RAM MENTOR.1 27.5 или CORE.1

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

RAM MENTOR.1 27.5 или CORE.1

Мнениеот Torero » Чет Юни 30, 2016 6:36 am

Здравейте колеги,

Оглеждам се нов bike в диапазона до 1500лв. и за момента съм се спрял на тези двата модела:

http://www.bikecenter.bg/product/ram_bi ... ot1_27dot5

http://www.bikecenter.bg/product/ram_bikes-coredot2

като гледам разликата идва от може би по-добрата рамка на core-а.Заслужават ли си парите отгоре при г/д идентични компоненти.

Също така ако някой има и други предложения за колело нека сподели.
Torero

Рейтинг: 1202

Re: RAM MENTOR.1 27.5 или CORE.1

Мнениеот Alexi » Чет Юни 30, 2016 9:12 am

big foot на крос в момента е на промоция около 1500 лв и според мен е много добра оферта
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот carmo » Чет Юни 30, 2016 9:34 am

Тя е 29-ка, но и долното от въпросната промоция http://mtb-bg.com/index.php/other/comme ... cross-july заслужава внимание.
carmo

Рейтинг: 1930

Мнениеот Plamen_EM » Чет Юни 30, 2016 10:07 am

Вярно, под бюджета е, ама ...
http://www.pulse-cycles.com/bg/bikes/
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот Torero » Чет Юни 30, 2016 11:56 am

Plamen_EM написа:Вярно, под бюджета е, ама ...
http://www.pulse-cycles.com/bg/bikes/

всичко е ок само дето не предлат 27.5
Torero

Мнениеот Bobeto » Чет Юни 30, 2016 11:58 am

S и М размерите са 27,5''
http://mtb-bg.com/index.php/products/ne ... cycles-st1
Bobeto

Рейтинг: 1200

Мнениеот victortrt » Чет Юни 30, 2016 12:07 pm

Не знам откъде си, но скоро видях случайно в Перник на главната една Еуфория 20, малко стар модел на крос за износ с въздушна вилка рокшокс 32 нещо си, срам х 7 мисля задвижване като курбелите бяха с куха ос, спирачките на шимано и кормило труватив за под 1 000 лева.
Поинтересувах се и се оказа, че същата я има и в София при близнаците /бул. Васил Левски до тролейбусната спирка/ за малко под 1 000 лева, размерът беше 48 см седалкова.
Дори да смениш каплите и гумите с някакви по-леки и скъпи, пак ще си много на далавера и ще можеш дори да почерпиш.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот nosferatu666 » Чет Юни 30, 2016 1:00 pm

Цитат от друг форум... иначе всеки си решава дали за Cube, Scott, Trek, Canyon си плащаш само за марката :crazy:

victortrt написа:Нека ви разкажа малко впечатления от моето колело RAM HT2 след 1 година ползване.

Взех го в края на юни миналата година и успях да му навъртя около 1000 км до края на сезона без никакви проблеми (1 спукана гума само).
В началото на този сезон (около средата на април) забелязах, че вилката (Rockshox Reba) не се движи гладко както преди. Естествено последва посещение в магазина от където го взех да видим какво се случва. Предположението беше, че след смяна на маслото във вилката нещата ще се оправят. Смениха маслото, платих си и щастлив и доволен отидох да тествам. След 15-20 мин се върнах, тъй като нямаше съществено подобрение в работата на вилката. Оставих го отново, за да го занесат на диагностика в RAM. Там колелото престоя около 3 седмици. За тези 3 седмици ми казаха, че са сменили всички части вътре във вилката, но проблемът още го има. Получи се официално потвърждение от Rockshox, че има дефект във вилката и трябва да се сменят ботушите (долната част) на вилката. След многократни обаждания по телефона от моя страна никой не ми даваше конкретни срокове за решаване на проблема. След 3 седмици престой в сервиза ми предложиха да ми върнат колелото, за да си го карам докато дойдат ботушите на вилката, като естествено никой не се ангажира със срок за доставката. Работата на вилката се беше подобрила значително, но все още не беше както трябва. Чакането на частите продължи още 1 месец като периодично звънях да ги "тормозя" за моята вилка. Последно се разбрахме да закарам колелото миналия понеделник (20.06.) като ме увериха, че ботушите за вилката вече са налични. Оставих го в понеделник вечерта. Казаха, че ще го закарат вилката в RAM във вторник сутринта и ако не са много натоварени с работа може да я върнат още същия ден. В сряда звъннах да питам какво става и ми казаха, че до края на седмицата трябва да стане всичко. В петък около обяд звъня да питам дали всичко е точно, защото имах планове да покарам събота и неделя. Отговорът беше потресаващ "Хората от RAM са на състезание и няма кой да оправи вилката". Така стоях без колело още една седмица. Поне ми предложиха да сложат друга вилка, за да мога да карам събота и неделя. Сложиха ми Suntour XCR32 и карам с нея вече 1 седмица. Сравнение между двете вилки трудно мога да направя (доста различен клас са).

Оставям на вас да си направите извод дали да си купувате от тази марка и какво може да ви се случи ако се наложи да ползвате гаранцията...
nosferatu666

Рейтинг: 1245

Мнениеот victortrt » Чет Юни 30, 2016 2:33 pm

Понеже аз не съм имал рам и това не съм го написал аз, предполагам съм цитирал някого и мисля, че е по-коректно да се посочи кой е направил цялото изказване за проблемите си с гаранцията на рам.
Предварителна благодаря.
Последна промяна victortrt на Чет Юни 30, 2016 2:57 pm, променена общо 1 път
victortrt

Мнениеот nosferatu666 » Чет Юни 30, 2016 2:42 pm

В грешка е името, от който е цитатът, извинявам се. Ще го поправя.

M5 написа:Нека ви разкажа малко впечатления от моето колело RAM HT2 след 1 година ползване.

Взех го в края на юни миналата година и успях да му навъртя около 1000 км до края на сезона без никакви проблеми (1 спукана гума само).
В началото на този сезон (около средата на април) забелязах, че вилката (Rockshox Reba) не се движи гладко както преди. Естествено последва посещение в магазина от където го взех да видим какво се случва. Предположението беше, че след смяна на маслото във вилката нещата ще се оправят. Смениха маслото, платих си и щастлив и доволен отидох да тествам. След 15-20 мин се върнах, тъй като нямаше съществено подобрение в работата на вилката. Оставих го отново, за да го занесат на диагностика в RAM. Там колелото престоя около 3 седмици. За тези 3 седмици ми казаха, че са сменили всички части вътре във вилката, но проблемът още го има. Получи се официално потвърждение от Rockshox, че има дефект във вилката и трябва да се сменят ботушите (долната част) на вилката. След многократни обаждания по телефона от моя страна никой не ми даваше конкретни срокове за решаване на проблема. След 3 седмици престой в сервиза ми предложиха да ми върнат колелото, за да си го карам докато дойдат ботушите на вилката, като естествено никой не се ангажира със срок за доставката. Работата на вилката се беше подобрила значително, но все още не беше както трябва. Чакането на частите продължи още 1 месец като периодично звънях да ги "тормозя" за моята вилка. Последно се разбрахме да закарам колелото миналия понеделник (20.06.) като ме увериха, че ботушите за вилката вече са налични. Оставих го в понеделник вечерта. Казаха, че ще го закарат вилката в RAM във вторник сутринта и ако не са много натоварени с работа може да я върнат още същия ден. В сряда звъннах да питам какво става и ми казаха, че до края на седмицата трябва да стане всичко. В петък около обяд звъня да питам дали всичко е точно, защото имах планове да покарам събота и неделя. Отговорът беше потресаващ "Хората от RAM са на състезание и няма кой да оправи вилката". Така стоях без колело още една седмица. Поне ми предложиха да сложат друга вилка, за да мога да карам събота и неделя. Сложиха ми Suntour XCR32 и карам с нея вече 1 седмица. Сравнение между двете вилки трудно мога да направя (доста различен клас са).

Оставям на вас да си направите извод дали да си купувате от тази марка и какво може да ви се случи ако се наложи да ползвате гаранцията...
nosferatu666

Рейтинг: 1245

Мнениеот Plamen_EM » Пет Юли 01, 2016 8:22 am

:) Много хитро! И понеже някой някога имал някакъв проблем с гаранцията от РАМ и край - българско - не!
Това е сайт за директна продажба, като Каньон, Радон и т.н. Тук цената не е постигната с шини от 8 лева или друг компромис с качеството.
А като знаете кой стои зад тази марка да очаквате проблем с гаранцията е меко казано нелепо. :)
http://www.pulse-cycles.com
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот Torero » Пет Юли 01, 2016 3:28 pm

Така като гледам и твърдака на Pulse ми влезе в полезрението и ще се поинтересувам по-обстойно за него.
Иначе все пак някой да сподели мнение за машинките от първият пост .
Torero

Мнениеот victortrt » Пет Юли 01, 2016 3:49 pm

Никой ли не иска да пробва еуфория Г 20 за 1 000 лева.
victortrt

Мнениеот Torero » Вто Юли 05, 2016 2:12 pm

Колеги гледам че Mentor-а в момента е намален в bikecenter на 1060лв. Заслужава ли си ?
Torero

Мнениеот factor » Вто Юли 05, 2016 4:39 pm

Torero написа:Колеги гледам че Mentor-а в момента е намален в bikecenter на 1060лв. Заслужава ли си ?

Да кажем, че сега цената е нормална. :)
factor

Рейтинг: 1228

Мнениеот Веселин Иванов » Вто Юли 05, 2016 6:15 pm

Torero написа:Колеги гледам че Mentor-а в момента е намален в bikecenter на 1060лв. Заслужава ли си ?

Аз го търкалям моя Ментор 1 от два месеца вече.Както споменах в една друга тема, съм изключително доволен от велосипеда.За размер Л колелот е супер маневрено, а и с тези гуми набира бързо.Пробвал съм го на различни терени и смея да твърдя, че си заслужава...вози леко...а и самото колело е леко.Иначе имах дребни "проблеми" с него, но се оказаха лесно рарешими...без ремонт.Карам го градско 90 % от времето и си е супер.А и на тази цена в момемта не бих се замислил. :D
Веселин Иванов

Рейтинг: 1240

Мнениеот Alexi » Вто Юли 05, 2016 7:05 pm

според мен и в момента не си заслужава ментора .. нисък клас части ,тежко .. 1000 лв не са малко пари за велосипед ,ако му сметнеш частите ще излязат не повече от 500 лв
Аватар
Alexi

Мнениеот Веселин Иванов » Вто Юли 05, 2016 7:50 pm

Не съм съгласен за частите...от вчера си правя труда да сметна всичко поотделно..скоро ще съм готов
Веселин Иванов

Мнениеот Alexi » Вто Юли 05, 2016 8:11 pm

недей .. бас държа ,че гледаш БГ сайтове :D
Аватар
Alexi

Мнениеот Веселин Иванов » Вто Юли 05, 2016 8:41 pm

По тази логика колелото трябва да струва 250€ по чуждите сайтове...:) гледам продажните цени в България...в магазина не продават на заводски цени...:)че има надценка има ама 700 лв.... :D
Веселин Иванов

Мнениеот PetyaT » Сря Юли 06, 2016 5:40 pm

Здравейте!

Наскоро си купих Ram Mentor 2 27.5 (на 17ти Юни). Информативно ще кажа, че го закупих за 1049лева(сега трябва да е и по-"евтин", но не съм гледала).
 Първоначално се бях спряла на един "Cube"(с вилка Suntour), понеже аз самата не разбирам много(да не кажа изобщо), но съм "чувала" че вилките Rock Shox са по-добри и накрая се спрях на Рам-а.
  Беше одисея с поръчката и доставката на колелото(сроковете не бяха спазени).
  След като си взех колелото най-накрая и се прибрах в нас установих, че има одрано на апаратчетата на спирачките(моя е вината, че в суматахата в магазина забравих да го огледам).
Още при първото каране(на Витоша 100) останах без задна спирачка - маслото било изтекло. Драскотините, които взех за козметичен транспортен "дефект" се оказаха причината за случилото се. Гаранцията за ремонта ми беше отказана от Рам(след като колелото стоя около 5дена при тях) и пак не спазиха сроковете за констатиране на повредата. В крайна сметка от магазина смениха капачето и мисля че уплътнението под него за тяхна сметка(след като разбира се аз изказах своето възмущение и разочарование от случилото се).
Извинявам се ако съм ви отегчила с дългия си пост, но трябваше на 2 на 3 да ви опиша цялостната картина. Исках да споделя горчивия си опит.
Като цяло СЪЖАЛЯВАМ за направения от мен избор на марка и модел колело. Парите не са никак малко, взех си чисто ново колело точно с "идеята" да се знае, че частите са чисто нови и няма да има проблеми, каквито би имало при колело 2ра, 3та и тн употреба. Най-искрено се надявам да не се появят др проблеми в близко бъдеще, защото очевидно положението е "гаранция Франция". :crazy: :bigeyes: Колелото ще го ползвам предимно градско и може би от време на време ще има и планинско каране(нищо дивашко).
PetyaT

Мнениеот Alexi » Сря Юли 06, 2016 6:33 pm

мда нищо дивашко и отиваш на 100те :evil: това са нежни машинки с нисък монтаж вие ги тормозите :evil:
Аватар
Alexi

Мнениеот Веселин Иванов » Сря Юли 06, 2016 10:46 pm

Alexi написа:мда нищо дивашко и отиваш на 100те :evil: това са нежни машинки с нисък монтаж вие ги тормозите :evil:

Не се заяждам, но искам само да те попитам: Качвал ли си се на Ram Mentor 1? Питам те това ,защото всичките ми приятели а и механиците които се грижат за велосипеда ми, бяха скиптични относно возията на велосипеда.След пробата всички бяха приятно изненадани от поведението му.А колкото до Ментора на PetyaT...съгласен съм с теб относно "фабричните драскотино".Аз ги имам съшите от както закупих колелото.Честно да ти кажа вече не ми правят впечатление.За мен е важно велосипеда да е изряден технически...какъвто си е моя.За два месеца успях да го надера тук там..не е болка за умиране! А колкото до ремонтите и чакането....всеки си има подход към механиците..аз не съм имал проблеми с моите, а ги тормозя редовно! Успех и дано да нямаш повече проблеми с байка! :beer:
Веселин Иванов

Мнениеот hanoi » Чет Юли 14, 2016 9:32 pm

Здравейте, моето мнение за MENTOR е доста положително , като цяло нямам забележки ,много добра возия и е изключително маневрено ( моето 27.5.1 ) ,наскоро имах много тежко падане и на колелото нищо му няма освен дребни драскотини ,което е нормално за планинско колело.А това с гаранцията си го пише и в книжката че ще важи ,ако колелото не се кара с две думи.Освен рамката всичко друго е консуматив.Според мен има значение от къде ще си го купиш , иначе според мен не си заслужава разликата в парите за CORE , само че рамката е по добра и една идея по лека . Успех с избора ,мисля че няма да съжаляваш ако избереш RAM
hanoi

Рейтинг: 1180

Мнениеот k2men » Пон Юли 18, 2016 8:07 am

Здравей, аз пък от 2 месеца карам Core 2, да разликата е в рамката и за мен си заслужаваше тогава, заслужава си и сега след 1000 навъртяни км, градско, паркове, части от 100те км. С L размер, нямам грижи по технични участъци, 27.5 в града върви перфектно. Разликата в рамките са 3 - пo лек core, по усукващ се при педалиране mentor, и ужасна визия на фабрични цветове на mentor (това е най- маловажно, но е впечатление - влезнах в магазина, видях го и си помислих, ужас това е боядисано като Балканче!!!). Има и забележка, и е свързана с "ръчно наплетените капли" - вярно, че съм 95кг, но още в градско и паркове, забелязах омекването на спиците, а в един дъждовен ден налетях леко с задна гума на един бордюр (нищо сериозно), но се стигна до крива капла, което не очаках да се случи толкова лесно.
k2men

Мнениеот Torero » Пон Юли 18, 2016 2:42 pm

Честно казано след доста ходене и пробване никоя 27.5 не ми допадна и се прехвълих на 29 като накрая с малко връзки успях да се сдоби с Cross Grip 29 на цена от 800 лв. За сега съм доста доволен от колелото като мисля лека полека да го сложа на диета.
Torero

Мнениеот Веселин Иванов » Пон Юли 18, 2016 9:48 pm

Честито колега! Съз здраве да си го караш!Добро колело на добра цена! :beer:
Веселин Иванов

Мнениеот hanoi » Чет Авг 18, 2016 2:35 pm

k2men написа:Здравей, аз пък от 2 месеца карам Core 2, да разликата е в рамката и за мен си заслужаваше тогава, заслужава си и сега след 1000 навъртяни км, градско, паркове, части от 100те км. С L размер, нямам грижи по технични участъци, 27.5 в града върви перфектно. Разликата в рамките са 3 - пo лек core, по усукващ се при педалиране mentor, и ужасна визия на фабрични цветове на mentor (това е най- маловажно, но е впечатление - влезнах в магазина, видях го и си помислих, ужас това е боядисано като Балканче!!!). Има и забележка, и е свързана с "ръчно наплетените капли" - вярно, че съм 95кг, но още в градско и паркове, забелязах омекването на спиците, а в един дъждовен ден налетях леко с задна гума на един бордюр (нищо сериозно), но се стигна до крива капла, което не очаках да се случи толкова лесно.

Напълно те подкрепям ,за забележката към '' ръчно наплетените капли'' аз имах същия проблем но с предната капла ,в следствие на което се наложи да си купувам нова шина .
hanoi

Рейтинг: 1180

Назад към Продукти за крос-кънтри