Калници...

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Калници...

Мнениеот Vanhyo » Съб Май 21, 2016 6:42 pm

Здр, имам следния проблем - на последък времето много се цупи и постоянни вали, и нямам хубави калници, имам едни спортни, за планинско но те нищо не пазят и хвърчи кал навсякъде по мене и по колелото....

Някой знае ли от къде мога да си намеря класически калници за Cross Areal urban, които добре да покриват гумите на колелото ми ?

Ходих до някакъв специализиран вело магазин, и се пробваха да ми сложат едни които уж бяха същия размер но се оказа, че не стават...
Vanhyo

Рейтинг: 1200

Re: Калници...

Мнениеот carmo » Нед Май 22, 2016 7:15 am

Това е трекинг версията http://www.crosscycle.com/bg/catalog/tr ... an-82.html на твоето колело и може да видиш какъв тип и монтаж калници може да ползваш. Рамката на твоето е същата, но вилката не е и ще трябва примерно ако си поръчаш този http://velosiped.bg/pazaruvaj-po-katego ... heren.html (или съседният сив) комплект, да добавиш допълнително детайлче. В горната част на предния калник има монтирана планка за мостчето на "меката" вилка, но твоето е с твърда и отворът за монтаж на калник е по-високо (самият той ще стои доста над гумата). Ще трябва да приспособиш някаква планка с подходяща дължина и материал която да компенсира тази разлика от 4-5 см. Смятам че ще се справиш и сам. Като монтираш комплекта на възможните места, ще ти светне кое не е добре относно предния и какво да доизмислиш. Така биха постъпили и в сервиз, който не иска да си връща клиентите.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот Vanhyo » Нед Май 22, 2016 4:04 pm

Горепосочения калник на крос ли е ? Имат ли магазин в София да отида на място да ми го направят ?

Не искам да копувам на тото (дали ще стане или не) и след това да се опитвам да правя тарикат-technology
Vanhyo

Мнениеот carmo » Пон Май 23, 2016 9:36 am

Такъв и подобни се ползват от доста вело производители. Виж на сайта им и отскочи до фирмения магазин в Младост http://www.crosscycle.com/bg/shops.html но така или иначе ще си трябва приспособяване заради по-високата точка на монтаж горе във вилката.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот Vanhyo » Пон Май 23, 2016 1:46 pm

Линкът не ми е много полезен, къде по-точно е този магазин в Младост, ходил ли си там ? Защото гледах един магазин на крос в младост които май не работи ...
Vanhyo

Мнениеот Vanhyo » Вто Май 24, 2016 3:28 pm

Оп! намерих магазина на Cross и нее затворен! Само дето не работи по празниците :)
Vanhyo

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти