Некоректно отношение RAM BIKES

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Некоректно отношение RAM BIKES

Мнениеот newfound44 » Вто Юни 26, 2018 8:10 pm

fu4ko написа:Сляп ли съм,но не прочетох никъде да са проверявани педалите дали са стегнати хубаво.Скоро имах случай с нова шосейка и десния педал не бях го стегнал хубаво.Педалите си ги слагах аз и след известно време се появи пукане при натиск на двата педала.След проверка,десния не бях го стегнал хубаво.Проверка с смяна на педали също не прочетох да е имало.

Мм.. ако беше от педалите щях да съм много щастлив. Карам с 3 различни чифта и често ги сменям. Ползвам грес, динамометричен ключ.. не е от тях. :dontknow:
You only need to ride your bike, fool!
Аватар
newfound44

Рейтинг: 1145

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Юни 27, 2018 10:46 am

Средното на press-fit ли е или на резба? На сайта на рам не пише....
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот schervenkov » Сря Юни 27, 2018 10:22 pm

Само не разбирам как може да си вземеш колелото от гаранционен ремонт без гаранционната карта. Като ти откажат да я върнат, директно вадиш телефона, търсиш в google телефон на КЗП, звъниш и казваш какво се случва - пред тях. Или поне искаш на лист хартия да ти напишат че отказват да ти върнат гаранционната карта и подпис и печат... реално сега след като нямаш нищо на документи, как очакваш да докажеш твърденията си и да си търсиш правата?
schervenkov

Рейтинг: 1200

Мнениеот Петър Велков » Пет Юни 29, 2018 7:53 am

schervenkov написа:Само не разбирам как може да си вземеш колелото от гаранционен ремонт без гаранционната карта. Като ти откажат да я върнат, директно вадиш телефона, търсиш в google телефон на КЗП, звъниш и казваш какво се случва - пред тях. Или поне искаш на лист хартия да ти напишат че отказват да ти върнат гаранционната карта и подпис и печат... реално сега след като нямаш нищо на документи, как очакваш да докажеш твърденията си и да си търсиш правата?

Това е последната грешка на автора на темата.

А най-първата е че още при първото оплакване не се е обърнал към RAM.

Никога не съм разбирал хората, които имат гаранционна поддръжка в собствената си държава и въпреки това се обръщат към 3rd party сервиз.
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Юни 29, 2018 10:26 am

Pr3d4t0R написа:Средното на press-fit ли е или на резба? На сайта на рам не пише....

Това е важно, защото ако е на press-fit има следните два проблема:
- трябва да се използва правилен тул за съответния размер лагер при монтиране, а не съм сигурен, че всеки наш сервиз разполага с такъв;
- черупката на средно се движи спрямо леглото в рамката и съответно скърца. В нисък клас рамки какъвто е този РАМ е възможно толерансът в леглото да е по-голям и това движение да прави по-силно търкане и съответно скърцането да е по-силно. В такива случаи единственото правилно е леглото на рамката да се обработи с някой от следните продукти преди инсталация на средното:

https://www.google.bg/search?q=bearing+ ... e&ie=UTF-8

Естествено напълно възможно е рамката да има пукнатина някъде там.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот bdog » Пет Юни 29, 2018 11:51 am

Pr3d4t0R написа:
Pr3d4t0R написа:Средното на press-fit ли е или на резба? На сайта на рам не пише....

Това е важно, защото ако е на press-fit има следните два проблема:
- трябва да се използва правилен тул за съответния размер лагер при монтиране, а не съм сигурен, че всеки наш сервиз разполага с такъв;
- черупката на средно се движи спрямо леглото в рамката и съответно скърца. В нисък клас рамки какъвто е този РАМ е възможно толерансът в леглото да е по-голям и това движение да прави по-силно търкане и съответно скърцането да е по-силно. В такива случаи единственото правилно е леглото на рамката да се обработи с някой от следните продукти преди инсталация на средното:

https://www.google.bg/search?q=bearing+ ... e&ie=UTF-8

Естествено напълно възможно е рамката да има пукнатина някъде там.

Също така, ако е press-fit, може да си купи средно, коeто решава подобни проблеми (напр. hope)
Аватар
bdog

Мнениеот fu4ko » Пет Юни 29, 2018 9:23 pm

Петър Велков написа:
schervenkov написа:Само не разбирам как може да си вземеш колелото от гаранционен ремонт без гаранционната карта. Като ти откажат да я върнат, директно вадиш телефона, търсиш в google телефон на КЗП, звъниш и казваш какво се случва - пред тях. Или поне искаш на лист хартия да ти напишат че отказват да ти върнат гаранционната карта и подпис и печат... реално сега след като нямаш нищо на документи, как очакваш да докажеш твърденията си и да си търсиш правата?

Това е последната грешка на автора на темата.

А най-първата е че още при първото оплакване не се е обърнал към RAM.

Никога не съм разбирал хората, които имат гаранционна поддръжка в собствената си държава и въпреки това се обръщат към 3rd party сервиз.

Няма и да разбереш.Някои не им се бие път по 50-60км в една посока да оставят колелото и после пак да си го вземат.Такъв случай имах и аз.Не ми се разкарваше 105км в двете посоки до Враца да оставям капла,която щеше да се центрова и пак да имам проблеми и 20лв за гориво.След това още 20 да я взема.За същите пари си наплетох капла с повече спици(36),стоковата(20) и си спестих ядовете и разкарването.Явно моите 105 литра бяха в повече за стоковата капла с 20 спици.
Cross Sprinter
fu4ko

Рейтинг: 1344

Мнениеот newfound44 » Нед Юли 01, 2018 2:43 pm

Здравейте, нямах възможност да следя темата известно време, виждам че има доста мнения.
Рамката е с press fit.

Мисля, че правилно съм направил като първо съм сменил консумативи, а именно press fit-a с нов и всички лагери по рамката, плюс смазване на всички стави, преди да го дам на производителя за рекламация. Няма нужда да се повтарям, по-горе съм описал подробно всички стъпки. Скоро ще снимам рамката, обърнал съм се към КЗП и ще пиша като има резултат. :wavey: :beer:
You only need to ride your bike, fool!
Аватар
newfound44

Рейтинг: 1145

Мнениеот Katana » Нед Юли 01, 2018 5:15 pm

iL_Diavolo написа:
Gworan написа:
Преди време колега от форума с жълт Fusion се "похвали" със сцепена рамка , интересно ми е дали са зачели гаранцията му ?

Преди няколко месеца ми смениха рамката с нова ( само предния триъгълник....естествено )
Никога не съм бил доволен от обслужването на РАМ! Чаках 2 месеца за да пристигнат новите рамки...
Аватар
Katana

Рейтинг: 1343

Предишна

Назад към Общ форум