За злото, корените и броячите

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

За злото, корените и броячите

Мнениеот Deimos » Чет Яну 22, 2004 5:53 pm

Разклонение на темата "Събиране на пари за стикерите"
bikerider написа:
КапитанПланета написа:
Black, много те моля прояви малко уважение към форума и чети постовете преди да отговаряш. Admin е написал на български език :
Моля, в настоящата тема пишете съвсем накратко, т.е. само че бихте дали 20лв. за начинанието. За всичко останало дискусиите да бъдат в основната тема (вж. горе).
Написал го е за удобство и за по-лесно броене, а не защото е искал да си щрака с клавиатурата. Така въпрос "ve4e kolko 4oveka ste" получава много лесен отговор - почваш отгоре и броиш докато стигнеш до края. Това е много лесно при положение че можеш да броиш и няма безмислени офтопик постове като моя и твоите.
Това не е IRC канал, а дискусионен форум. Ако искаш да си чатиш - за това си има място : #mtb. Преди да пишеш нещо, помисли добре какво имаш да кажеш/питаш по въпроса и ако наистина има смисъл - действай. Да разделяш едно безмислено изречение на няколко поста способства единствено за увеличаване на един брояч, за който на никой не му пука и за вдигане на кръвното на чичковци като мен.
Не искам да се правя на важен. Единствената ми цел е да запазим полезността на форума. Ако 99% от постовете са безмислици, никой няма да си прави труда го чете за да намери 1% истинска информация. Не ми отговаряй тук. Ако имаш нещо да казваш почни нова тема примерно в "Общ форум" за да не занимаваме хората с глупости.
Ае, и извинявай ако звуча като дърт мърморко. ОК?

Admin, Капитане, не можем ли да отрежем злото из корен? Тоя форум не може ли да се кофигурира да няма брояч или поне да не го показва? Тва би било най-доброто решение...

Do, or do not - there's no try...

Това досега май не е правено по форумите. Ама реално... би трябвало да има голям положителен ефект :D. Все пак, качеството е пред количеството (в случая). Bikerider, идеята ми допада :8D:.
Верно, я си кажете мнението по въпроса.

Рейтинг: 1200

Мнениеот КапитанПланета » Чет Яну 22, 2004 6:20 pm

Аз съм ЗА :^:
В bikeforums.net го направиха същото това нещо, защото не винаги количеството означава качество. За да има все пак някакъв рейтинг, там си правят гласувания за членове които са били най-полезни.

Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот Rankor » Чет Яну 22, 2004 8:13 pm

[quote="КапитанПланета"]

В bikeforums.net го направиха същото това нещо, защото не винаги количеството означава качество. За да има все пак някакъв рейтинг, там си правят гласувания за членове които са били най-полезни.

[/quote]

To az se vkliuchvam ot "duzd na viatur" , no mai bi bilo naistina po-dobre da se spesti tova broene; nai-malkoto pone az schte si spestia kompleksiraneto gledaiki horata s po nad 400 posta.
Glasuvaniata sa po interesno meropriateie, a i viarvam, che nai-malkoto schte se reschi po lesno koi e po-po-nai...
Neka se sbluskvames poveche "Kachestvo", a ne s "kolichestvo".
:I:^:
Best Winds!
Rankor

Мнениеот uha_rampage » Чет Яну 22, 2004 9:41 pm

ScreamBoy, Jacket - zagazihme mom4eta :D

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот screamBoy » Чет Яну 22, 2004 10:04 pm

що ве, аз съм за - сега мисля 4 пъти преди да пусна някой пост и после понякога си трия постовете, като няма брояч ще мога (пак) да си пиша на воля :D

[url=http://moszimo.hit.bg/][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот uha_rampage » Чет Яну 22, 2004 10:25 pm

SHTE MI OTIDAT SKUPOCENNITE ZVEZDI4KI!!!?
NE TOVA NQMA DA STANE!

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот screamBoy » Чет Яну 22, 2004 10:36 pm

татуирай си ги на дупенцето тогава
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Jacket » Чет Яну 22, 2004 11:35 pm

Мене пък къде ме набутахте??
С три крайника (не се уточнява кои) ЗА.

Ride fast, yet ride smart!
:}):;)
Аватар
Jacket

Рейтинг: 2000

Мнениеот kibikoff » Пет Яну 23, 2004 10:47 am

аз по принцип само кибича във форума, НО "teen звездоманията" адски ме дразни; айде няма да посочвам имена ...

... май като се замисля по-добре да има една тема "TEEN надприказване" :})::}):;)

....а ако има и една "Дърти заядливци" ще е чудно ... :D:D:D

( ADMIN помисли):):)
kibikoff

Мнениеот bikerider » Пет Яну 23, 2004 2:07 pm

[quote="Rankor"]

[quote="КапитанПланета"]

[/quote]

To az se vkliuchvam ot "duzd na viatur" , no mai bi bilo naistina po-dobre da se spesti tova broene; nai-malkoto pone az schte si spestia kompleksiraneto gledaiki horata s po nad 400 posta.
Glasuvaniata sa po interesno meropriateie, a i viarvam, che nai-malkoto schte se reschi po lesno koi e po-po-nai...
Neka se sbluskvames poveche "Kachestvo", a ne s "kolichestvo".
:I:^:
[/quote]

@KapitanPlaneta:
И аз съм ЗА:^:

@Rankor:
Точно това искам да се избегне - този манталитет на сблъсък - "аз имам повече точки" - "не аз имам".
съответно и да се избегне якия spam на некои лица с цел точки, които не носят нищо освен мехлем за комплексите им и яка досада за останалите (щото е нормално на хората да им писне от такива abuser-и и да спрат да четат в даден момент, а това от своя страна в крайна сметка ще види сметката на форума).

[b]Do, or do not - there's no try...[/b]
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Пет Яну 23, 2004 2:36 pm

ЗА задраскване/неотчитане броя на постингите.

ПРОТИВ съставяне на каквито и да било класации и конкурси с изключение на такива за красота...

Don't forget to remember
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот did » Пет Яну 23, 2004 3:00 pm

[quote="TOYAGA"]

ЗА задраскване/неотчитане броя на постингите.

ПРОТИВ съставяне на каквито и да било класации и конкурси с изключение на такива за красота...

Don't forget to remember
[/quote]

Абе то туй за конкурсите едва ли въобще някой сериозно си го мисли...
Иначе, не виждам съществен проблем с броячите. Звездичките значат за всеки различно нещо: за някой - повдигане на собственото самочувствие, за друг - просто шаренийка, за трети - друго... Не вярвам някой да се ориентира точно по броя звездички, когато взема решение дали да послуша или не нечий съвет. Пък и не съм сигурен, че като се махне брояча, teen-моабетите ще намалеят.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пет Яну 23, 2004 4:02 pm

[quote="did"]
Не вярвам някой да се ориентира точно по броя звездички, когато взема решение дали да послуша или не нечий съвет. Пък и не съм сигурен, че като се махне брояча, teen-моабетите ще намалеят.
[/quote]

Става въпрос за разводняването на информацията с безсмислени постове, които имат за цел само да вдигат рейтинга и брояча. Това разводняване е истинския проблем, иначе ако ще и бананчета да показва форума, на мен ми е все едно.

[b]Do, or do not - there's no try...[/b]
Аватар
bikerider

Мнениеот MOD » Пет Яну 23, 2004 4:54 pm

ЗА премахването на брояча !!!:D

--------------------------------------------------------------------

[b][color=red]MOD[/color][/b] = [b][color=red]M[/color][/b]aster [b][color=red]O[/color][/b]f [b][color=red]D[/color][/b]isaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Admin » Съб Яну 24, 2004 1:47 am

Така-а-а, звездите и ранговете могат да се махнат без проблем, т.е. за това няма нужда от промяна на скрипта.
За махането на броенето на постовете не знам – там може би ще трябва да се пипне скрипта. Може би може и от администраторските инструменти – има там едно поле за пълна/непълна статистика – може би е оттам. Както и да е, ще попитам за това там, където са правили форума и ще разбера, не е проблем. :8D:
Така че, ако искате да махна звездите и ранговете, това може да стане още утре. На мен нито ми пречат, нито ми трябват.
[b]НО НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА ЩЕ РЕШИ “ПРОБЛЕМА” [/b]
“Проблем” е в кавички, защото, честно казано, на мен не ми пречи, но разбирам и това, че много хора се дразнят от писането във форума в стил “чат”.
Според мен във форума няма човек, който да пише, за да достигне определен резултат като звезди или постове. Наистина го мисля! Но има хора, които имат различен стил на общуване, т.е. често преминават от дикутиране към “чатене” и така почти несъзнателно правят и големия брой постове/звезди. Пак казвам, според мен те не се целят в някакви постижения, просто така са свикнали да общуват. Аз например никога не съм имал време за чат, така че подобен начин на комуникация ми е неприсъщ, но за други е точно обратното.:8D: Премахването на звездите/ранговете/броя на постовете няма да намали броя на постовете в стил “чат”. Единственото, което мога да препоръчам на тези, които се дразнят от тези постове, е просто да ги пропускат. Обикновено тези поредици от постове се забелязват и с “най-просто око”.:D Аз например, когато нямам време да чета всичко, ги пропускам и готово!
А тъй като нещата тръгнаха по повод на Black, в конкретния случай пък мисля, че става дума за още по-различно нещо. От една страна Black може би още не се е запознал с всички функции на форума. От друга, явно човекът има навик да пише веднага това, което му хрумне. Нищо лошо, но след 2 минути му хрумва още нещо и той го добавя като нов пост и т.н. Аз лично в такива случаи използвам командата “edit” и добавям новата си мисъл към току що написания пост, но това не значи, че всеки трябва да прави така, нали? :8D:
Ще изчакам още един-два дни да се съберат повече мнения, и ако такова е желанието на повечето от включилите се, ще махна звездите (не тези от :D) и ранговете и ще проуча как стои въпроса с броенето на постовете. :8D:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот uha_rampage » Съб Яну 24, 2004 2:00 am

[quote]bikerider
Senior Member Member
Greenland
[color=red]498[/color] Posts
[/quote]

@Bikerider - к'фо се правиш, че не си брояч!
bzb - Bikerider Zliq Broqch :8D:
buahahahhha ;):D
Всички сте гадни броячи!!! [:p][:p][:p]:D:D:D
Убивате ме - после що съм имал 651876518761 поста :8D:[:p]
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот MOD » Съб Яну 24, 2004 11:28 am

По отношение на това което е написал Админ :
Наистина, ако това е начин за комуникация и стил на общуване премахването на звездите и блаааа не би довело до кой знае каква промяна в стила на общуване на част от хората пишещи тук...
Така че определено няма правилно решение , когато става за опазване на форума от разводняване ... но ако всички помислят малко преди да постнат нещо .. може би резултатът няма да е съвсем лош :) [:p]:D

Това е моето лично мнение, не ангажирам никого с него :8D:

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Harka » Съб Яну 24, 2004 12:08 pm

Аз лично също съм За махането на броячите.
Аватар
Harka

Мнениеот jokata » Съб Яну 24, 2004 5:13 pm

[quote="КапитанПланета"]

В bikeforums.net го направиха същото това нещо, защото не винаги количеството означава качество. За да има все пак някакъв рейтинг, там си правят гласувания за членове които са били най-полезни.[/quote]

Напълно съгласен с това, което казва Капитана.
ЗА - въвеждането на такава функция за гласуване, aко форума го позволява естествено.
ПРОТИВ - махането/скриването на броя звезди и постове, защото мисля че това няма да промени ситуацията според мен. Тоест, едва ли челниците в класацията ([url=http://www.mtb-bg.com/forum/members.asp][u]Members[/u][/url]) пишат, само заради нещо, което се изписва под nick-a им (единствено за Jacket не съм сигурен - в който и форум да отида, името му фигурира навсякъде :8D:).
Както и Любо е казал - просто на тези хора такъв начин на общуване им допада. Това е моето мнение. :D
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Мнениеот Jacket » Съб Яну 24, 2004 7:20 pm

[quote="jokata"]
...единствено за Jacket не съм сигурен - в който и форум да отида, името му фигурира навсякъде :8D:)...
[/quote]

Е ти направо ме закопа жив :))

Любо, няма какво да се чудиш... не знам защо си мислиш, че никой не цели трупане на постове... в голяма грешка си. Това не е проблем само на твоя форум. Проблем е на *ВСИЧКИ* форуми (е, поне тези с 50+ юзъри). Казвам го от опит, а не защото ми се чешат пак клавишите. От много години се въртя по какви ли не форуми... вече не помня в колко такива теми съм писал... мисля тази да ми е последната.
Относно чатенето. Има разлика между разводняване на темата с офтопици и разни подхвърляници от рода на "мда", "еми...", "и аз така" и т.н. Смятай че последното е типично трупане на постове. Има един друг възможен вариант, който между другото е привичен за възрастта на нашите любимци, а именно стремеж винаги да си в центъра на вниманието.
Тъпото е, че въпросните от време на време се опитват да се изкажат сериозно по някоя тема и след 5 реда глупости, аз лично предпочитам да пишеше поне едно "мда...", или някоя друга random глупост...
Най-тъпото е пък че тия форуми нямат ignore. И не съм виждал в друг форум, освен в няколко мода на phpBB такава фукнция.
И последно ще дам за пример клубовете на dir.bg. Там има брояч, но той се вижда само, ако се влезе в профила на потребителя. Съответно титла няма, а има едно нещо "вид потребител", което последния сам си го композира и му се изписва под името. Сега не казвам, че Любо трябва да се хване да модва форума и да слага подобни екстри. Просто премахването на брояча и звездичките (да и тях... иначе все едно нищо не е направено), както и сортирането на [url=http://www.mtb-bg.com/forum/members.asp]Members[/url] по азбучен ред (не мисля, че е сложно да се настрои в скрипта), а не по брой на постовете, ще понамали тези безсмислени постове...
Аватар
Jacket

Мнениеот MAN6 » Пон Яну 26, 2004 11:52 am

Po-dobre ne mahaite broqchite, shtoto az she trrqbwa da wlezna naprawo sys 7 zwezdi
hahahahahaha
are po-zdrawi
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот tuba » Пон Яну 26, 2004 3:42 pm

Я тази класация (Members) дори не я бях видял
Тъй като понякога и на мен ми се случва да се изкажа
неподготвен(тнр. разводняване) просто щото без да мисля
съм изпраскал първито нещо дето ми е дошло на ум.
Мисля следнто :
1. Просташките забележки от сорта на "Ти ли бе задник"
никму не пречат поне са кратки.
2. Ако няма леко Чат елемент и вески мисли задълбоено и
чете опорито преди всеки си постинг тва няма да е форум а
някаква академична сбирка която ще е зверски скучна.
3. Ако никои не се изказва неподготвен няма да има форум
ще има двама трима знаещи които ще пишат "тема 1024 (примерно)
не си прав прочети еди къде си...."
4. Разводняване на една или друга тема може да стане и с обширни
и изчерпателни подплатени със знания Офтопици.
Трябва ли да накараме и хората които искат да изяснят нещо и
знаят много да пишат всеки офтопик в отделна тема?

И така за зездичките не ми трябват и не ми прчат - ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ
За общуването стил чат твърдо - ЗА
За гласуването - ПРОТИВ
Това просто ще стимулира разводняване с цел да се изкараш по знаещ
tuba

Мнениеот SPA » Пон Яну 26, 2004 6:29 pm

ПРОТИВ МАХАНЕТО НА ЗВЕЗДИЧКИ И БРОЙ ПОСТОВЕ: Понякога за един нов член на форума може да му бъде от помощ тази информация. Представете си че той имам дилема кое от две еднакво разумни за него мнения да послуша. Обикновено броя постове показва колко време даден човек човек следи и участва в този форум и съответно е много по вероятно да срещал вече търсената информация.

ЗА МАХАНЕТО НА ЗВЕЗДИЧКИ И БРОЙ ПОСТОВЕ: UHA....

ПРОТИВ ЧАТ: Ами за това си имам IRC - #MTB.

ПРОТИВ РАНГ НА УЧАСТНИЦИТЕ: Е как ще го контролирате? Представете си какво става ако дойде някой и почне за кеф да си слага ранг. Ами това намирисва на нова мания за по-горе споменатите многоточия.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот jokata » Вто Яну 27, 2004 12:05 am

[quote="SPA"]

ПРОТИВ МАХАНЕТО НА ЗВЕЗДИЧКИ И БРОЙ ПОСТОВЕ: Понякога за един нов член на форума може да му бъде от помощ тази информация. Представете си че той имам дилема кое от две еднакво разумни за него мнения да послуша. Обикновено броя постове показва колко време даден човек човек следи и участва в този форум и съответно е много по вероятно да срещал вече търсената информация.

ПРОТИВ РАНГ НА УЧАСТНИЦИТЕ: Е как ще го контролирате? Представете си какво става ако дойде някой и почне за кеф да си слага ранг. Ами това намирисва на нова мания за по-горе споменатите многоточия.[/quote]

Да, но аз мисля, че точно [b]новорегистриран член на форума[/b], би поискал (или когато поиска) съвет за даден компонент, и със сигурност би погледнал тъй-наречения "ранг" на този, който му го даде или му препоръча въпросния компонент. Не за друго, ами за да е сигурен дали да приеме съвета насериозно или не.

Защо изобщо трябва да се контролира?
Нали идеята е, когато ти помогнат и останеш доволен/недоволен от, препоръките да "гласуваш" (примерно по някаква точкова система) за човека, който те е насочил. Или поне аз така си го представям. То и без това хората, които биха имали висок ранг във форума сигурно са по-малко от 10% от общия брой регистрирани. Само броя на постовете не е НИКАКЪВ показател за знания или опит. Имаме си не един пример за това...

Нека и Любо и Капитана да кажат какви точно възможности има форума, че така само си гадая, а май не съм единствен. Тоест коя от всички дадени вече идеи е приложима тук?
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Мнениеот Avid » Вто Яну 27, 2004 12:29 am

Може ли да се направи така, както е в www.setcom.bg ?
Човек е изобретателен. Когато не може да се освободи от някой недостатък, започва да го култивира съзнателно. И със самия факт, че е вече искан, недостатъкът му добива и за него, и за другите вид на качество.
Avid

Мнениеот КапитанПланета » Вто Яну 27, 2004 8:24 am

[quote="jokata"]
...
Нека и Любо и Капитана да кажат какви точно възможности има форума, че така само си гадая, а май не съм единствен. Тоест коя от всички дадени вече идеи е приложима тук?
[/quote]

Сега и двамата с Любо сме заети и няма време. Нека да мине тази седмица и ще се захвана сериозно с форума. Ще го напомпаме на MAX с всички възможни екстри и тогава ще мога да отговоря какво може и какво не. Освен това, ако няма мод за нещо което се иска от вас нищо не пречи да го направим, така че си поствайте идеите и накрая ще теглим чертата и ще решим какво да правим.
КапитанПланета

Мнениеот bikerider » Вто Яну 27, 2004 11:37 am

[quote="SPA"]

[/quote]

За всичко друго сме на едно мнение, но мислиш ли че качество = количество? Щото мога да ти дам примери за и против. Тоест няма 100% сигурност. Тук има хора с много звездички, които са давали съвети от рода на "смажи си каплата с масло, да не скърцат спирачките" и подобни. Ако за такива съвети говориш... ;):)
Аватар
bikerider

Мнениеот Rankor » Вто Яну 27, 2004 2:52 pm

[quote="jokata"]

[quote="SPA"]

ПРОТИВ РАНГ НА УЧАСТНИЦИТЕ: Е как ще го контролирате? Представете си какво става ако дойде някой и почне за кеф да си слага ранг. Ами това намирисва на нова мания за по-горе споменатите многоточия.[/quote]

Да, но аз мисля, че точно [b]новорегистриран член на форума[/b], би поискал (или когато поиска) съвет за даден компонент, и със сигурност би погледнал тъй-наречения "ранг" на този, който му го даде или му препоръча въпросния компонент. Не за друго, ами за да е сигурен дали да приеме съвета насериозно или не.

Нали идеята е, когато ти помогнат и останеш доволен/недоволен от, препоръките да "гласуваш" (примерно по някаква точкова система) за човека, който те е насочил. Или поне аз така си го представям. То и без това хората, които биха имали висок ранг във форума сигурно са по-малко от 10% от общия брой регистрирани. Само броя на постовете не е НИКАКЪВ показател за знания или опит. Имаме си не един пример за това...

[/quote]

"Glas Naroden - Glas Bozi". Tazi prikazka krie mnogo goliam smisul.
Glasuvaneto e izpitano sredstvo za razreschavaneto na raznoglasiata.
Po moe mnenie, zvezdichkite vuv Foruma sa napraveni ne samo za krasota, no i da predstaviat opita na suotvetnia chovek v oblastta, za koiato se pische vuv Foruma.
Smiatam, che tova schte dovede do po-obektivna pretzenka otnosno stoinostta na suvetite koito poluchava.
Ot druga strana Blagodarnostta za dobria suvet schte bude otrazena i s polozitelen glas:^:
Vseki ima pravoto da izlaga svobodno mnenieto si, no ne i za smetka na ostanalite :(!:. S eventualnoto glasuvane, "Praznoslovetza" :o) ako ne iska da e posleden v v listata na uchastnitzite vuv Foruma, to schte triabva da poraboti za da izpluva s malkopo-kompetentni izkazvania:^:;)
Tova mai schte ogranichi "durtite zajadlivzi":I[:p]:) - zalko i v tiah si ima char:).
Best Winds!
Rankor

Мнениеот bikerider » Вто Яну 27, 2004 3:39 pm

[quote="Rankor"]

[quote="jokata"]

[quote="SPA"]

[/quote]

"Glas Naroden - Glas Bozi". Tazi prikazka krie mnogo goliam smisul.
Glasuvaneto e izpitano sredstvo za razreschavaneto na raznoglasiata.
Po moe mnenie, zvezdichkite vuv Foruma sa napraveni ne samo za krasota, no i da predstaviat opita na suotvetnia chovek v oblastta, za koiato se pische vuv Foruma.
Smiatam, che tova schte dovede do po-obektivna pretzenka otnosno stoinostta na suvetite koito poluchava.
Ot druga strana Blagodarnostta za dobria suvet schte bude otrazena i s polozitelen glas:^:
Vseki ima pravoto da izlaga svobodno mnenieto si, no ne i za smetka na ostanalite :(!:. S eventualnoto glasuvane, "Praznoslovetza" :o) ako ne iska da e posleden v v listata na uchastnitzite vuv Foruma, to schte triabva da poraboti za da izpluva s malkopo-kompetentni izkazvania:^:;)
Tova mai schte ogranichi "durtite zajadlivzi":I[:p]:) - zalko i v tiah si ima char:).
[/quote]

Оо, слез на земята моля те :}):

1. Както вече многократно отбелязах, количеството не означава непременно качество. Тоест ако някой има да речем над 400 точки (вкл. и аз), това изобщо не означава, че е капацитет. И няма как един новорегистриран потребител (да речем Жорко от Дружба, който не познава хората тук) да разбере на кого да вярва ако иска да получи достоверна и полезна информация. Защото ако се водиш по звездичките, току виж си си намазал каплата с масло да не скърца спирачката.

2. Относно демокрациите, гласуванията и другите митове: замислял ли си се относно това кой прави изборите и гласуванията и кой най-вече кой обработва резултатите? Щото този който ги организира има властта да определя и резултатите. А щом я има, значи я употребява за целта - иначе няма да я има. Толкова по въпроса за смисъла на "Глас народен - глас Божи" - смисъл има докато вярваш в Дядо Коледа. Искам да кажа, че това някой си Пенко Пенкин от село Крива Круша да гласува за МОЯ рейтинг просто е супер тъпо, жалко и смешно (да не говорим колко е манипулируемо). Нито тук не сме публични личности, нито сме на изборни длъжности. Това е просто форум и толкова. Та затова, не мерси, предпочитам никакъв рейтинг, точки, звездички и така нататък, отколкото твоя вариант. В сравнение с твоя вариант плещенето и чатенето за точки са направо манна небесна.
Аватар
bikerider

Мнениеот Rankor » Вто Яну 27, 2004 3:57 pm

Bikerider, zalko, che viarvasch tolkova malko.

Az si mislia che edno takova raznoobraziavane bi bilo interesno, v kraina smetka tova sa vuzmoznosti, a ne kraini reschenia - vsichko podlezi na obsuzdane. Uspokoi se molia te - taka se zivee po-dulgo.
Ne si struva da se jadosvasch za takiva neschta.
;)
Best Winds!
Rankor

Следваща

Назад към Архив