moridinbg написа:Теория, теория, теория за карбона...
Теория, теория, грешна теория за карбона

/offtopic
Напомням, ако скоро не съм: тежа 110 кг. в момента и имам две колелета - планинско и шосейно, и двете - карбонови, тежащи съответно 10,8 кг. и 8 кг., второто бидейки на 10+ години с (може би) първата карбонова рамка в България - Drag Izoard, Mavic Ksyrium и пълен Dura-Ace монтаж. И двете колелета ги мъча подобаващо - катерене в изправена позиция, бързи спускания по технични участъци с планинското, профучаване с 50+ км/ч по павета с шосейката и т.н. Планинското пък, да му се невиди - Grand Canyon CF SL, рамката му е (я има, я не) 50-на грама по-лека от алуминиевата, а струва бая повече - защо ли? Едва ли защото е по-чупливо.
А ако вие сами си строшите рамката - например със страничен удар в камък/дърво, независимо от това дали гаранцията е 5, 50 или 500 години, или пък "доживотна" (до чий живот, питам аз?), то тя няма да бъде призната, няма да обяснявам защо.
Ама като ми пееш, Пенке ле, кой ли те слуша.
ПП: Скоро ще сменям дискове така или иначе, ще тествам AiNeon-ите. Пък да ги видим колко не спират - ако не друго, поне за такива тестове съм перфектен с теглото ми и с това че карам 29-ка със 160 и 180 мм. дискове. Иначе и XT-тата се кривят, и какво от това?