хижа селимица

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

хижа селимица

Мнениеот vitanv » Нед Сеп 20, 2020 11:22 am

Здравейте, някой карал ли е Офелии - хижа Селимица, по зелената маркировка. Ставали за напредващи?
vitanv

Рейтинг: 1220

Re: хижа селимица

Мнениеот ЕДИН ЗАВЕТ » Нед Сеп 20, 2020 12:50 pm

vitanv написа:Здравейте, някой карал ли е Офелии - хижа Селимица, по зелената маркировка. Ставали за напредващи?

Да поясним : Напредващите не питат !!! Карат , падат ,стават ,карат....така се напредва , всичко останало е ала-бала... :wavey:
ЕДИН ЗАВЕТ

Рейтинг: 1163

Мнениеот sailman » Пон Сеп 21, 2020 7:37 am

Ако имаш предвид да хванеш пътеката, която започва от алеята към Златните, не е добър вариант. Нагоре ще ти е зор и повечето време ще буташ.
По-добре врътни по шосето до х. Острица и от там хвани маркировката. Но е скучно - широка равна алея е до Селимица. Аз обикновено го карам в обратната посока.
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Рейтинг: 2000

Мнениеот alexmitev » Пон Сеп 21, 2020 6:18 pm

От Офелии до Рудничар има 20-тина мин. качване по асфалт, и после слизане по широка пътека. Минавал съм го само пеша и мисля че е ОК за колело, особено надолу, но после ще трябва да го качваш.
Ако искаш кръгов маршрут, може Офелии - х. Еделвайс (асфалт и бетон, с добро качване), оттам почти равна пътека до х. Кумата и оттам спускане по павета през Боерица до Офелии - това е доста лесно. Ако ти е малко (това е макс. 2 часа според мен), може да продължиш Боерица - Бор - Средец - х. Камен дел - Кикиш (там вече с повече камъни) и връщане през Момина скала и Златните и качване обратно по паветата до Офелии. Или ако искаш по-хард, от Кумата през Конярника до засл. Самара и дори Черни връх :)
"Фиксираната (заварена) седалка на ST 530 S остава неподвижна при каране.
Планинският велосипед ST 530 S се продава със звънец, фар и стоп, светлоотразители на каплите и педали."
alexmitev

Рейтинг: 1298

Назад към Общ форум