от newbiebg » Пон Апр 10, 2017 8:06 pm
Колеги, вие, дето качвате колелетата всеки или почти всеки ден от партера до 5-тия, 8-ия или 9-тия етажи - направо утепахте рибата. :-)
Язе не бих се морил толкова, колкото вас. Смятам моето или да го заключвам на старото място, или в мазето. Получава се парадокс, че колкото повече предпазни мерки вземаме, толкова по-нагли стават крадците. Щом се крадат и суперлуксозни автомобили при всичките камери и охранителни устройства в богаташките квартали по Витошката яка, какво остава за някакви си колела. Аз лично имам голямо доверие в хората и съм на мнение, че това, което е писано, ще стане, ако ще да ходя с по няколко вериги, с които да заключвам байка.
А на колегата с утопията, комунизма и прочее - мога само да ти кажа, че това е въпрос на време да се случи, а не дали. И то, впрочем, вече се случва. Ако обърнете внимание, вече почти няма човек или семейство, които да са поискали да си купят кола, мотор, джип, камион, колело, платноходка, яхта или каквото и да е. Поставят си го за цел и работят упорито за нея (всеки има достатъчно, за да е щастлив - нито повече, нито по-малко). Така направих и аз с моето колело - беше ми цел, заработих си честно парите и си го купих. Общо взето, така правят всички хора, всеки си плаща цената на придобитите вещи, а тези, които ги крадат - винаги идва време да си платят за гяволъка. Възмездието винаги идва, и това не е човешки, а Вселенски закон, драги приятели. :-)
---
Верен почитател на велосипеди "Спринт" и техния производител "Макском",
http://maxcombike.com/. Имам и много топли спомени и приятни емоции с велосипеди "Балкан" (които по едно време се казваха и "Weekend") на завода в гр. Ловеч.