lord_chuldarkar написа:Здравейте,
видях че в няколко теми се споменават поръчки от YT и Canyon, а вероятно има потребители които следят по изкъсо предлаганото от тези две компании, та реших да попитам.
Обичайно ли е за тях да пускат намаления за коледа/черен петък/какъвтоидаепетък. Тъй като забелязах че при YT (а преди време и за Canyon) има забавяне на поръчки и липси на наличности, един вид ми се струва че не страдат от недостиг на поръчки и не виждам голям смисъл да пускат големи намаления.
Конкретно аз съм се насочил към
- yt jeffsy AL 29
- canyon neuron 6 (или 7)
- radon skeen trail 2019 8 (евентуално 9)
- radon slide trail 2019 8
- canyon spectral 5
като цяло бюджета който бях определил беше по нисък, но го вдигнах малко(после още малко) и може би за ново колело бих дал 2к евро (+/- 100), като ми се иска да е 1х12, което малко изхвърля radon skeen trail 8 от схемата, но пък е 2рия най-евтин. Най-евтин е Canyon neuron 6 който също е 1х11 отделно спирачките са eвтини.
Та ако някой има надблюдение дали миналата година е имало намаления в YT, Canyon и Radon по коледа би ми било полезно.
Мерси предварително.
Petar_stoychev написа:Пускат се намеления,даже до скоро имаше доста добри намаления на YT и Canyon.Като цяло оферта е да си търсиш колело точно сега в края на сезона и ранна пролет.Също така си изясни какво търсиш 27.5 или 29 отделно има не малки разлики между геометрията на колелата.
https://www.bike-onlineshop.de/ можеш да следиш и тук...доста често имат доста добри оферти като даже и в момента имат няколко модела на Giant които са на доста прилични пари.
Pr3d4t0R написа:Radon и Cube към момента имат най-доброто съотношение цена/качество в Европа. Oсвен това Cube може да се поръча през БайкЦентър (или някой от партньорите им), с което има гаранция не в страната. YT и Canyon увеличиха усезаемо цените последните 2 години.
@nkc20
При PressFit е много важно как ще се подготви рамката преди да се монтира. Най-вероятно не са я почистили добре и/или са спестили от пастата при монтажа в завода. Също така е много важно да се монтира с правилните инструменти, за да има съосие.
Alexi написа:Pr3d4t0R написа:@nkc20
При PressFit е много важно как ще се подготви рамката преди да се монтира. Най-вероятно не са я почистили добре и/или са спестили от пастата при монтажа в завода. Също така е много важно да се монтира с правилните инструменти, за да има съосие.
значи викаш Каньон не знаят как се монтира пресфит и вероятно не ползват правилните инструменти .. други са причините да скърца още от чисто ново ,не е монтажа ( ако изобщо звука е от него )
nkc20 написа:Здравей, lord_chuldarkar, аз от около 2 месеца карам Canyon Neuron 6.0
В грешка си за скоростната система - не е 1х11, а е 2х11. Но пък определено катери доста добре. Има какво да се желае от вилката, но за тази цена - няма как да се очаква нещо кой знае какво. С доставката излиза около 3200лв., но спирачките трябва да се сменят задължително, понеже стоковите са Алтус с дълги лостчета, които трябва да стискаш задължително поне с два пръста. Т.е. придвиди си допълнителни към 300лв. за хубави спирачки, ако се насочиш към него. Колелото катери учудващо добре и е горе-долу способно при спусканията.
При мен още на второто каране започна едно пукане при педалиране, което според мен идва от средното, което е на pressfit, и май няма да има оправия и ще трябва да се примиря. Виждал съм и далеч по-скъпи колела да пукат откъм средното, което е pressfit... Сега още не съм му се нарадвал, както се казва и мисля да го покарам така, а като свърши сезона ще го закарам при майстор да види дали нещо може да се направи, евентуално ще сменя и средното с по-висок клас. Лошото е, че като че ли и Canyon са занижили качеството си на клиентско облужване. 1-2 седмици след покупката ми писаха мейл да споделя впечатленията си от колелото. Аз им отговорих откровено като им написах и нещата, от които съм доволен, но споменах и за този проблем и ги попитах дали знаят на какво се дължи и какво е евентуалното му решение, но и до ден-днешен нямам отговор.
При мен лично доставката се забави само с 1 ден допълнително от това, което беше написано на сайта (от 2 до 6 дни) - дойде за 7. Но при моя позната, която е поръчала XC колело от Canyon е имало близо седмица забавяне.
Иначе според мен, ако се насочиш към Neuron, не си заслужава разликата в цената, която да платиш за 7.0. Да, малко по-добра вилка, но пак е на пресфит, пак не особено добри спирачки, които пак така или иначе ще трябва да се сменят.
Съветът ми е, като имаш такъв бюджет, изчакай наистина дали няма да се появят някакви промоции при YT или Canyon. Не искам да те отчайвам, но едва ли бюджетът пак ще стигне (дори и с намаленията) за Capra, Jeffsy или Spectral, които да си заслужават. За съжаление, реалностите са такива, че с такъв бюджет ще трябва да се направи компромис с нещо, както беше и при мен. Евентуално Spectral 5.0, например, ако го намалят с 10-15% и като дойде при теб, да му сменяш пак спирачки. (при Canyon си е практика да слагат безобразно слаби спирачки на базовите си модели )
lord_chuldarkar написа:
П.С.: аз лично си взех едно yt jeffcy 29 cf comp от румънскиия олх в състояние доста близко до ново.
protiven написа:lord_chuldarkar написа:
П.С.: аз лично си взех едно yt jeffcy 29 cf comp от румънскиия олх в състояние доста близко до ново.
Как става поръчката от Румънския olx?
Назад към All Mountain/Ендуро продукти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта