Въпрос за посоката на велокомпютър

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос за посоката на велокомпютър

Мнениеот zmey_gorqnin » Съб Юли 16, 2016 11:53 am

Купих си този велокомпютър със сензор за каденс:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01 ... UTF8&psc=1

Едни любезни хора ми го монтираха в един магазин, обаче не отчита. Свързва се, обаче показва 0км/ч и каденса не работи.

Въпроса ми е, има ли значение от коя страна на велосипеда се монтира? Те го сложиха отляво, за да не го удря веригата, ако е отдясно, пък и там имам навит предпазен ръкав под веригата. В ръководството нищо не пише.

Ето снимка със сензора за каданс:
http://abload.de/image.php?img=20160715_183709kijxt.jpg
Последна промяна zmey_gorqnin на Съб Юли 16, 2016 12:03 pm, променена общо 1 път
zmey_gorqnin

Рейтинг: 1220

Re: Въпрос за посоката на велокомпютър

Мнениеот billclinton » Съб Юли 16, 2016 12:01 pm

Ебати,не разбрах на кое викаш ляво и на кое дясно.Така като гледам са го сложили правилно(от ляво) само трябва да се доближи магнита по близо до сензора
billclinton

Рейтинг: 1525

Мнениеот zmey_gorqnin » Съб Юли 16, 2016 12:07 pm

Благодаря ти, объркал съм посоките, коригирах ги. Сензора го доближавах, същата работа.
zmey_gorqnin

Мнениеот billclinton » Съб Юли 16, 2016 12:15 pm

Виж другия магнит който е на каплата - наклони сензора максимално близо до него(под 5мм)

На линка който си дал от Amazon всичко си описано както трябва - даже с картинки

Снимката която си направил не е много добра - така като гледам може би е обърнат сензора(входа на батерията трябва да е наобратно)

Прегледай внимателно точка 3 от снимките на сайта - Fix Two magnets
billclinton

Мнениеот Kobeto » Съб Юли 16, 2016 12:31 pm

Ако щеш ми вярвай, никога не бях виждал монтаж на задницата :dontknow: Отпред няма ли да ти е по-удобно - няма верига, няма ръкав на рамката ... Един познат наскоро си сложи велокомпютър и му даваха максимално разстояние между двата датчика 4-5мм. А посоката си личи от сензора, който се монтира на статичната част - в неговия случай беше на вилката. Самата позиция на върха на сензора беше такава, че ако се сложи на "неправилния" ботуш, няма да може да прави връзка с другия сензор.
Не казвам, че при твоят компютър нещата непременно трябва да са по същия начин :) Успех :beer:
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black
Аватар
Kobeto

Рейтинг: 1580

Мнениеот billclinton » Съб Юли 16, 2016 12:40 pm

В случая този компютър е с каденс чиито магнити и сензор се монтират съответно на педала,на рамката и на задната капла
billclinton

Мнениеот Kobeto » Съб Юли 16, 2016 12:58 pm

:offtopic: Оказа се, че снимката не се показва в цял размер сензорът на педала не съм го видял. Проблемът е в моя телевизор, съжалявам :banghead:
The moon is full... the night is cold... the stars are bright... the wind so moans...
A fire burns... within our forest... the blood is thick... and only black
Аватар
Kobeto

Рейтинг: 1580

Мнениеот Yash » Съб Юли 16, 2016 6:18 pm

Според снимките в Амазон, сензорът за скоростта трябва да е монтиран надолу, с капака за батерията навън.
Аватар
Yash

Рейтинг: 1980

Мнениеот billclinton » Съб Юли 16, 2016 6:27 pm

Yash написа:Според снимките в Амазон, сензорът за скоростта трябва да е монтиран надолу, с капака за батерията навън.

Дали е нагоре или надолу няма значение,това зависи от това къде на спицата е сложен магнита - по важното е капака на батерията да е обърнат така както казваш.
Предполагам че Змея го е оправил вече,щом не пише
billclinton

Мнениеот zmey_gorqnin » Нед Юли 17, 2016 12:11 am

Не съм го оправил, защото сега съм извън града (аз съм от Варна).

Благодаря за съветите, въобще не знаех, че имат сайт. Има полезни неща, а и докато го търсех в google, намерих и инсталационно видео:
https://www.youtube.com/watch?v=g2viQ2D1i9U

Ще обърна сензора надолу, и ще видя как е. Вероятно в сряда или четвъртък ще пиша какво се е получило.

Благодаря на всички.
zmey_gorqnin

Мнениеот auvi » Пет Юли 22, 2016 7:13 pm

Моя опит с тоя компютър. Изпратени ми бяха три броя по същата причина. Взех си парите обратно и им оставих лошо ревю. Последния работеше от време на време и го оставих на колелото. След един дъжд спря напълно. Разглобих сензора. Пълен с вода. Купих си неговия брат 'Coolchange CS276" . За сега работи много добре . С вода не съм го мокрил до сега, но предполагам че ще се прецака. Само да добавя. Разстоянията не съм ги спазвал, всичко на око и тръгна веднага. Може да не го и монтираш, за да видиш дали работи. Минаваш през настройките и ако се опознаят датчика и компютъра и покаже "clock" доближаваш и отдалечаваш сензора и магнита през около секунда или по малко ще видиш дали отчита.
auvi

Рейтинг: 1200

Мнениеот zmey_gorqnin » Пет Юли 22, 2016 8:01 pm

@auvi
Благодаря за информацията, ще трябва да внимавам, или да го направя водоустойчив.

Успях да го накарам да работи, ето така:
http://abload.de/image.php?img=20160722_170253fcklt.jpg
http://abload.de/image.php?img=20160722_170303xakb2.jpg

https://youtu.be/A0uMR3AO-EI

Джитках около час, работи си без грешка:
https://www.strava.com/activities/64959 ... cddbeb845e

Доволен съм засега, ще видим за в бъдеще. При положение, че го купих за 10 паунда при разпродажба (23лв.), смятам че си струва парите, че и отгоре.

За мое изумление, каденса ми на равен път е 35-45, а аз си мислех години наред, че карам с 60-70. Сега ще трябва да си направя някои сериозни изводи.
zmey_gorqnin

Назад към Веломеханик