Онзи ден монтирам Schwalbe hurricane 27.5x2.00 на wtb frequency i19 с вътрешна. Помпя с една ръчна помпичка до към 4 атм, но борда на швалбетата не можа да се качи на шините напълно. Викам си "ми нищо отивам да покарам и те ще си легнат". Еми то отиде 40 км "покарване" че хубаво временце а у, но гумите не успяха да се качат. Останах малко очуден, но викам айде помпя още. Помпя до 5 атм (това е макса на швалбетата) и карам. ПАК не можа да се качи. Прибирам се и хващам едната с ръце дето не се е качила. Дърпам напред-назад като откачен - нищо не става! Изпускам гумата до колкото да стои раздута и щедро мажа с щедро осапунена вода там дето не ще да се качи борда, мажа и вътре при борда. Помпя 3...4...5 атм. НИЩО. Викам си "ей ся ти еб... майката" хващам гумата и почвам да напъвам! Отне буквално всичката ми сила и най-накрая изпука от едната страна. После същото и от другата и легна! Аз стоя плувнал и запъхтян от страни и не знам кво става... На другия ден викам да размонтирам да видя дали обръча (телен) се е поотпуснал. Чувай Гергино! Отново отне всичката ми сила да го сваля от шината! Гледам шината, гледам гумата, гледам бандажа. Гледам бандажа - ми половин, един милиметър. Викам си "ми ще го сменям с тиксо, кво да правя..." Стоя още малко и си викам "ми то да махам и вътрешната направо".
Не съм карал никога тублес и малко ме е страх, та сега събирам мнения дали ще е надеждно. Че съм се начел за гръмнали гуми, съсипани шини и пребити хора. Както подсказва сета, карам доста по асфалт. Не по тротоара, а по асфалт.. по възможност в лявата лента.