Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20
Здравейте, ще си копувам нова вилка, но в описанието и не пише какъв размер е стрежена. Пише " Чашки: 44 mm, полуинтегрирани ". Въпросът ми е това ще означава ли 1 1/8 стрежен, тъй като стреженът на сегашната ми вилка е такъв и ще стане ли за моя байк. Вилката е ето тази: ( http://www.velo-m.net/product/5942/vilk ... -disc.html). Знам че не е "звете за мирисане" но ще ми свърши работа. Благодаря предварително!
А някакво мнение за самата вилка? От към профилактика и др. И забелязвам още нещо. Пише че е с пружина и в 2 ботуша. Възможно ли е да е с хидравлично заключване в такъв случай? Пеперудата трудно ли се набива?
пеперудата се набива трудно без специален инструмент или самоделна скоба от шпилка ,но ако си сръчен ще се справиш .. самата вилка според мен е кофти - тежка и неработеща ,но за тия пари толкова ..
Аз съм си избрал тая вилка по принцип, но съм готов да я сменя с някоя друга - до 100 - 120 лв. А колкото до не добре работеща, при всички случаи по-добре от сегашната ми вилка. Карам крос кънтри главно ( да се похваля спечелих 2 място на националното "стоте могили гр. Исперих" тази година) и лек Dirt Jump като ние в града си имаме едно малко трасе, и доста подскачане по улиците на BunnyHop тъй като разкопаха улиците и има доста кал и пръст нахвърлята. Подскоците от бордюри и стъпалца също не са рядкост
Вилицата е няква куча марка едно линкче към един сайт който намерих. С 80 или 100 мм ход е не съм сиг май 80 беше. само пружинки. луфта не е като да го няма ама кво да са прай имам там 1 мм луфт ама колко е то https://www.gumtree.com/p/bicycle-acces ... 1084850292 незнам как да кача снимка ако кажете може и да кача иначе е червеничка.
А иначе к'во тряа представлява тая "скоба от шпилка" и как да си я направя? само да допълня че не съм добре в "труд и творчество" ама някоя друга снимчица няма да навреди
най общо казано се купува шпилка с диаметър като резбата на пеперудата ,и с големи шайби и гайки се стяга през отвора откъм ботушите така че пеперудата да влезе в стержена .. ако си технически тотално неграмотен ( в което няма нищо лошо ) ще трябва някой по запознат да го направи
според мен ще стане и с едно по-голямо болтче > от стрежена и с ядна шайба да речем 2" диаметър само тряа се види диаметъра на самия болт да е като пеперудата. а иначе има ли някакъв стандарт за пеперудата като диаметър на мястото дет е резбата или са различни? по лесно казано ще стане ли болта на капачката дет ми е сега на новата пеперудка?
аз обаче не съм на 100% сигурен дали ще дойде с пеперуда и с кутия и ако дойте с такава дали ще има болт към капачката ако някой има опит с този сайт който съм показал в линка от първите постове да каже дали идва с тях вилката моля