Привет на форума ...преди седмица взех ето това, чисто ново :
http://www.decathlon.bg/p/8350582_plani ... heren.html
В линка има и описание на частите на велосипеда . Доволен съм от търкалото...даже вече е пробвано в Борисовата градина по пътеките, ползвам го и да ходя на работа. За сега , през седмицата минавам средно по 10-15 километра на ден с него . Петъците и уйкенда- повече .
Рамката е XL, взеха такава, защото не съм от малките . Ръст над185, тегло (да се похваля- за 7 месеца съм свалил над 25 килограма) вече е под 120 кг .
Та въпросът ми е :
Кой части да сменя и дали има смисъл да го правя на първо време . Като под части за смяна разбирам :
вилки, капли, гуми, средна венец касета, курбели, педали, задни скорости ( дерайльор + венци), спирачки и команди, колче и седалка ... кормилото ми е доста удобно... .
Велосипеда е оборудван с километражче, помпа, шише и стойка, чантичка инструменти и и осветление .
Има ли смисъл, да му взимам огледало ?
Та интересувам се за съвместими с рамката неща ...като бюджета ми е ограничен до цена на част : 100-150 лева за бройка .
А да, интересувам се също и от евентуални велопоходи съботите и неделите...но желателно е, да са подходящи за човек с ( за сега с ниски физически възможности- да речем средна скорост при излет 20-25 км/ч или по-ниска.