Съвет за ъпгрейд

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет за ъпгрейд

Мнениеот speeeder » Пет Май 20, 2016 11:57 am

Здравейте,

От известно време карам това колелце и съм доволен, най-общо казано. Знам, че не е нещо особено, но го взех главно заради цената и възможността на тази рамка да се надгражда доста. Самата процедура ми харесва. :)
Обичам да карам по всякакви терени. Пресечените местности ме привличат, но не мисля да практикувам DH.
Болшинството компоненти са стоковите, като досега съм сменил:
вилка: Duro DJ
кормило: китайски карбон
колче: Zoom
Педали: евтини, но по-добри от стоковите
лапа: Zoom

Тъй като не съм специалист, а тук има доста разбирачи, бих искал да предложите какво си струва да се подобри и с как. Ще ми е много интересно и от полза да чуя мненията ви.

Предварително благодаря!

13047674_10209712828283773_3014215011840513892_o.jpg
13047674_10209712828283773_3014215011840513892_o.jpg (450.08 KiB) Прегледано 749 пъти
speeeder

Рейтинг: 1202

Re: Съвет за ъпгрейд

Мнениеот speeeder » Чет Май 26, 2016 10:36 am

Едно мнение поне няма ли?

Мога ли да очаквам по-добро поведение на велосипеда, ако обърна лапата надолу?
speeeder

Мнениеот Stevewonder » Чет Май 26, 2016 12:44 pm

speeeder написа:Едно мнение поне няма ли?

Всеми си сложи задна дискова ето тука http://pumpmybike.olx.bg/, ако задното движение не ти е за диск земи си капла за диск, напомпай си гумите и смайи предни и задни главини , провери средното за луфт и ако нещо смажи го ако не го смени . С един спрей за обезмасляване почисти си венци и верига най вече, и виж как ще се държи !
Луд умора неа, само се поти.
Аватар
Stevewonder

Рейтинг: 1200

Мнениеот speeeder » Чет Май 26, 2016 1:00 pm

Stevewonder написа:

Всеми си сложи задна дискова ето тука http://pumpmybike.olx.bg/, ако задното движение не ти е за диск земи си капла за диск, напомпай си гумите и смайи предни и задни главини , провери средното за луфт и ако нещо смажи го ако не го смени . С един спрей за обезмасляване почисти си венци и верига най вече, и виж как ще се държи !

Мерси за коментара, ще разгледам дисковите спирачки. Каплата ми има възможност за диск.

Какво имаш предвид под "напомпай си гумите"? Аз ги карам на 2.5 атм предна и 3 атм задна. Още ли трябва да помпам?

На главините пише Velotec, ако не се лъжа. Със сигурност е най-нисък клас, но с какво е добре да ги сменя? В този случай ще се наложи директно и нови капли, нали? Иначе ще трябва да пренаплитам спици.
speeeder

Мнениеот Stevewonder » Чет Май 26, 2016 1:54 pm

speeeder написа:
Stevewonder написа:

Мерси за коментара, ще разгледам дисковите спирачки. Каплата ми има възможност за диск.

Какво имаш предвид под "напомпай си гумите"? Аз ги карам на 2.5 атм предна и 3 атм задна. Още ли трябва да помпам?

На главините пише Velotec, ако не се лъжа. Със сигурност е най-нисък клас, но с какво е добре да ги сменя? В този случай ще се наложи директно и нови капли, нали? Иначе ще трябва да пренаплитам спици.
ю

а така за гумите си ок, главината я ичисти и смажи, нема смисъл от нови капли, какво им е на тия? ако са криви прати ги на тоя пич за 5-10 кинта ги изправя . А колко скорости е?
Луд умора неа, само се поти.
Аватар
Stevewonder

Рейтинг: 1200

Мнениеот b0n40 » Чет Май 26, 2016 2:09 pm

Не пишеш каква е целта на ъпгрейда, а това е определящо.

При положение, че компонентите по колелото работят, по добре си карай така и когато нещо се счупи или не работи както трябва тогава сменяй.
Ако искаш да имаш по висок клас компоненти заради самото имане, трябва да смениш всички части и накрая и рамката :)

Струва си да сложиш дискова спирачка - щом задната главина има възможност за диск - така поне двете колела ще спират еднакво и няма да инвестираш излишно в нова главина.

Относно обръщането на лапата на долу поведението на велосипеда няма да се промени. Ще се промени стойката на ездача. Без да изпробваш няма как да
разбереш дали ще ти е по удобно.
b0n40

Рейтинг: 1160

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти