_SoRa_ написа:Няма да карам в планината, само шосе.
Май по-евтино ще ми излезе да сложа старите платформени педали и да карам с кожените боти с естествена вълна.
Според мен слагай платформите - на пролет ще ги смениш ...
_SoRa_ написа:Няма да карам в планината, само шосе.
Май по-евтино ще ми излезе да сложа старите платформени педали и да карам с кожените боти с естествена вълна.
protiven написа:т.е. според вас не си струва да рискувам? Лирика е с FAST Tuning патрон и цената е адекватна (300 евро).
_SoRa_ написа:https://dragzone.bg/reglajna-stoika-za-velosiped-rhino-bike-display-stand
Тази реглажна стойка ще ми върши ли работа когато искам да почистя веригата и колелото?
Gworan написа:Как мога да преценя дали 170мм курбели ще са прекалено къси, или по-точно дали ще имат някакви осезаеми негативи спрямо 175мм?
Става въпрос са XC 29ка твърдак, който е със 175мм курбели, но имам цял по-добър групсет, който обаче е със 170мм курбели, и много се чудя дали да ги разменям. Бих купил направо едни нови на 175мм, но никъде ги няма вече.
От преди си знам, за моя ръст (184см) да си гледам само 175мм курбел, но забелязвам, че доста нови XC/Trail колела, дори и твърдаци идват фабрично със 170мм курбели, като със 175 примерно идват само най-големите рамки, от сорта на XL размер.
Какви са вашите разсъждения по този въпрос?
_SoRa_ написа:https://dragzone.bg/reglajna-stoika-za-velosiped-rhino-bike-display-stand
Тази реглажна стойка ще ми върши ли работа когато искам да почистя веригата и колелото?
Gworan написа:Как мога да преценя дали 170мм курбели ще са прекалено къси, или по-точно дали ще имат някакви осезаеми негативи спрямо 175мм?
Става въпрос са XC 29ка твърдак, който е със 175мм курбели, но имам цял по-добър групсет, който обаче е със 170мм курбели, и много се чудя дали да ги разменям. Бих купил направо едни нови на 175мм, но никъде ги няма вече.
От преди си знам, за моя ръст (184см) да си гледам само 175мм курбел, но забелязвам, че доста нови XC/Trail колела, дори и твърдаци идват фабрично със 170мм курбели, като със 175 примерно идват само най-големите рамки, от сорта на XL размер.
Какви са вашите разсъждения по този въпрос?
При една и съща предавка ъгловата скорост също е една и съща. Различен е въртящият момент при едно и също усилие на крака.Alexi написа:усеща се по леко защото все едно си на по лека предавка .. защо това е така ? защото ъгловата скорост е по висока ,тъй като краката се движат по по голяма окръжност .. ако изравниш ъгловата скорост с курбел 170мм ще се усеща еднакво тежко ,също така е доказано че генерираш еднакво ватове независимо колко мм е курбела ,и си еднакво бърз
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 348 госта