Превоз на колело с БДЖ?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Превоз на колело с БДЖ?

Мнениеот Speedmaster™ » Нед Окт 23, 2016 9:03 am

Изображение
Пътувах Свиленград-София без прикачване и съхранявах велосипеда закачен в полу-легнало положение на следните столчета.На два пъти тръгваше да пада когато бе право но така не мръдна през целия път,основно преобладават три-четири вида вагони на БДЖ и съм посочил повечето възможни места без тези в товарните вагони.Напоследък изчислявам че ми е по евтино да пътувам с влак отколкото с велосипед защото давам повече пари за храна по пътя поради изчерпването на енергия от организма.
Аватар
Speedmaster™

Рейтинг: 1448

Мнениеот Lucky Loser » Нед Окт 23, 2016 12:36 pm

И колко пари г/д се спестяват по този начин ? :smash:
Боря се за мнения - всекоя бройка е изключително важна !
П.С. И аз имам няколко велосипеда, но са тайна !

Komoot профил
Аватар
Lucky Loser

Рейтинг: 2000

Мнениеот MartinBG » Пон Окт 24, 2016 12:42 am

Speedmaster™ написа:Пътувах Свиленград-София без прикачване ...

С кой влак? На сайта на БДЖ не успявам да намеря директен влак по този маршрут :confused:
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот Speedmaster™ » Пон Окт 24, 2016 8:37 am

Изображение
Въпрос:2
Сваляте си мобилно приложение за андроид или влизате в сайта на бдж и там има повече инфо за влаковете,моя бе в събота с номер по спомен МБВ1625,тази събота също има директен МБВ493 но в другите дни са с едно или повече прикачвания най често в Димитровград.Не пътувам често по тази линия и не мога да ви дам повече подробности,на билета също пише при смяна на влакове номерата им.На малките гари е лесно имаш инфо от два или повече источника за начина ви на пътуване но на София всичко се взима като инфо в последния момент ако сте новак при пътуване,примерно стоях на едно табло и чаках да се появи надпис на кой коловоз ще е влака и добре че бях с велосипед за по бързо придвижване в подлеза.
Въпрос:1
Спестяването на средства важи за всеки човек различно и потребноста му от енергия от организма.Примерно дадена дистанция с влак ми е 11,30+2лв.велосипед ми излиза по евтина защото ако карам шосеен велосипед до тази крайна цел спирам на всеки 40-50км.да си взема храна,вода,плодове и консумацията им е 15-18лв.Всичко това важи за близките дистанции,при каране с цел почивка София-Бургас излиза при мен на една цена влак-велосипед,без значение парите дали са вложени в билет или храна.Хората каращи бривет знаят за какво говоря,но всичко е индивидуално и това важи за мен!
Аватар
Speedmaster™

Мнениеот goso » Пон Окт 24, 2016 8:21 pm

Това, София - Бургас за колко време го минавате?
Аз ако трябва да карам това растояние и да трябва да гледам икономията, по добре да си ода с колата. Имаше такава оферта от едни приятели, но го нямах времето и всичко отпадна.
goso

Рейтинг: 1180

Мнениеот Speedmaster™ » Вто Окт 25, 2016 2:45 pm

http://velocafe.bg/s-kolelo-na-more-kak-i-otkude/
Аз го взимам за 16-20 часа но всичко зависи от много фактори,подготовка,вятър,температура и вашето състояние.При този преход фаровете са задължителни също и резервно топло облекло,може да носите лек спален чувал ако блокирате за сън и не може да продължите или изпаднете в криза.Трябва да познавате маршрута за възможни обекти вечерта за да презаредите с храна и вода,вода има по крайпътни чешми не съм ги броил но са над десетина.Излишния багаж може да се изпрати чрез куриер до офис и да не се натоварвате излишно с него.
Аватар
Speedmaster™

Мнениеот MIKEY MOUSE » Нед Авг 06, 2017 4:27 pm

ИСТОРИЯ С ВЛАК

Бях поканен и приех поканата да придружавам на плажа три неудържими дечица като охрана и спасител-да не дава Господ да се наложи спасяване. Речено ,сторено , хотелът резервиран , отборът тръгва и...Явно и моята светла личност има грехове-два дни преди старта настана ужасът - натрошени стъкла в гърлото , дишането и преглъщането мисия невъзможна /е почти -още съм жив, малко полу- ама жив/.Цялата медицина в действие -хапове, чайове, билки,сиропи, прополиси....ангината се засилва. Отборът замина, аз бера душа...Дадох си срок за оздравяване - да хвана половината от занятието -море." Да ,ама не" както се изразяваше един тв водещ и агент на ДС /Бог да го прости /-болестта продължава. Продължава , ама и думата трябва се удържа и на 02.08.тг се качих на бързия влак за Бургас с един сак и основната ми храна за последните три дни -бутилка със сок от червено цвекло с прополис /пробвайте ,когато Ви заболи гърлото - при мен ефект нямаше/.След Стара Загора се изчерпа и лимитът ми за возене с влак-освен гърлото ,взе да ме стяга и шапката.... На гара Ямбол-свеж полъх-един юнак с дълги гащи и жълта кърпа се мъчи да навре велосипед във влака. Успя и го курдиса пред моето купе очаквайки леко треперейки среща с кондукторката. Един поглед беше достатъчен да се разбере,че нещо не наред-в ръката си държеше само едно билетче, това от 2 лв липсваше.Кондукторката дойде и скандалът започна кротко и възпитано да набира сила:Не ми дадоха билет, без билет не може, ама...докато се стигна до-без билет 20 лв!!!Тук не издържах /непонятно за мен- или болестта ме е повредила, или свещената дата за елита на България -ИЛИНДЕН ,пообърка съзнанието ми/. Със задгробния си глас и ограничен говорен капацитет се опитах да разкажа играта на кондукторката, тя не ми остана длъжна ...В крайна сметка след дълга разходка из вагона ,триото кондуктор, велосипед и позаблуденият байкър стигнаха до консенсус. Аз се извиних на кондукторката, младежът ми благодари и живи и здрави / е не всички бяха много здрави/стигнахме до Бургас.По късно от колата видях жълтата кърпа ,раница с шалте ,Крос със рога и седалка с пружини-тип Украйна -1959г и велосипедист да карат по вело-алеята към Созопол.Всичко е добро, когато завършва добре -английска поговорка , ама не знам английски/Който знае да я преведе/
ПП 1.Наистина се оказа ,че глобата за велосипед без билет е 20 лв
2.Въпросният влак е изрично упоменат ,че вози велосипеди.
3 До сега никога не съм получил отказ за издаване билет за велосипед, включително и за въпросния влак- в двете посоки и в най-натоварени дни.
4. Кво правим при ситуация подобна на гореописаната...???
5.Благодаря за вниманието и отговорите ВИ. :wavey:
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот Lucky Loser » Нед Авг 06, 2017 4:48 pm

Здравей!
Във връзка с твоя коментар за това, че никога не си получавал отказ за издаване на билет-
Не искам да отварям голямата тема за абсурди в БДЖ, но малък пример за.. Миналата година, когато ходих до Варна с влак от София, целият, повтарям ЦЕЛИЯТ вагон беше с дублирани места, като това не са странични наблюдения, а думите на началник-влака. Защо.. защото беше с кондукторката, чиито коси бяха на път да станат бели, а очите ѝ бяха насълзени.
Т.е. на касата стават какви ли не грешки, понякога и от хора, които седят на стола в последните 20-30 години и изобщо не ги интересува кой за къде е и колко трябва да бъхти до там. Та Мики Маус.. наистина не ме учудва...
Боря се за мнения - всекоя бройка е изключително важна !
П.С. И аз имам няколко велосипеда, но са тайна !

Komoot профил
Аватар
Lucky Loser

Рейтинг: 2000

Мнениеот Speedmaster™ » Пон Авг 07, 2017 1:33 pm

Изображение
На мен не ми се е случвало да не ми издадът билет, само могат да не ми дадът такъв ако не го кажа че искам и за велосипед въпреки че виждат че съм с него на гишето. Тези дни ми се случи следното "прохладно" пътуване с влак, на вън беше 39° а вътре според зоните от 42°до 45°и често спирахме да заредят влака с вода защото предполагам загряваше и той.
Аватар
Speedmaster™

Предишна

Назад към Общ форум