b1k3ra написа:Новата вилка е монтирана, а теглото падна до 11,7.
Утре трябва да са ми готови и новите капли с главини Novatec D772SB и D771SB (SUPERLIGHT) и шини REMERX XCO RIO. Прогнозно тегло - силно се надявам не повече от 1600 грама двете.
Така велосипеда би трябвало да олекне до около 11,2 кг.
Просто не знам как успявате да докарате с тази рамка 10 и нещо...особено без карбонови компоненти или други ултра леки части...освен да карате 17-ки и разликата спрямо моята 19" да е голяма...
fgi написа:...Сложи и 2 RR по 420-430гр...
fgi написа:Да кажеш и RIo-То как са държи след време, че никой с тях не се обади в моята тема за каплите.
fgi написа:На жената RR-е точно 410гр. Моят на 2,25 е 510гр.
Да ти дам база за сравнение задна капла с венци(9ск ХТ+екстендър), диск, гума и QR тежи точно 1830гр.
tzezko написа:b1k3ra написа:Покарах малко в настоящия си вид........................ да опитам да сваля още теглото.
Смени начина си на хранене и след месец ще имаш успех.
Alexi написа:днес минах да изтегля мойта кочина че нямам кантар ,а ме зарибявате с това олекотяване , 11.9 кг
Pr3d4t0R написа:От тук нататък "евтино" би ти излязло само минаването на 1х10:
- екстендер http://int.oneupcomponents.com/collecti ... s-sprocket
- плоча за твоите курбели - пак от там е ~45 долара
120-130 долара за около 400 гр. е доста добре - под левче за грамОбаче прецени внимателно дали те устройва за твоя тип каране. Всичко друго вече става повече от евро за грам - като аз лично тази граница гледам да не я прекрачвам.
Иначе радвай се на хубавото и леко колело - със сигурност усещаш подобрение във въртенето
b1k3ra написа:Alexi написа:днес минах да изтегля мойта кочина че нямам кантар ,а ме зарибявате с това олекотяване , 11.9 кг
Мда, за това говоряЯвно твоето без да си си поставял за цел, и без да си влагал огромни суми за това, е само 400 грама по-тежко от моето.
По нагоре в темата колеги споменаха за техните по 10 и 11 и нещо пак без осбено скъпи или ненормално леки части.
Просто ума ми не побира какво при мен тежи толкова...олово ли имам в рамката, какво ли.
От началото на темата до тук съм дал вече около 1150 лева, сложих карбонови кормило и колче, махнах тежките грипове с локове, сложих вилка с тегло 1520, наплетох си капли уж с достатъчно леки сами по себе си елементи и какво ли още не...И успях да сваля само 900 грама![]()
![]()
fgi написа:ДОбре де значи някой много лъже със тея капли. Аз си наплитах моите и теглих всичко , на края всичко си беше както трябва. Главини Novatec (126гр+283гр), шини(360гр+370гр), спиците с ниплите (алуминиеви нипли) 360гр.. Това прави 1500гр, точно колкото и изтеглих на края. Qr-ите са 50гр и разните бандажи да кажем още толкова. Казах ти колко ми тежи цялата задна капла в момента, свалях я да псувам гето бандажните си ленти и я претеглих за теб.
b1k3ra написа:Мислих за 2Х10. Дори за цял групсет XT M8000 1Х11. Обаче не знам ще си запазя ли двата края на сегашния ми range - когато катеря в планината и когата карам по-бързо по асфалт.
От тук нататък мисля да покарам така докато не изкочи някоя добра и много лека рамка на старо.
moridinbg написа:b1k3ra написа:Мислих за 2Х10. Дори за цял групсет XT M8000 1Х11. Обаче не знам ще си запазя ли двата края на сегашния ми range - когато катеря в планината и когата карам по-бързо по асфалт.
От тук нататък мисля да покарам така докато не изкочи някоя добра и много лека рамка на старо.
Сравнение на 3х10, 2х10, 1х10.
2х10 за мен е безсмислено. Ще спестиш няколко грама от едната плоча, а ще имаш същите скорости като 1х11, но ще влачиш декланшора, командата и втора плоча отпред.
Шимано 1х11 има малко по-нисък обхват на бързите скорости, осезаемо по-евтино е и е осезаемо по-тежко от Срам 1х11.
П.С. Посочените изминати сантиметри от колелото за едно завъртане на курбела изглежда изчислени при 29" колела (без да е посочен диаметъра на гумата) и отазяват gear ratio-то на съответната система.
moridinbg написа:2х10 за мен е безсмислено. Ще спестиш няколко грама от едната плоча, а ще имаш същите скорости като 1х11, но ще влачиш декланшора, командата и втора плоча отпред.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта