Съвет в избора на първи сериозен велосипед

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Съвет в избора на първи сериозен велосипед

Мнениеот Б•К » Чет Юни 09, 2016 7:56 pm

Здравейте! Реших да си взема ново колело, с главна цел каране през по-заскален терен, оф-роуд и по-рядко когато имам нужда по пътя. Нямам опит с планински, нито с каквито и да е било колелета, но се зарибих и ще почвам. Трябва ми нещо да мога да ходя да карам в гората и в местност, в която има много скали и трудно се минава. Ще ми е първото и затова искам да се посъветвам, за да не съжалявам после. Бюджета ми за жалост е много малък (около 600лв. мах).. но според мен за началото нещо по просто, пък като се обазовам ще се ъпгрейдва :D . Не искам да правя трикчета като цяло, нито нещо сериозно да скачам с него. Ореантираха ме към Climber с подходящи за целта части, но все пак искам да питам и по-разбиращи.
Висок съм около 1,77, може би и малко отгоре. Благодаря предварително !
Б•К

Рейтинг: 1200

Re: Съвет в избора на първи сериозен велосипед

Мнениеот donpeev » Пет Юни 10, 2016 9:33 pm

Няма такова колело. Все едно искаш кола джип след 2010г. и да е до 5000лв. За 600лв. Се взима евтино обикновено колело, претенции за този бюджет са неуместни.
Любовта на хората прави един отбор голям!
Аватар
donpeev

Рейтинг: 1234

Re: Съвет в избора на първи сериозен велосипед

Мнениеот Симеон » Пет Юли 01, 2016 11:46 pm

Огледай за колела втора ръка. Във фейсбук има няколко групи от сорта МТБ пазар и прочие в тях има не лоши велосипеди за таз цена
Симеон

Рейтинг: 1200

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти