Някой с BTWIN ROCKRIDER

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Някой с BTWIN ROCKRIDER

Мнениеот imarh » Пон Сеп 12, 2016 4:59 pm

Здравейте,

Решил съм да си сменя старото колело, което си изпя песента и послендите 5 год. доста си го покарах.
Карам 60% в София по 30-60км/седмично(много бордюри, паркове), останалото е полянки, и евентуално някое спускане. Харесъл съм си този btwin, който в момента е на промоция в декатлона.
93кг./178см съм. Знам, че средния амортисьор не е нещо наложително, но на моменти ми липсва и си казах, защо пък не.
Харесва ми, че "Заключвайте вилката с едно движение. Регулирайте амортисьора без инструмент."

Следващият ми избор е rockrider 540 или евентуално, някой алуминиев cross.

С две думи бюджета ми е 300-700лв., като горницата е само ако изключително много си заслужава(както според мен е първият вариант, а може и да греша).
imarh

Рейтинг: 1416

Re: Някой с BTWIN ROCKRIDER

Мнениеот hatamoto » Пон Сеп 12, 2016 6:13 pm

Разгледай велосипедите без задно окачване, след като ограничението е 700 лева.
При покупката на мекия b'twin получаваш:
- Бюджетен клас вилка, която много много не върши работа;
- Рамка, ограничена откъм работа и възможности за надграждане - челото не е конусно, едноставно движение с незнайно изпълнение, никъде е видях размер на шока, гледайки размера на седалковата тръба от 29,8 считам, че ще имаш ограничен избор на периферни компоненти, или по - точно ще трябва все от декатлон да търсиш (в последното е много вероятно да греша, някой да ме поправи, в случай, че съм в грешка).;
- Заден шок ала "да има нещо там";
- Много нисък клас компоненти - заден венец и курбел, команди и дерайльори. Не се знае какви главини/шини/спици са ползвани, спирачки - комбинация от Тректо и Хайес - механични;
- Прекалено високо тегло за 26 инчов велосипед с двойно окачване и ход от 120 мм;

Конкретни модели в този ценови диапазон са цитирани надълго и на широко във форума, просто трябва да потърсиш.
hatamoto

Рейтинг: 1230

Мнениеот Lucky Loser » Сря Сеп 21, 2016 4:47 pm

hatamoto написа:- Прекалено високо тегло за 26 инчов велосипед с двойно окачване и ход от 120 мм

Само като погледнах колко е лошо ми стана...
Боря се за мнения - всекоя бройка е изключително важна !
П.С. И аз имам няколко велосипеда, но са тайна !

Komoot профил
Аватар
Lucky Loser

Рейтинг: 2000

Мнениеот victortrt » Сря Сеп 21, 2016 4:58 pm

Колкото Декатлон да е хубав магазин с добри предложения за някои неща като дрехи и аксесоари, мисля, че тази тема viewtopic.php?f=30&t=80672 все още важи и да предлаганите там велосипеди, и по специално за планинските.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот Nocturne » Сря Сеп 21, 2016 9:11 pm

Lucky Loser написа:
hatamoto написа:- Прекалено високо тегло за 26 инчов велосипед с двойно окачване и ход от 120 мм

Само като погледнах колко е лошо ми стана...

Мда, и на мен, 16кг без педали :D

До автора на темата. Ако цениш поне малко парите си-не ги давай за първия btwin с "меката рамка". Даже не ги давай въобще за каквото и да е колело от Декатлон.
Има достатъчно вече избор от марки в България и може да ви вземеш сносен велосипед за 700лв. За под тази сума се страхувам, че няма смисъл да купуваш каквото и да е, изчакай ако трябва.

Ето едно колело, което струва в момента 635лв. и е поне с вилка на RockShock.
http://www.bikecenter.bg/product/ram-mentordot2_26
По-добре да имаш поне една горе долу работеща вилка отколкото вилка и заднo окачване, но и двете реално да не работят. Не си мисли, че ще ти е много меко с btwina. :)

Още едно, 650лв.
http://shop.leader96.com/product/view/4 ... oryx-six-v
RAM AM.ONE Custom
Аватар
Nocturne

Рейтинг: 1300

Мнениеот ЧестоНеадвкватен » Сря Сеп 21, 2016 11:14 pm

Това е 27.5" http://shockblaze.com/bg/%D0%B2%D0%B5%D ... 75-Bg.html
Това 29" http://shockblaze.com/bg/%D0%B2%D0%B5%D ... 29-Bg.html

Прилични предложения за парите.
ЧестоНеадвкватен

Рейтинг: 1488

Мнениеот nkc20 » Вто Сеп 27, 2016 11:02 am

Шокблейз в момента нямат размери - от повечето им модели са останали само S размер рамки (ако изобщо са останали). Общо взето останал съм с впечатлението, че си изчистват непродадени велосипеди, които са модели от предишни години и с малки рамки (т.е. каквото им е застояло по складовете).
nkc20

Рейтинг: 1474

Назад към Продукти за крос-кънтри