Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот Boyan1984 » Сря Май 04, 2016 8:44 am

Някой знае ли как стои въпроса с обмитяването на стоки от Япония? Искам да поръчам нещо което струва 300 евро и не е обемиста пратка, ами съвсем малко пакетче.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Рейтинг: 2000

Мнениеот floydogi » Сря Май 04, 2016 1:26 pm

Ами като с обмитяването от всяка друга трета страна - ако е малко, пише 10 долара на етикета, и го пуснат по пощата, най-вероятно ще дойде на адреса. Ама както съм чувал японците са си свестни хора и няма да излъжат, та ще минеш през митница и ще платиш мито и ДДС.
floydogi

Рейтинг: 1260

Мнениеот Boyan1984 » Сря Май 04, 2016 1:39 pm

Освен ако може би, човека не се навие да напише по-малка стойност. Както и да е - рисковано е с една дума.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот Admin » Сря Май 04, 2016 5:24 pm

mover написа:Моля, припомнете ми как беше кратката формула за mtb frame size calculator
Доколкото помня, това беше един коефициент, с който се умножава inseam-a.
Трябва ми за ориентир при избор на ХС колело за млада дама.

Тук има такава формула:
http://www.mtb-bg.com/index.php/special ... 69-tips008
Още в началото на статията е.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот billclinton » Чет Май 05, 2016 5:53 pm

Препоръчайте меки грипове - възможно най меки.
Купих си твърда вилка и сега докато свикна ме наболяват ръцете.Малко омекотих нещата с карбоново кормило,но мисля че и едни грипове ще ми дойдат добре.
Оглеждам по сайтовете тия с пяна където са,но нямам представа дали са добри - някой който е ползвал да изкаже мнение(а не някой който е чул нещо от друг или е прочел отнякъде)
billclinton

Рейтинг: 1525

Мнениеот victortrt » Чет Май 05, 2016 8:22 pm

Аз ползвам грипове от пяна Сан Марко /обикновени, с тапа http://koleloto.bg/product/899/drazhki- ... 50003.html, а не по-скъпите с затягащи се рингове - http://koleloto.bg/product/901/drazhki- ... 0001.html/ на изцяло твърдо градско колело и на хибрид Драг Гранд Каньон ТЕ /т.е. с хубава вилка/.
На градското са доста по-добри в сравнение с оригиналните гумени Шимано грипове.
Предполагам малко по-скъпите са по-добри.
На хибрида разлика с оригиналните грипове Кокс има при заключена вилка и ръмбаво шосе.
Има и такива от корк, назъбени като граната лимонка, изобщо има варианти.

Аз обаче при леки наравности като дупки, ръбови и подобни отпускам леко хвата на гриповете, за да може кормилото да играе в ръцете ми, без да го изпускам обаче.
Това много помага, но и гриповете от пяна са доста по-приятни от гумени.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот psixopat » Чет Май 05, 2016 8:28 pm

http://www.aliexpress.com/item/Bicycle- ... 066740028c

Eто такива или подобни :agree: Аз ги поръчах на майтап, но се оказаха доста прилични.Меки и удобни са, и тежат около 30 грама с капачките за кормило, което си е безтегловно.Ще видим колко ще изкарат.
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот billclinton » Чет Май 05, 2016 8:44 pm

victortrt написа:Аз ползвам грипове от пяна Сан Марко /обикновени, с тапа http://koleloto.bg/product/899/drazhki- ... 50003.html, а не по-скъпите с затягащи се рингове - http://koleloto.bg/product/901/drazhki- ... 0001.html/ на изцяло твърдо градско колело и на хибрид Драг Гранд Каньон ТЕ /т.е. с хубава вилка/.
На градското са доста по-добри в сравнение с оригиналните гумени Шимано грипове.
Предполагам малко по-скъпите са по-добри.
На хибрида разлика с оригиналните грипове Кокс има при заключена вилка и ръмбаво шосе.
Има и такива от корк, назъбени като граната лимонка, изобщо има варианти.

Аз обаче при леки наравности като дупки, ръбови и подобни отпускам леко хвата на гриповете, за да може кормилото да играе в ръцете ми, без да го изпускам обаче.
Това много помага, но и гриповете от пяна са доста по-приятни от гумени.

psixopat написа:http://www.aliexpress.com/item/Bicycle-Grips-Mountain-Bike-Bike-Handlebar-Ultra-Light-Foam-Bike-Strap-Grips-Ergonomic-Grips-Manopla-

Eто такива или подобни :agree: Аз ги поръчах на майтап, но се оказаха доста прилични.Меки и удобни са, и тежат около 30 грама с капачките за кормило, което си е безтегловно.Ще видим колко ще изкарат.

Благодаря и на двамата.
Общо взето и аз се бях насочил към тези на Сан Марко,само търсех потвърждение дали са добри(пратих им съобщение на сайта,писах им e-mail на тия от Колелото.бг - вече трети ден няма отговор.Исках да ги питам дали ги имат в наличност ама...)
Що се отнася за тези от Али експрес - ще се насоча към тях ако няма Сан Марко,но само ако ги има в БГ(нямам нерви да чакам 1-2 месеца да доидат).
Има тука едни пичове гледам правят поръчки от Алито - може да имат и грипове в наличност
billclinton

Мнениеот Ozzie » Чет Май 05, 2016 9:07 pm

В "Практикер" имаше подобни ръкохватки, бяха около 3 лв. чифта. Бях купувал преди време.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот uBaH » Пет Май 06, 2016 6:24 am

И в Кауфланд има ;) На касовата бележка излизат като "меки дръжки" :D
Но както бях писал някъде, не са дълги колкото "нормалните" грипове. 10-15 мм по-къси са и за хора с по-широки длани няма да са удобни.
Аватар
uBaH

Мнениеот billclinton » Пет Май 06, 2016 9:52 am

uBaH написа:И в Кауфланд има ;) На касовата бележка излизат като "меки дръжки" :D
Но както бях писал някъде, не са дълги колкото "нормалните" грипове. 10-15 мм по-къси са и за хора с по-широки длани няма да са удобни.

Видях ги тези в Кауфланд,нещо подобно на тези са: http://screambikes.eu/bg/aksesoari-draj ... -foam.html
Ама ми се видяха като някакъв много некачествен дунапрен - вярно е че цената е колкото една бира и си заслужава пробата ама...
Ще търся най-удобните,че щом се затопли времето почвам дневни карания по около 80-120км. и гриповете ще са основна част от удобството
billclinton

Мнениеот Alexi » Пет Май 06, 2016 10:03 am

на кой модел на Шимано се равнява горе долу спирачката Sram DB5 ? четох из нета и не получих адекватно впечатление .. че ми изпадат изгодно такива спирачки и се чудя дали да се ъпгрейдна от моите 395ци .. също така дали ще мога да ги ползвам с център лок ротори на шимано ?
Аватар
Alexi

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Пет Май 06, 2016 1:14 pm

Сегашните ти са по добри, гаранция.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот psixopat » Съб Май 07, 2016 5:11 pm

Здравейте, имам един въпрос, свързан със захвата на шока за марката и по-точно болтовете, служещи за това. Трябват ми два такива болта http://www.aliexpress.com/item/M6-8-29- ... f83e7a71db

Дължината на моите я измерих 29.3мм. Тези от линка имат 29мм, като е посочено +-0,5мм. Би трябвало 29 да е добре, защото следващия размер е 31. Това което ме притеснява е, че мястото където трябва да влезе главата на болта е тясно и ми изглежда, че тези от снимката там са по широки и няма да паснат. Въпросът ми е - някой знае ли дали някъде се продават такива болтове в България и къде, защото из Габрово няма никъде :dontknow:
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
Аватар
psixopat

Мнениеот xargs » Съб Май 07, 2016 5:50 pm

Ето тук намерих: http://www.roleri.net/index.php?route=p ... uct_id=272

Ако са по-дълги от нужното, можеш да ги скъсиш предполагам.
Аватар
xargs

Мнениеот Admin » Съб Май 07, 2016 6:21 pm

Alexi написа:на кой модел на Шимано се равнява горе долу спирачката Sram DB5 ? четох из нета и не получих адекватно впечатление .. че ми изпадат изгодно такива спирачки и се чудя дали да се ъпгрейдна от моите 395ци .. също така дали ще мога да ги ползвам с център лок ротори на шимано ?

Ориентировъчно - някъде около Deore или малко под тях.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот psixopat » Съб Май 07, 2016 6:30 pm

xargs написа:Ето тук намерих: http://www.roleri.net/index.php?route=p ... uct_id=272

Ако са по-дълги от нужното, можеш да ги скъсиш предполагам.

Не стават малки са. Тия от линка са 6-ца, а на мен ми трябва 8.
Аватар
psixopat

Мнениеот xargs » Съб Май 07, 2016 6:35 pm

Аватар
xargs

Мнениеот skulboy » Нед Май 08, 2016 7:19 pm

Има ли предимства гладките краища на оста на предни главини за 9мм ос пред тези изцяло резбовани? Карал съм и двата вида оси, и все си мисля че с гладки краища при махане/слагане на каплата не се изисква повторна центровка. При изцяло резбованата ос се получаеа едно подбиване на дропаута на вилката. Какво мислите?
Нещо ме дърпа пак назад,
трудно ми е да се отскубна.
Ще го преборя щом съм млад
и държа съвестта си будна!
Аватар
skulboy

Рейтинг: 1360

Мнениеот Alexi » Нед Май 08, 2016 7:31 pm

оста няма никакъв контакт с вилката колега ,главината ляга на вилката - загледай внимателно като слагаш предна капла
Аватар
Alexi

Мнениеот skulboy » Нед Май 08, 2016 7:44 pm

Alexi написа:оста няма никакъв контакт с вилката колега ,главината ляга на вилката - загледай внимателно като слагаш предна капла

Как оста няма контакт с вилката, какво ляга в дропаутите тогава?
Нещо ме дърпа пак назад,
Аватар
skulboy

Мнениеот Alexi » Нед Май 08, 2016 7:46 pm

главината .. ако наистина говориш за QR .. ето да се ориентираш - отпред е по същия начин .. а може при теб да не е наред нещо ?
Изображение
Аватар
Alexi

Мнениеот skulboy » Нед Май 08, 2016 8:11 pm

Говоря за разликата между Изображение
и
Изображение
Нещо ме дърпа пак назад,
Аватар
skulboy

Мнениеот bdz43r » Нед Май 08, 2016 9:45 pm

Предимството е, че оста без резба в края е с по-голям диаметър (по-здрава) отколкото при изцяло резбована ос. Не мисля, че има значение за лягането в дропаутите. Дори да се подбиват, ще е еднакво от двете страни.
Аватар
bdz43r

Мнениеот Speedmaster™ » Нед Май 08, 2016 11:35 pm

За карбоновите рамки е желателно да няма резба на оста.Получават се наранявания и възможност за пукната рамка.
Аватар
Speedmaster™

Рейтинг: 1448

Мнениеот ivo7762 » Пон Май 09, 2016 3:07 pm

Какво мислите за тези капли : http://m.tinydeal.com/en/product/1-pair ... g-p-123280
ivo7762

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alexi » Пон Май 09, 2016 3:47 pm

ми капли .. само дано си наясно че не са Алексримс шините - едно че такъв модел няма ,и после от китай няма как да дойде оригинална маркова част :)
Аватар
Alexi

Мнениеот billclinton » Пон Май 09, 2016 9:15 pm

[quote="billclinton"](пратих им съобщение на сайта,писах им e-mail на тия от Колелото.бг - вече трети ден няма отговор.Исках да ги питам дали ги имат в наличност ама...)

Off
Малко реклама на Koleloto.bg - както казах пращах им съобщения, e-mail-и - след близо 4-5 дена ми пратиха e-mail да съм се обадел на телефона им да си задам въпроса.Е аз умишлено не се обадих(тъй като си бях задал въпроса на офицялно посоченият им е-mail за конаткт,не виждам какво повече можех да добавя по телефона).
Както и да е: днес реших след 80км. колоездене на път за вкъщи да мина през магазина им - обаче курец,явно работното време го нямат за нищо,магазина заключен 2-3 часа преди края на работното време(изчаках 10-тина минути - да не би човека да е отишъл да се изпикае,но без успех).
Като си помисля че някога съм давал линк към сайта им за добри промоции - явно не съм бил прав
billclinton

Мнениеот Vorac » Чет Май 12, 2016 2:01 pm

Колко трябва да си напомпя Manitou Radium Expert? В сервизните инструкции не пише!
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот Alpina » Чет Май 12, 2016 2:57 pm

Не пише, защото са сервизни инструкции, не ръководство за употреба. ;)

В посочения от теб линк, в Секция 2: "SETUP, TUNING, PERIODIC MAINTENANCE"
пише, че Instructions for shock setup, tuning, and periodic rider maintenance is not covered in detail in this manual. Please refer to the Manitou RADIUM/ METEL Rear Shock Owner's Manual for that information.

Демек - гледаш на грешното място. Намери съответния Ouner's manual от тази страница: https://www.manitoumtb.com/support/
Но и там едва ли ще намериш някакви конкретни стойности.
Като цяло трябва да си поиграеш малко - сядаш и мериш SAG-a ако е по-голям от нужното - помпаш малко и пак мериш. Ако е по-малък от нужното - обратното - изпускаш.
Последна промяна Alpina на Чет Май 12, 2016 3:00 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум