от I.nfraR.ed » Пон Юли 25, 2016 5:47 pm
Да използвам темата и да споделя, че и аз търсих в рамките на този бюджет XC колело 29" за човек 194см и общо взето се оказа, че няма почти нищо налично по родните магазини.
Shockblaze-ове XL рамки няма никакви нито от аутлета, нито R7-ци 2016-та. Оказа се, че и в склада в Пловдив няма.
Като налични варианти останаха Pulse ST2 и Drag Hardy Pro 2016-та, който беше намален (до вчера) и влизаше в бюджета. Повече ме блазнеше ST1, но той е по-скъп, макар че към него има доста допълнителни неща под формата на подаръци.
На Pulse-a щях да искам и аз Shimano спирачки, тъй като най-малкото имам всичко необходимо за сервизирането им.
На Sprint моделите са зле в този ценови диапазон, а на Cross Euphoria и Big Foot отново излизат извън бюджета с доста.
В крайна сметка остана Drag-ът, който за моя изненада се оказа с tapered чело (на снимките в нета изглежда да е с право). На живо никак не е лош, което също беше изненада.
С гуми Racing Ralph Performance 2.25 29" и педали тежи реални 13.4кг (XL рамка, Deore монтаж), като тия техните Cox компоненти сигурно са тежки.
Кормилото на XL рамката е 730мм, макар в сайта да пише 680, което е добре за човек с такива габарити.
Шините с главините не знам какви са, възможно е и от там при желание по-нататък да се смъкне теглото.
Общо взето мисля че е добре и повечето XL варианти 29-ци на българския пазар не са по-леки.
Пробвах го и върви добре, но досега не се бях качвал на 29-ка и ми беше доста странно, особено при завиване.
Отпред 40t венец идва малък, но гледам това е стандартна практика в момента. Струва ми се, че почти през цялото време може да се кара само на него, т.е. от другите два по-малки като гледам няма голям смисъл.
Или поне от най-малкия отпред.
Изобщо като цяло съм много разочарован от Shockblaze заради тая тотална липса на наличности. Всичко ли изнасят навън, та затова нямат налични бройки тук?
@dsd: Можеш ли да претеглиш твоето колко тежи сглобено в този си вариант?