Каква вилка да взема до 160лв?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Каква вилка да взема до 160лв?

Мнениеот asl » Чет Авг 04, 2016 5:57 pm

Здравейте.Незнам дали темата е на точното място,но ще ви помоля за съвет.
Вилката ще се използва доста в града,както и по пътеки на младежкия хълм.Сега съм с Сънтур хцт,но искам да премина към нещо по-добро.Гледал съм засега главно хцр.С в брейк съм.
Предварително благодаря.
asl

Рейтинг: 1200

Re: Каква вилка да взема до 160лв?

Мнениеот bteo » Чет Авг 04, 2016 8:26 pm

За 160лв втора ръка може да си вземеш някой от по-старите, но в добро състояние Raidon.
Има сигурно и други варианти, но имах такава и това е което ми хрумва. Мисля, че е добър избор.

На старо купувай, разбира се само от човек, за който е потвърдено, че е коректен, дори и дадена оферта да изглежда примамливо.
Дори на хора с опит се случва да се излъжат с някое парче скрап от olx или форумните обяви.

Много от новите вилки нямат рогца за v-brake, така че внимавай също и с това.

Raidon-a беше вилка, която купих нова от магазина.
Дадох 240лв и причината беше само, че на старата вилка (един от най-евтините еластомерни Zoom) се спука арката буквално след 6 години всякаво каране и стана опасна.
Продадох колелото без да съм я карал новия Raidon много, но като част от него не успях да и взема и 1/3та от цената.

Защо ти го казвам това. - Като си купуваш нещо за колелото, това почти не променя стойността му. Ъпгрейда си е само за теб. :D

В тая връзка: има радост в ъпгрейдите, но това е радост, усещането от която минава бързо. Ако нямаш фатална повреда по вилката, по-добре не я сменяй.

Удоволствието е в карането, най-голямото удоволствие е в доброто каране ... и остават спомени, спомени които ще те радват още ...
Аватар
bteo

Рейтинг: 1218

Мнениеот bteo » Чет Авг 04, 2016 8:33 pm

... карай на интересни места, направи си приключение. :P
Аватар
bteo

Рейтинг: 1218

Мнениеот asl » Чет Авг 04, 2016 9:41 pm

Точно там където не се вижда хрома,тоест в ботуша,се е надрала много и хрома е паднал,а шиша е ръждясъл.Така е с пароструйките...
Това за втората употреба ме притеснява само,че не се знае каква е причината за продажбата...
asl

Мнениеот asl » Чет Авг 04, 2016 9:44 pm

Не мисля,че заради една вилка трябва да слагам диск.Просто не ми се и занимава.Трябва и други неща да се сменят.
asl

Мнениеот iLiZiOnE » Чет Авг 04, 2016 10:44 pm

Rockshox xc 28 е най-добрият вариант според мен за чисто нова вилка.
iLiZiOnE

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти