THEZOGGO написа:Pr3d4t0R написа:много добри капли в зависимо от начина, по който смяташ да караш.
Tук е моментът да хвърлиш светина върху каплите за планински велосипед, които носят до 130 кг
Като е с компоненти подходящи за по-сериозно натоварване спрямо това, което би карал - до колкото разбрах планира леки разходки тип ХС и в този случай компоненти клонящи към ендуро/DH биха го издържали със сигурност.
@darkavenger
Относно рамката - задължително да е с проходна ос 142/12, иначе ще се суче. Най-добре да е стоманена. Карбонът не смятам, че е добра идея, тъй като много често там акцента е върху теглото, а не здравината. Моите предложения:
- рамка с проходна ос и предвидена за доста сериозно каране с подходящ размер -
http://www.commencal-store.co.uk/frame- ... 2x16246713- вилка - Manitou Mattoc свалена на 140 ход e със стабилно шаси и отлично съотношение цена/работа/подръжка (байкцентър я продават в България)
- Wheelset - препоръчвам от реномиран магазин в чужбина. В България не знам някой да наплита с мерене на опъна на спици, а това е най-важното за цялостната здравина на едно колело. Препоръчвам този, като шините са му изключително здрави, а главините са с отлично съотношение цена/качество (имам такива от 3 години вече) -
https://www.actionsports.de/fun-works-4 ... 4528?c=167- спирачки - Shimano Zee/Saint (според бюджета), Sram Guide RSC или Magura MT5/MT7. Отпред 203 ротор, отзад може и 180.
- курбели - Shimano Zee/Saint с един венец отпред 30 или 32 зъба.
- скорости - Сommencal-а е само за 1х задвижване - най-удачно е в този случай 11 скоростни Shimano ХТ (SLX М7000 ако бюджета е отънял) команда, дерейльор и верига заедно със Sunrace 11-46 касета.
- колче за седалка висок клас алуминеово - нещо от рода на Thomsan, Syntace. Не съм сигурен, че има подвижно колче, което би издържало такива килограми.
- останалите компоненти не са толкова критични.
Забрави за Alfine на колело за каране по off-road - не е предвидена за това и няма да издъжи, особено пък при теб.
Надявам се да съм ти помогнал да се ориентираш.
ПП Shimano се продава в България на прилични цени от байкцентър и velosiped.bg. Иначе немските on-line магазини - приятно търсене