педал VP-59 луфт

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

педал VP-59 луфт

Мнениеот half » Пет Ное 11, 2016 3:09 pm

Здравей форум, купих си педалите около април месец тази година, единия още първите дни се въртеше повече от другия, но не му обърнах внимание. Отидох до драгзона Варна (от там ги купих) чак след около месец или повече, казаха ми, че няма проблеми с педалите... не ми се занимаваше и не съм се връщал.
Сега въпросният педал има лек луфт, въпросът ми е има ли начин да го затегна или трябва комплект за сервизация ?
"Доброто възпитание е умението да скрием колко високо мнение имаме за себе си и колко ниско мнение имаме за другите." - Марк Твен
Аватар
half

Рейтинг: 1293

Re: педал VP-59 луфт

Мнениеот Black SyM Bellamy » Вто Дек 27, 2016 2:56 pm

Имах преди време пак на VP но по-стар модел...и двата имаха бая луфт и един ден си играх (часове) да сменям съчмите които са като прашинки вътре.
Аватар
Black SyM Bellamy

Рейтинг: 1100

Мнениеот half » Сря Дек 28, 2016 1:26 pm

Едим механик ми каза че мога да си намеря такива лагерчета само, но нямам все още с какво да развия началните гайки, ще чакам лев за някои инстументи и тогава ще ги пробвам да ги сервизя.
"Доброто възпитание е умението да скрием колко високо мнение имаме за себе си и колко ниско мнение имаме за другите." - Марк Твен
Аватар
half

Мнениеот Vorac » Сря Дек 28, 2016 4:21 pm

Black SyM Bellamy написа:съчмите които са като прашинки вътре.

И аз така. Май човек трябва или да се запаси със сачми предварително, или да е много уверен в ръцете си, работното си място, че няма да бъде прекъсван, че няма да изчезне някоя сачма в гресираната вътрешност на тялото и т.н.
Vorac

Рейтинг: 1513

Мнениеот bio » Съб Дек 31, 2016 11:32 am

мойте наблюдения, че най-честия проблем е не с външните капсуловани лагерчета, а с втулките (вътрешните лагери). временно решение е да го напраскаш с грес. и незнам какви специфични инструменти ти трябват ... аз ползвам камък от китайско гидоре (немския камък е по-дебел и не влиза). може да ползваш и "глух ключ".
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот half » Съб Дек 31, 2016 1:22 pm

те тия :D
Нямам гидоре, глух ключ и понеже не ги знаех като наименование, сега поне знам какво да си взема. Ако се окаже че е от втулките къде мога да намеря заместител ?
Аватар
half

Мнениеот bio » Съб Дек 31, 2016 1:46 pm

там мисля, че ще удариш на дърво ... не съм намерил заместител. затова ти казвам смазвай по-често и повече, не че има някакво значение ... но ей така за лично удовлетворение.
виж това видео -> https://www.youtube.com/watch?v=E7Qgr5YTTEc
само имай предвид, че при някой педали гайките са странни.

NOTE - The axle nuts are directional!
Left hand pedal = standard thread
Right hand pedal = left hand thread

при теб на снимката едната гайка е с обратна резба. те и затова са с различни цветове предполагам.
весели празници.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот half » Нед Яну 01, 2017 1:50 pm

Честита година :beer:
Сещам се че са различни резбите, гледал съм вече този клип https://vimeo.com/84607980 обаче се чудя как да вадя втулката без да я резбовам както на клипа. Добре че е зима да мога да си оставя колелото за малко да го почовъркам.
Но първо отивам да отркия сезона с едно каране :D пожелайте ми сняг!
Аватар
half

Назад към Веломеханик