Избор на велосипед до 1200 лева

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Избор на велосипед до 1200 лева

Мнениеот dsd » Пет Юли 01, 2016 8:31 am

Привет на всички! От доста време следя форума и най-накрая дойде и моят ред да пусна тема тук :D Така, обмислям покупка на нов XC велосипед. Най-често карам XC, но се случва понякога да комбинирам и нещо от другите стилове. Предварително съм харесал няколко модела и ще съм много благодарен, ако ми помогнете да избера най-добрата сглобка за тези пари. Чувствайте се свободни да предлагате и Вие модели. За бюджет съм предвидил 1200 лева, но ако наистина си струва мога и да отделя малко повече. Досега съм карал винаги 26-ца, но вече ми е твърде малка и има проблеми, рамката е 410 мм. В момента съм висок 185 и тежа 74 килограма, а дължината на вътрешната част на крака ми е 85 сантиметра. Оставям на Вас да прецените каква рамка ще ми трябва, но според мен е по-добре XL, тъй като ми предстои с още няколко сантиметра да порасна. За размера на гумите нямам някакви особени изисквания, дали ще е 26,27.5 или 29,но може би е време да пробвам нещо различно. За спирачките предпочитам повече другите производители, отколкото Avid/Sram ,но ако другото по колелото си струва, няма проблем да карам и с тях. Автомати не са ми нужни. Искам да попитам каква е ползата от тези кухи курбели и някое колело с такива вмества ли се в моя бюджет ? Някои модели от изброените по-долу идват с автомати и ще се наложи да взимам платформи. Ето ги и моделите :
1. http://shockblaze.com/bg/bikes/R9-ELITE-2013-Bg.html
2. http://shockblaze.com/bg/bikes/R9-TEAM-2011-Bg.html
3. http://shockblaze.com/bg/bikes/R9-ELITE-2011-Bg.html
4. http://shockblaze.com/bg/bikes/R7-ELITE-29-2016-Bg.html
5. http://www.pulse-cycles.com/bg/bikes/st-1/
6. http://champion-bikeshop.com/nalichni-v ... c-226.html
Гледах и Grand Canyon AL 3.9, но ми се струва, че велосипедите по-горе са с по-добра окомплектовка.

Само да изкажа мои впечатления за велосипедите и Ви давам думата :D Първо имам големи притеснения относно велосипедите на Шокблейз, защото доста хора се оплакват ,че се чува пукане при каране. Всеки модел ли е така и трябва ли да го пращам при тях и да стои няколко седмици там ? Също да попитам да не би като са стояли толкова време и сега да тръгнат да текат спирачки или да се карат вилки на сервиз и т.н.? За велосипед 1 знам ,че тази серия вилки имат проблем с някакъв damping или нещо подобно, но пък фоксът си е фокс и много ще се радвам, ако информацията е грешна. На велосипед 2 ми харесва, че доста компоненти са XT и че е 2x10. Може би това е най-добрият избор. На велосипед 3 цената е доста добра и би могло след време с тази разлика да се направи ъпгрейд на спирачките/кормилото или да взема някоя читава каска. Единствено ме притеснява кормилото, защото е 580мм. За последния Шокблейз знам, че М30 не се носи с особено добра слава. Велосипед 5 е резервният вариант, в случай че Шокблейзовете не стават и скърцането се окаже голям проблем. Велосипед 6 го зърнах случайно днес докато разглеждах и ми се струва добре, но пък е само L рамка и там зависи какво Вие ще кажете. Ще съм много задължен на всеки, отзовал се на призива ми за помощ.
С уважение,
Христо
Аватар
dsd

Рейтинг: 1220

Re: Избор на велосипед до 1200 лева

Мнениеот hellp » Пет Юли 01, 2016 8:55 am

Аз имам № 3. Скърцането се оказа от седалката - като си свалих седалката, явно съм стегнал повече скобата и скърцането изчезна. Така че ако и при другите ШБ скърцането е от там, значи нямаш грижи. Като слушам изискванията ти, според мен № 2 е идеален за теб (ако решиш да е 26). Аз също бих го взел, ако нямаше № 3. № 3 е с 200лв. по-евтин и с 600гр. по-лек, но с по-слаби спирачки. И двата му ротора са 160мм. С гаранцията на ШБ не съм имал грижи. Проблемите със спирачките се обхващат от гаранцията.
hellp

Мнениеот HHristov » Пет Юли 01, 2016 10:22 am

Преди 2 месеца си купих Shockblaze Trace Elit 2013 с вилка Fox Float 32 Evo 140mm. Понеже и аз бях чел за проблеми с тази серия от 2013г., на сайта на Фокс намерих това: http://www.ridefox.com/content.php?c=recall След справка по серийният номер се оказа, че вилката е от проблемната серия. Получих от Фокс указания незабавно да спра да използвам вилката и код с който да се обърна към доставчика на велосипеда или към регионалният им представител - Юротрейд Румъния. Предпочетох да контактувам директно с Юротрейд, които се оказа, че имат и представителство в България - БГ-Юротейд. С тяхно съдействие вилката отпътува към регионалният им сервиз в Гърция. След 19 дни си я получих обратно със сменен хидравличен амортисьор - монтирали са последният модел FIT4. Изключително съм доволен от реакцията и съдействието на Фокс, и на Юротрейд. Между другото от Юротрейд ми казаха, че съм първият им такъв случай в България. Скърцания и пукания по велосипеда нямам. Вероятно това са някакви инцидентни случаи.
HHristov

Рейтинг: 1460

Мнениеот carmo » Пет Юли 01, 2016 12:25 pm

За твоят ръст (и тенденцията му към нарастване) определено 29" или в краен случай 27,5". Относно буквените размери на рамката нещата са малко плаващи, но при МТВ ХС е по-добре рамката да е дългичка и нисичка. Тоест по-добре гледай нещо с горна тръба около 60см, пък ако е висока около 50 / 52см е по-добре (без значение дали се води Л или ХЛ). Може и на тея байкове да хвърлиш око http://mtb-bg.com/index.php/other/comme ... cross-july понеже сега са на промоция :D
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот dsd » Пет Юли 01, 2016 5:48 pm

HHristov написа:Преди 2 месеца си купих Shockblaze Trace Elit 2013 с вилка Fox Float 32 Evo 140mm. Понеже и аз бях чел за проблеми с тази серия от 2013г., на сайта на Фокс намерих това: http://www.ridefox.com/content.php?c=recall След справка по серийният номер се оказа, че вилката е от проблемната серия. Получих от Фокс указания незабавно да спра да използвам вилката и код с който да се обърна към доставчика на велосипеда или към регионалният им представител - Юротрейд Румъния. Предпочетох да контактувам директно с Юротрейд, които се оказа, че имат и представителство в България - БГ-Юротейд. С тяхно съдействие вилката отпътува към регионалният им сервиз в Гърция. След 19 дни си я получих обратно със сменен хидравличен амортисьор - монтирали са последният модел FIT4. Изключително съм доволен от реакцията и съдействието на Фокс, и на Юротрейд. Между другото от Юротрейд ми казаха, че съм първият им такъв случай в България. Скърцания и пукания по велосипеда нямам. Вероятно това са някакви инцидентни случаи.

В този линк пише,че е за вилки с ход 120-160 мм,а тази на номер 1 е със 100мм.Но все пак може и да е дефектна..Ще изчакам и някой друг да се включи към темата и ако не се реши друго,сигурно ще взема номер 1 или номер 2 .А има ли някакъв начин да навия човек от магазина да провери номера и да ми го прати ?
Аватар
dsd

Мнениеот dsd » Пет Юли 01, 2016 5:54 pm

carmo написа:За твоят ръст (и тенденцията му към нарастване) определено 29" или в краен случай 27,5". Относно буквените размери на рамката нещата са малко плаващи, но при МТВ ХС е по-добре рамката да е дългичка и нисичка. Тоест по-добре гледай нещо с горна тръба около 60см, пък ако е висока около 50 / 52см е по-добре (без значение дали се води Л или ХЛ). Може и на тея байкове да хвърлиш око http://mtb-bg.com/index.php/other/comme ... cross-july понеже сега са на промоция :D

С 26-ца ще има ли проблем? За рамка разбрах каква ще търся и то се пада при някои модели да е L,а при други XL.Трябва да гледам геометрията.
Аватар
dsd

Мнениеот dsd » Съб Юли 02, 2016 12:27 pm

Сведох избора до 2 колела. И тук ще помоля всеки,който чете това да ми помогне,защото след безсънна нощ четене по форуми и проверка на окомплектовки, се двуомя доста. Така единият вариант е да взема колело със страхотна окомплектовка и вилката на мечтите ми, която почти сигурно,веднага след пристигането ще се сваля и праща в специализиран сервиз,както спомена HHristov, но после ще си имам страхотна работеща вилка. Също колелото ще се закара за смяна на масла, грес и цялостна профилактика.Другото е, че ще е пак с 26-инчови гуми, но това мога да го преглътна, за сметка на добрата окомплектовка.
Другият вариант е да взема колело 2016 модел с по-посредствени компоненти и Срам спирачки,които не ми харесват.Може би,ако помоля да ги сменят,но не знам дали е възможно.Този модел е 29 инча и идва с доста допълнителни аксесоари,които до голяма степен компенсират разликата от 160 лева.

Та общо взето нещата стоят между велосипед, по когото трябва да хвърля доста търпение и нерви,но си заслужава или да взема велосипед, който няма да има нужда от ремонти(поне за начало),но пък с по-посредствена окомлектовка.Рамките и двете ще са най-големите и са почти еднакви по размери.Моля,помогнете ми в избора.Всяко мнение и всеки съвет ще са ми от полза.Благодаря предварително! :beer:
Аватар
dsd

Мнениеот Alexi » Съб Юли 02, 2016 1:03 pm

аз без да се двоумя бих взел модела с вилка реба и цялостен ХТ монтаж .. то само спирачките ти са 300 лв а има голяма разлика между тях и примерно 505 от 50 лв броя ..
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот dsd » Съб Юли 02, 2016 1:11 pm

Alexi написа:аз без да се двоумя бих взел модела с вилка реба и цялостен ХТ монтаж .. то само спирачките ти са 300 лв а има голяма разлика между тях и примерно 505 от 50 лв броя ..

Кормилото очевидно ще трябва да се сменя, но това е малък проблем.Значи R9 Team 2011 e по-добре от R9 Elite 2013 с фокс ?
Аватар
dsd

Мнениеот Alexi » Съб Юли 02, 2016 1:21 pm

това дали е по добре е относително ,ама тия проблеми с вилката Фокс на мен биха ми дошли малко в повечко - искам да карам а не да си разглобявам новия велосипед и да го пращам на части на някъде .. Реба работи достатъчно добре а останалия монтаж е една класа отгоре ,спирачките 2-3 класи .. да не пропускаме каплите ДТсуис ( и главините им са ДТсуис каза някой от закупилите модела ) които също са скъпа и качествена част
Аватар
Alexi

Мнениеот dsd » Съб Юли 02, 2016 1:42 pm

Alexi написа:това дали е по добре е относително ,ама тия проблеми с вилката Фокс на мен биха ми дошли малко в повечко - искам да карам а не да си разглобявам новия велосипед и да го пращам на части на някъде .. Реба работи достатъчно добре а останалия монтаж е една класа отгоре ,спирачките 2-3 класи .. да не пропускаме каплите ДТсуис ( и главините им са ДТсуис каза някой от закупилите модела ) които също са скъпа и качествена част

Благодаря Ви много за информацията.Вече пратих запитване към Шокблейз за Л рамка на този модел.В Понеделник ще отида до магазин,за да меря някое колело с такава геометрия и да преценя дали ще ми е удобно. Нали разликата между 26 и 29 ще е само в гумите? Тоест ще е по-пъргав в завоите, но няма да е по-малък като размер,понеже са със сходна геометрия? Поне аз така си го тълкувам.
Аватар
dsd

Мнениеот Alexi » Съб Юли 02, 2016 1:43 pm

разликите са много ,но 29ка с такива части ще е поне 2500 лв
Аватар
Alexi

Мнениеот dsd » Съб Юли 02, 2016 1:47 pm

Alexi написа:разликите са много ,но 29ка с такива части ще е поне 2500 лв

Това е ясно, но мисълта ми е,че с най-голямата рамка няма да ми е малко самото колело? С 29-ка ще е по-удобно за XC,но пък тогава трябва да взема Pulse ST1.
Аватар
dsd

Мнениеот hellp » Съб Юли 02, 2016 2:30 pm

Alexi написа:аз без да се двоумя бих взел модела с вилка реба и цялостен ХТ монтаж .. то само спирачките ти са 300 лв а има голяма разлика между тях и примерно 505 от 50 лв броя ..

И аз бих ти препоръчал него. Май е 2х10. Би трябвало цялата капла да е dt swizz X1900 както при мен.
hellp

Мнениеот dsd » Съб Юли 02, 2016 4:31 pm

hellp написа:

И аз бих ти препоръчал него. Май е 2х10. Би трябвало цялата капла да е dt swizz X1900 както при мен.

Именно към него съм се насочил.Дано да имат Л рамка.И на мен много ми допада като окомплектовка и визия.В понеделник ще кажа дали ми е удобно на подобна геометрия и ако го имат в наличност го поръчвам моментално.Кормилото при Вас като дължина добре ли е ?
Аватар
dsd

Мнениеот Alexi » Съб Юли 02, 2016 5:34 pm

кормило 580 мм е много малко поне за мен ,но то се сменя лесно не е скъпо и като цяло е бял кахър
Аватар
Alexi

Мнениеот dsd » Съб Юли 02, 2016 9:39 pm

Alexi написа:кормило 580 мм е много малко поне за мен ,но то се сменя лесно не е скъпо и като цяло е бял кахър

Може ли да ми препоръчате някое добро около 50 лева или няма такива ? Лапата ще трябва ли да се сменя с по-къса?
Аватар
dsd

Мнениеот Alexi » Съб Юли 02, 2016 9:53 pm

не съм сменял много кормила и нямам преки наблюдения ,аз ползвам ето такова но модела 720 мм :
http://scott.bg/bg/kormila/1343--syncros-fl-15-t-bar.html
няма издигане ,което аз предпочитам като по тоя начин си снижавам стойката + обърната лапа ( която ти няма да има нужда да сменяш по принцип ) ... предното ми беше 680 мм ,усети се разлика
Аватар
Alexi

Мнениеот Boko-Loco » Съб Юли 02, 2016 10:15 pm

А геометриите сравни ли? Този СБ е с челен ъгъл 70.5 градуса, което е много дори за съвременните 29" колелета. А и горната тръба и wheelbase са много къси и колелото ще е супер нервно и нестабилно на скорост. Последните години геометриите се развиха много, а неговата е консервативна дори и за 2011. Моето мнение е, че другия модел с Реба е по-добра оферта. Вилката е дуал еър и е от най-добре работещите, макар и стар модел. Курбела обаче Х0 става само за градско колело - 42/28 с касета 36Т, ще ти трябва експандер 42Т ако ще караш в планината. И да, и лапа ще ти трябва, ако ще сменяш градското кормило. От всичките Шокблейзи, само 29 ката става и като геометрия, но и тя е с предна ос на QR. И не си мисли, че като е с дерайльор ХТ и команди деоре, ще работи като деоре.... По скоро е обратното. Това е често срещан трик от производителите, защото от команди се спестява повече. А и курбела е с плътна ос. Значи за Шокблеза сметката ти е:
+50 лв кормило
+40 лв лапа
+40-50 лв за помпа за шок
и ако искаш да имаш наистина хубаво и подходящо за теб колело
+ 250-300 за рамка и още толкова за капли + вилка за 29" защото си висок и на 26" ще си като "Ну погоди" ако ме разбираш.
Пулса е с 15мм предна ос, което дава допълнителна коравина. Куха ос на курбелите, съвремнна геометрия на рамката + вътрешни жила. Много по-широки шини, което дава по-добър съпорт на гумата.
Не случайно СБ си разпродават толкова евтино моделите от 2011- защото не стават!
Boko-Loco

Рейтинг: 1728

Мнениеот dsd » Съб Юли 02, 2016 10:52 pm

Boko-Loco написа:А геометриите сравни ли? Този СБ е с челен ъгъл 70.5 градуса, което е много дори за съвременните 29" колелета. А и горната тръба и wheelbase са много къси и колелото ще е супер нервно и нестабилно на скорост. Последните години геометриите се развиха много, а неговата е консервативна дори и за 2011. Моето мнение е, че другия модел с Реба е по-добра оферта. Вилката е дуал еър и е от най-добре работещите, макар и стар модел. Курбела обаче Х0 става само за градско колело - 42/28 с касета 36Т, ще ти трябва експандер 42Т ако ще караш в планината. И да, и лапа ще ти трябва, ако ще сменяш градското кормило. От всичките Шокблейзи, само 29 ката става и като геометрия, но и тя е с предна ос на QR. И не си мисли, че като е с дерайльор ХТ и команди деоре, ще работи като деоре.... По скоро е обратното. Това е често срещан трик от производителите, защото от команди се спестява повече. А и курбела е с плътна ос. Значи за Шокблеза сметката ти е:
+50 лв кормило
+40 лв лапа
+40-50 лв за помпа за шок
и ако искаш да имаш наистина хубаво и подходящо за теб колело
+ 250-300 за рамка и още толкова за капли + вилка за 29" защото си висок и на 26" ще си като "Ну погоди" ако ме разбираш.
Пулса е с 15мм предна ос, което дава допълнителна коравина. Куха ос на курбелите, съвремнна геометрия на рамката + вътрешни жила. Много по-широки шини, което дава по-добър съпорт на гумата.
Не случайно СБ си разпродават толкова евтино моделите от 2011- защото не стават!

Благодаря Ви много за поясненията! :beer: Щом така стоят нещата, ще взема Pulse ST1. Относно тези AVID DB5 дали има някакъв начин да помоля да ги сменят с модел на шимано? Според Вас L или XL рамка да взема ? Ще се радвам и другите участници в темата да изкажат мнение относно Pulse ST1.
Аватар
dsd

Мнениеот donpeev » Нед Юли 03, 2016 5:27 pm

С твоя ръст и още повече, че ще растеш още просто забрави за 26 цола. Задължително 29' трябва да вземеш. Не мога да разбера тия другите по-горе как може да те навиват за 26-ците. Хубави окомплектовки, ама като го яхнеш ще изглеждаш наистина като Ну Погоди. Иди в магазина и пробвай - ще се убедиш за секунда. И гледай рамката да ти е добре - размер 19 или 21 гледай, всичко друго се сменя.
Любовта на хората прави един отбор голям!
Аватар
donpeev

Рейтинг: 1234

Мнениеот Alexi » Нед Юли 03, 2016 5:59 pm

е ,10-15 години никой не изглеждаше като Ну погоди ,сега всеки на 26ца почна да изглежда така :evil: и тия дето спускат всички и те така изглеждат .. не се излагайте
Аватар
Alexi

Мнениеот Boko-Loco » Нед Юли 03, 2016 7:28 pm

Alexi написа:е ,10-15 години никой не изглеждаше като Ну погоди ,сега всеки на 26ца почна да изглежда така :evil: и тия дето спускат всички и те така изглеждат .. не се излагайте

Ти не се излагайки! Все едно да отречеш интернет, защото баба ти по-голямата част от живота си и домашен телефон не е имала.
Boko-Loco

Рейтинг: 1728

Мнениеот donpeev » Нед Юли 03, 2016 7:30 pm

Ами те и преди само Лада и Москвич по 60к.с. са карали, ама сега карат големи коли с по 200к.с. нали? Ти се поспри малко със тъпите изказвания, човекът ще удари 190см. височина, а ти му препоръчваш 26 инча велосипед ?!?! :smash: :dontknow:
Аватар
donpeev

Мнениеот dsd » Нед Юли 03, 2016 10:21 pm

Моля, не се карайте за глупости :evil: Реших, че ще е 29-ка и че ще е Pulse ST1. Остава само да се поръча. Но първо ще отида утре да пробвам 29-ка с различни рамки. :beer:
Аватар
dsd

Мнениеот nosferatu666 » Нед Юли 03, 2016 11:22 pm

Boko-Loco написа:
Alexi написа:е ,10-15 години никой не изглеждаше като Ну погоди ,сега всеки на 26ца почна да изглежда така :evil: и тия дето спускат всички и те така изглеждат .. не се излагайте

Ти не се излагайки! Все едно да отречеш интернет, защото баба ти по-голямата част от живота си и домашен телефон не е имала.

Извинявай ама да сравняваш 3 цола в плюс като еволюция сравнено с интернет е меко казано смехотворно. Отделно 29 инчови колела има от десетилетия и не е нищо революционно. Утре аз ще реша, че хора над 2 метра с 29ките са смешни и ще пусна 32 инча стандарт и мисля да разбия пазара... малко по-реални доводи моля.

donpeev написа:Ами те и преди само Лада и Москвич по 60к.с. са карали, ама сега карат големи коли с по 200к.с. нали? Ти се поспри малко със тъпите изказвания, човекът ще удари 190см. височина, а ти му препоръчваш 26 инча велосипед ?!?! :smash: :dontknow:

Това как изглеждаш на колелото ли е по-важно или кой цолаж ти пасва по-добре на стила на каране? Отделно като се избере рамката според ръста далеч не мисля, че изглежда смешно.
nosferatu666

Рейтинг: 1245

Мнениеот donpeev » Пон Юли 04, 2016 6:50 am

хахахах, един приятел 190см. висок, точно като излезнаха 29-ките веднага мина на такава, защото с 26 изглеждаще като щъркел на детско колело. Нали лично съм виждал 26 и 29 на едно място и като се пробват разликата е огромна. А ти да казваш, че няма значение и разликата от 3 инча е смехотворна е меко казано НЕКАДЪРНОСТ ! Вземи си свали розовите очила и си пии хапчетата! И като гледате по сайтовете и магазините защо продават 26' на безбожно ниски цени? Защото чистят за да приемат повече 29-ки и 27.5, защото никой не си купува 26 вече. Набийте си го в тиквиите: това, че харесвате примерно 26 не означава, че е по-хубаво и ,че се харесва на другите. Тоя размер е умряла история вече.
Аватар
donpeev

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Пон Юли 04, 2016 7:44 am

donpeev написа: Набийте си го в тиквиите: това, че харесвате примерно 26 не означава, че е по-хубаво и ,че се харесва на другите. Тоя размер е умряла история вече.

180см съм наскоро слезнах от 27.5 на 26 и се преродих. То можело да се завива :bowdown: Повече 27.5 никога! Да не говорим за тая изгъзица 29". След някоя друга година ще върнат 26 като 'нов' стандарт като го нарекат 26+ или някаква такава изгъзица колкото да не излезе че са сгрешили. Не случайно се задържа толкова дълго като стандарт а защото работи.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот Alpina » Пон Юли 04, 2016 7:45 am

donpeev написа:бла-бла-бла

Льольо, хайде по-леко с коментарите?

За ръста има значение размерът на рамката. Размерът на гумите няма особено общо в това отношение. Той влияе на друго.
Ако ти и прЕятелите ти карате колелата защото "така изглеждаме по-добре" - си е ваш проблем, но гледайте да не давате съвети на останалите на база "Пич, така ще изглеждаш по-як!"

А това защо се "чистят" 26-ци и продават повече 27,5 и 29-ки е защото това го налага индустрията, за да печели повече от льольовци като вас.
26-ците са умрели в шестък.

И не - не казвам че има нещо лошо в 27,5 и 29-ките - имат си своите предимства и недостатъци точно както 26-ците, но е смешно да твърдиш, че са по-подходящи за човек с даден ръст.
Последна промяна Alpina на Пон Юли 04, 2016 7:51 am, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Alexi » Пон Юли 04, 2016 7:48 am

ЧестоНеадвкватен написа:
donpeev написа: Набийте си го в тиквиите: това, че харесвате примерно 26 не означава, че е по-хубаво и ,че се харесва на другите. Тоя размер е умряла история вече.

180см съм наскоро слезнах от 27.5 на 26 и се преродих. То можело да се завива :bowdown: Повече 27.5 никога! Да не говорим за тая изгъзица 29". След някоя друга година ще върнат 26 като 'нов' стандарт като го нарекат 26+ или някаква такава изгъзица колкото да не излезе че са сгрешили. Не случайно се задържа толкова дълго като стандарт а защото работи.

е той и Кроса завива ,като смъкнеш 1.5-2 кг от капли и гуми че са 5 кила стандартно :evil:
Аватар
Alexi

Следваща

Назад към Продукти за крос-кънтри