Здрасти, не мога да съм ти полезен по конкретните продукти, но имам какво да ти кажа. Струва ми се, че ще пазаруваш електронно.
Най-важното е:
"око да види, ръка да пипне (и да се премери!)" Не е добра идея да пазаруваш от е-магазин, ако можеш да го мериш и да се косултираш във физическия (освен ако вече не си пробвал от приятели, например).
Миналата седмица си купих каска KED от мгазин на Макском в Пловдив. Както виждам, софийският м-н се рекламира повече и сигурно е по-добре зареден. Моята каска е най-евтиният модел, под 40лв и само с 6 отвора (но си мисля, че сигурно е по-здрава от тези с 20 отвора). Като гледам снимката на избраната от теб Giro, виждам следните предимства (на всички модели KED): мрежичка против насекоми в предните отвори и 2 червени мигащи лампички в задната част. Старата ми каска е Polisport, а новата има следните разлики: вътрешният пръстен, който опира в главата може да се регулира на степени. При закопчаване на каишката под брадата тя не щраква веднага в едно единствено положение, а "мъжкото", което влиза е на степени, дълго е към 4-5см и може да се закопчае първо на хлабаво и след това с една ръка да се стегне на междинно или на крайно положение, а също и обратно. Нещо такова май има и в описанието на Giro, но не съм го виждал.
Просто ти давам идея за още една марка каски на достъпна цена.
Протекторите за крака, които си избрал изглеждат доста сериозни за ХС каране, но нямам обективно мнение за тях.
Преди 3-4 месеца аз си купих различен вид:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=39496Тествал съм ги 6-7 пъти при спускане и след това докато се прибера. През зимно-пролетния сезон бях много доволен от тях, защото са меки и не пречат на движението. Скоро ще разбера колко спарват при многодневни летни условия.
По идея на мой приятел преди 2 седмици си купих и чифт кори за футболисти за 13лв. (закрепват се сигурно с по 2 регулируеми ленти с велкро). Конструктивно си паснаха много добре с протекторите, защото може да влязат под тях и стават обща система. Освен това може да се кара само с кори (през къпини и др. трънаци и срещу заръфващия ефект "pedal bite"
http://www.youtube.com/watch?v=JBp9ahcF ... re=related ) или само с протектори. Ако някой се интересува, ще имам пълни данни след приключението в Източни Родопи.
Идеята ми е, че има протектори за крака от 2 части, с които може да се правят 3 различни комбинации.