Сглобяване на МТB

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Сглобяване на МТB

Мнениеот Xzist » Съб Май 07, 2016 6:53 pm

Здравейте хора. Имам (или вече мога да кажа имах :D ) колело, което карах много време и вече се иска малко подобрения за да го карам пак. Горе долу изчислих, че ще ми излезе по-евтино да си купя части и да ги заменя, отколкото да купувам ново. Бихте ли ми дали някакъв съвет към какво да се ориентирам, марки и тн.
Частите които ще ми трабват са всичко, като изключим рамката, седалката и предната капла :lol: . Благодаря предварително!
Xzist

Рейтинг: 1200

Re: Сглобяване на МТB

Мнениеот Ozzie » Съб Май 07, 2016 7:05 pm

Грешни са ти сметките. :lol:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот moridinbg » Съб Май 07, 2016 10:00 pm

Ако събираш втора ръка - да по-евтино е. Ако взимаш нови - половината компоненти като смениш ще ти излезе г/д колкото за цяло ново (:
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Мнениеот compira » Нед Май 08, 2016 9:16 am

Най-добре продай и останалите части, добави ги към приготвените за части пари и си вземи цяло колело втора употреба. Така ще минеш на по-висок клас колело!
Аватар
compira

Рейтинг: 2000

Мнениеот half » Нед Май 08, 2016 9:45 am

Здравей, съветът ми е да разгледаш добре сайта и форума ЧЗВ и подобни на твоята теми. В началото всичко е мармалад (не знаеш компоненти, марки, стилове), но колкото повече знаеш толкова по-добър избор ще направиш.

Не си посочил бюджет, как караш, къде караш, какво искаш като подобрения.

Подобни теми има поне един път в месеца (за това на хората който разбират им е писнало да пишат едно и също), ако разгледаш темите в "начален клас велосипеди и компоненти" може да намериш доста полезни писания viewforum.php?f=30 (ако правилно съм отгатнал колелото ти не е от най-скъпите)
"Доброто възпитание е умението да скрием колко високо мнение имаме за себе си и колко ниско мнение имаме за другите." - Марк Твен
Аватар
half

Рейтинг: 1293

Назад към Веломеханик