hatamoto написа:@ demeus
Какви дискове ползваш - размер, модел, марка? Много е вероятно в дисковете да не причината. Аз съм 88 килограма, и SLX 675 ме спира. Със 180/160 мм ме спираше, смених с 203/180 за проба- ще видим резултата. XT 785 би трябвало да са същите, ако не и по - добри от SLX - a.
Flatmo написа:И аз гледах, че са доста евтини спирачните апарати и лостовете, видях и минералната спирачна течност колко струва но никъде не видях маркучи да се продават.
Знаете ли от къде могат да су купят маркучи?
ЧестоНеадвкватен написа:Шанса 'механикът' да не я настроил е много голям. Ако са като моите М785 настройката е голяма играчка тъй като разстоянието м-у накладките и диска е доста малко.
Alexi написа:ЧестоНеадвкватен написа:Шанса 'механикът' да не я настроил е много голям. Ако са като моите М785 настройката е голяма играчка тъй като разстоянието м-у накладките и диска е доста малко.
това разстояние се настройва ,за какво си платил за ХТ над СЛХ ако не знаеш как става![]()
b1k3ra написа:Аз карам от около месец XT M8000 с радиаторните накладки.
Предната свири и ужасно ме дразни. На всяко първоначално стискане нямам нужда от звънец...После ако работи малко по-дълго (държа я за поне 150-20 сек.) утихва. Обаче пусна ли я, на следващото спиране отново свири.
Не би трябвало да е от центриране на апарата, монтирани са от механик при покупката. После се връщах с това оплакване (защото то не се получи от ден 1) и ми казаха така си е, това не проблем.
Мен обаче ме дразни много.
penmark написа:Металните спират много по-добре. Ако свири тип "чуроликане" е нормално, ако стърже като товарен влак е омаслена системата (диск/накладки). Много често неразбиращите като видят дискова спирачка на велосипед, пипат с пръсти по диска. Дори и това омазнява диска. Не случайно по шиманските дискове има оранжево стикерче на което пише да не се пипа с ръце.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 0 госта