Моля, помогнете при избор

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Моля, помогнете при избор

Мнениеот vikosaa » Чет Юли 14, 2016 8:50 pm

Здравейте. Какво е вашето мнение за http://www.decathlon.bg/p/8321326_planinski-velosiped-rockrider-340-sivo-sinyo.html това колело? (освен, че е пълен боклук :D) Трябва ми за второ колело. Има доживотна гаранция за рамката, кормилото и лапата. Решил съм да сменя кормилото (тъй като съм свикнал с по-дълго), лапата и гриповете като начало, а по-натам вилката и спирачките. Бих го взел, ако челото е oversize и на рамката да може да се сложи дискова спирачка, но не мога да намеря информация дали е така.
Какво мислите вие? Дали си струва? Имате ли представа за челото и спирачката? (като минавам ще го видя, но дотогава)

П.С.: ще се кара градско :beer:
П.С.2: http://www.decathlon.co.uk/rockrider-340-mountain-bike-yellow-id_8351518.html това е цветът и ми прави впечатление че в uk сайта е по скъпо

http://www.btwin.com/en/img/cms/banner_bTwin-HP_ENv1.0.jpg
DRAGONBORN написа: ..оптигач срам СХ4.. гуми едната е кунда 2.50 ..
vikosaa

Рейтинг: 1203

Re: Моля, помогнете при избор

Мнениеот geori » Пет Юли 15, 2016 11:06 am

Ако ще е за градско колело си помисли дали 21 скорости са ти ок и дали 26" гуми не са ти малки. А защо ще купуваш колело на което явно искаш да оставиш едва ли не само рамката?
geori

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alexi » Пет Юли 15, 2016 12:53 pm

взимай някъв хибридец за из града дори аз бих взел с твърда вилка за какво ти е 3 кила неработеща вилка
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот vikosaa » Пет Юли 15, 2016 1:38 pm

Задължително искам 26. И да, прав си, че общо взето накрая ще остане само рамката. Тя ми харесва как изглежда, а вкъщи имам много останали части - гума обтегач, верига, кормило, лапа, предна спирачка сейнт (знам, много ще му отива) :D. Ако продам всички излишни неща по колелото се връзва малко над 200 лв за рамата, курбелите, вилката и венците, и най-вероятно забравям да сметна нещо (все пак са нови, а някой хора търсят този клас части, защо да купуват от магазин?). А рамката е с доживотна гаранция, какво повече мога да искам за тия пари?
Спешно ми се налага да купя колело евтино и това ми се стори като добър вариант, при положение, че имам разни части. А твърда вилка не знам дали бих взел - все пак тази, колкото и да е мизерна, има поне някакъв ефект. А за теглото не ме интересува нали няма да спускам, а го държа в мазето, към което има рампичка, не се налага да катеря етажи..
Е, с новата информация, как ви се струва? Между другото на живо изглежда доста по добре рамката, само ме притеснява дали може да сд сложи задна дискова и дали челото е oversize. Моля ви, разгледайте снимките, аз постнах тема за размера, но има само 1 отговор.. :dontknow:

Благодаря предварително! :beer:
DRAGONBORN написа: ..оптигач срам СХ4.. гуми едната е кунда 2.50 ..
vikosaa

Рейтинг: 1203

Мнениеот L&R » Пет Юли 15, 2016 1:50 pm

Рамка без ухо, овърсайз чело??? и само за в-брейк- това виждам аз :magnify:

С ограничен бюджет и за второ колело бих взел нещо втора ръка, ако подбираш и не бързаш изпадат много прилични оферти.
Аватар
L&R

Рейтинг: 1310

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти