от bikerider » Пет Яну 23, 2004 6:15 pm
Абе аз не мога да ви разбера и едните и другите.
Едните се обиждат от истината, другите натякват истината.
Вие които се обиждате, приемете един съвет от мен: спрете да гледате на света в черно и бяло. Когато тук някой каже "скапан" има предвид "скапан В СРАВНЕНИЕ с нещо истинско". Така че, защо се обиждате, когато хората правят сравнение с нещо истинско и ви казват истината. Никой не ви е казал, че вие сте еди-какви-си, защото карате евтини колела. Просто винаги за човек, каращ на планина, с маслени амортисьори и дискови спирачки, евтините колела са скапани. Винаги. Аз не правя изключение, дори не го и крия. Но не виждам причини да се обиждате. Не пренасяйте сравнението между колелата към сравнение между ездачите - тук никой не прави такова нещо (освен тия дето натякват).
А вие дето натяквате, че еди-кое-си-колело е скапано, помисляли ли сте за обратната ситуация? Опитайте да се поставите на мястото на човека, на когото говорите с такъв императивен тон и го поставяте "на мястото му" - при "ония" дето карат скапани колела.
Какъв е проблема, UHA-team, хората да си купуват скапани колела? Вие купувате ли си сака Армани всеки път като ви трябват нови? Купувате ли си непременно скъпи неща? Всичко опира до приоритети. За някои големите разходи за колело са оправдани, за други - не. Отчитайте моля ви се, че говорите с живи хора и тези хора също имат чувства.
Не казвам че не сте прави - да прави сте, T-Rex е много скапано колело, но хората го карат и им е кеф, защото за някои хора цената е важна (на фона на точния пазарен анализ, който направи TOYAGA). Но защо вместо веднага да махнете с ръка и да кажете "тва е боклук, не струва, пре*бал си се", не пробвате да ОБЯСНИТЕ на човека защо това колело е "скапано", какви компоненти му трябват за еди-какво си. И на първо място изяснете си какво е това еди-какво-си преди да махнете с ръка и да кажете, че колелото е скапано. Не знаете ЗА КАКВО се ползва! - на човека може точно такова колело да му трябва - непретенциозно и евтино.
Не съм такъв човек и не обичам да говоря такива неща, но го заслужавате: TOYAGA много правилно ви попита кога станахте цигани та ви почерняха гъзовете? Превеждам в ефир: кога станахте такива карачи и разбирачи, че да се изживявате като авторитети и да осъждате всички колоездачи, различни от вас? Кога почнахте да карате Banshee Scream и Carpiel, че да се смеете на Cross?
Айде стига съм мърморил, ама наистина прекалявате понякога. Особено напоследък.
[b]Do, or do not - there's no try...[/b]
Do or do not. There is no try...