CUBE-а е по-готина, а и тя е по-смислена. Така и така компонентите се сменят, а и тези на CROSS не са знае колко по-добри :-)
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот victortrt » Вто Май 03, 2016 7:18 pm

А защо си мислите, че момичето ще хареса точно Кюба, кроса също е красив по своему като за дамски МТБ.
Отделно или снимката е кофти, или кюба има много странни челен и ъгъл на седалковата тръба, които правят изкачванията леко проблемни /според мен и ако дамата кара седнала/
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот tanya » Вто Май 03, 2016 7:37 pm

Ако се преценява сама по външен вид - за мен Кроса е по-красив.
Рамката на това Кубче изглежда странно, цветовата комбинация също хич не ме кефи :D
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот hatamoto » Вто Май 03, 2016 8:05 pm

Преди време бях в същата дилема. Карал съм Крос - 2 велосипеда, и девойката до мен един. При сходни цени българските производители прелагат повече. Но...все пак става въпрос за дамско колело - там от значение са куп фактори, които не разбираме. Заради външния вид жените правят чудеса - носят неудобни обувки, тежки чанти, оплитащи се обеци и т. н. - все работи, от които ние - мъжете, не разбираме. Не знаем защо, не знаем как! А функционалността е там някъде, на заден план. Има (не)преимуществено значение.
Отиди с дамата, нека тя направи своя избор.

Успех!
hatamoto

Рейтинг: 1230

Мнениеот Andrei88 » Сря Май 04, 2016 9:31 am

Луда работа даже не съм погледнал колелата , но ви изчетох коментарите ..... какви са тия лафове тя е жена ще иска по слабото колело ама по красивото?
Колоездача си е колоездач , разбира се трябва да се купи по-доброто и здраво колело , то не е моден аксесоар а средство за спорт забавление и предвицване ,трябва да е удобно,здраво и лесно за каране .
Не бях виждал до сега да дават съвет тук да си купиш колело защото изглеждало красиво...срам!
Andrei88

Рейтинг: 1200

Мнениеот L&R » Сря Май 04, 2016 10:23 am

Ако има достатъчно бюджет велосипеда трябва да е здрав, с добър монтаж и красив за да те радва когато се качваш на него всеки ден. При намален такъв се реже едно по едно от изброените. При тези дамски рамки извивката, която ги различава с "мъжките" е доста символична обаче, не виждам смисъл от такава дамска рамка :dontknow: .
Аватар
L&R

Рейтинг: 1310

Мнениеот Boyan1984 » Сря Май 04, 2016 10:31 am

Това с извивките не е ли останало от едно време, когато са карали с поли?
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот andriii » Сря Май 04, 2016 8:55 pm

Здравейте, завъртяха се нещата към красотата нещо :) ...твърде субективна..гледахме ги, пробваха се моделите в магазина(но то докато не се кара как да се разбере)..Кюба хвана окото визуално повече, но моята практична мъжка мисъл все насочваше вниманието към компонентите (все пак карането в някой случай ще е повече от съвсем лежерно). Сигурно ще е Кроса, най много да му се скъси лапата, че много издърпва тялото напред тази-10 см. Пък към цвета ще се свикне- ще се редят дрехите, раницата , каската по него...хахаха :rofl:
andriii

Рейтинг: 1450

Мнениеот ferrarko » Сря Май 04, 2016 9:16 pm

andriii написа: все пак карането в някой случай ще е повече от съвсем лежерно

За такова каране каквото и да им вземеш ще им върши работа, но все пак работата на по-добрите скорости винаги се усеща и е в + . Само имай в предвид, че ако вземете Cross-a , после не им хареса и те замерят с него той е с 1кг. по-тежък и ще боли повече. :viking:
MTB Cross GRX 9 - 27.5"
ferrarko

Рейтинг: 1232

Назад към Продукти за крос-кънтри