ход на вилката за XC и Mountain Cross

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Вто Яну 27, 2004 12:00 pm

[quote="КапитанПланета"]

[quote="screamBoy"]

are be ti pa kakto si karal onowa twojto Manitu sega taka karash i Shivera, i iskash da e bilo oshte to takowa, a ? shtoto znam i hora deto mnogo si im hareswat Manitu-tata, osobeno kato powedenie w planinite.
[/quote]

ScreamBoy, и аз съм доволен от поведението на вилката - работи много мазно и нямам забележки в това отношение. Имам обаче забележки към НЕКОРЕКТНИЯ подход на Answer към клиентите им (виж по-горе)... А, и е вярно това че слагат пластмаси на места където си има натоварвания.

[/quote]

ScreamBoy, с оглед на това което каза Капитана за пластмасите искам да ти кажа нещо.

Има една хубав факт от живота, че рота войници е бърза колкото най-бавния войник.
Същото е и при вилките - една вилка е толкова здрава, колкото е здрава най-скапаната й част. И когато купя масова вилка (Black), покарам я, СЧУПЯ ПРУЖИНАТА от каране и я отворя да я ремонтирам - е те когато видя вътре ПЛАСТМАСОВА ПОДПОРА НА ПРУЖИНАТА (тоест най-натовареното място В ЦЯЛАТА ВИЛКА), която дори е издържала повече от стоманената пружина, просто не искам и да чуя повече за този производител. Това е разбира се моята гледна точка, някои хора могат да живеят с такъв компромис, аз за съжаление не мога :D:D:8D::8D:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот КапитанПланета » Вто Яну 27, 2004 3:47 pm

Като стана въпрос за пластмаси, имате ли някаква идея от къде да си намеря алуминий ? Днес обикалях по стругарите, почти всеки казва че няма проблем да ми се направят нещата, но никой няма материал и не знаят от къде може да се намери. Трябва ми материал за долната подпора на пружината и врътката.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот Newone » Вто Яну 27, 2004 10:44 pm

[quote="КапитанПланета"]

Като стана въпрос за пластмаси, имате ли някаква идея от къде да си намеря алуминий ? Днес обикалях по стругарите, почти всеки казва че няма проблем да ми се направят нещата, но никой няма материал и не знаят от къде може да се намери. Трябва ми материал за долната подпора на пружината и врътката.
[/quote]

Kaпитане, опиши като за нетехническо лице, какво парче Al ти трябва и ще се опитам да направя нещо.Ако искаш, пиши ми на мейла, който е в профила ми:8D:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот КапитанПланета » Сря Яну 28, 2004 11:38 am

[quote="Newone"]
Kaпитане, опиши като за нетехническо лице, какво парче Al ти трябва и ще се опитам да направя нещо.Ако искаш, пиши ми на мейла, който е в профила ми:8D:
[/quote]

Newone, трябва ми едно цилиндърче с дължина 155 мм и диаметър 25 мм за подпората, както и едно с дължина 38 мм и диаметър 30 мм за врътката. Второто ми е по-важно, защото в краен случай подпората може да я прежаля и да я намаля с 20 мм, докато врътката трябва да я направя. Разбира се няма проблем сечението да е квадрат или правоъгълник. Благодаря предварително ! Ще се постарая да се реванширам :8D:.
КапитанПланета

Мнениеот Waldemar » Сря Яну 28, 2004 11:46 am

Хм, като заговорихте за Al , и на мен ми трябва Дурал плочка 10Х10см с дебелина 6-8мм. Windstream ако не е нахално може ли да се обърна към теб ?
100% Bill Gates Free
Аватар
Waldemar

Рейтинг: 1489

Мнениеот Newone » Сря Яну 28, 2004 3:40 pm

[quote="КапитанПланета"]

[quote="Newone"]
[/quote]

Newone, трябва ми едно цилиндърче с дължина 155 мм и диаметър 25 мм за подпората, както и едно с дължина 38 мм и диаметър 30 мм за врътката. Второто ми е по-важно, защото в краен случай подпората може да я прежаля и да я намаля с 20 мм, докато врътката трябва да я направя. Разбира се няма проблем сечението да е квадрат или правоъгълник. Благодаря предварително ! Ще се постарая да се реванширам :8D:.
[/quote]

Капитане, сега прочитам поста ти и съм задействал нещата.Ще ти кажа за резултата a.s.a. получа някаква информация.:8D:
Аватар
Newone

Мнениеот Windstream » Сря Яну 28, 2004 5:37 pm

[quote="Waldemar"]

Хм, като заговорихте за Al , и на мен ми трябва Дурал плочка 10Х10см с дебелина 6-8мм. Windstream ако не е нахално може ли да се обърна към теб ?
[/quote]

Изобщо даже не е нахално, само че малко ще ми е трудно да ти помогна, освен ако разбира се не си и ти в USA ;) Така като гледам размерите май преходник за диск ще си правиш? Потърси по складовете за изкупуване на цветни метали, ако си от София има няколко такива в района на товарните гари, тръгваш по бул. Илиянци в посока североизток и гледаш от лявата страна. Там някъде трябва да има и завод за алуминиеви профили.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот simo » Сря Яну 28, 2004 9:46 pm

PLS kajete nai-dobrata vilka spored vas za XC i za malko gradski FR da stava ako moje ??? A i da q imat v maniqta do proletta razbira se :D.
:fire: Тука на Бахамите е идеално за FR ;) .
Само Bender , Gracia , Root i Klassen . :P
simo

Рейтинг: 1700

Мнениеот Newone » Сря Яну 28, 2004 11:56 pm

[quote="simo"]

PLS kajete nai-dobrata vilka spored vas za XC i za malko gradski FR da stava ako moje ??? A i da q imat v maniqta do proletta razbira se :D.
[/quote]

Ебаси, кажете я, че и аз я търся:8D::8D::(;)
Аватар
Newone

Мнениеот Newone » Чет Яну 29, 2004 7:42 pm

[/quote]

[/quote]

Капитане, уреден си:DПроблемът е, че въпросната заготовка ев Пловдив, но във вторник-03.02.2004г. пак ще бъда в София и ще я донеса.Драсни ми на мейла как да се свържа с тебе:8D:
Аватар
Newone

Мнениеот КапитанПланета » Пет Яну 30, 2004 1:42 pm

Newone,
Сърдечни благодарности !!! Мейла е на път.
КапитанПланета

Предишна

Назад към Архив