Gworan написа:Някой знае ли от къде (в България) мога да си купя кормило: черно или бяло (или златистия рентал фатбар), на 31.8 захват, широко 770-780 или повече, и със голямо издигане, поне 38-40мм? Проверих по всички онлайн магазини за които се сетих, но намерих само кофти като цвят или прекалено тясно...

Boyan1984 написа:Това са зъбните, врътнал съм от различни места да има снимки. Четвъртото отгоре надолу.

Boyan1984 написа:Никъде няма шум, вчера съм прегледал обстойно всичко за пукнатини по паяка и да не се е разхлабил нит - няма такива проблеми. Единственото, което ми идва като причина е, че веригата и четвъртото венче са се износили, тъй като с него катеря, а аз предимно катеря. Може бе съм за нова верига.
Чака ме чисто нова капла с 12 скоростна XT касета, но искам на тази да й взема душичката, преди да сложа новата
 ? До 0.5% е за 11 и 12 скорости ... На колко км е веригата и касетата ?
 ? До 0.5% е за 11 и 12 скорости ... На колко км е веригата и касетата ? , чисто нова 11ск ултегра беше 0,7.
 , чисто нова 11ск ултегра беше 0,7.
evilzet написа:Тия проценти са, чисто нова 11ск ултегра беше 0,7.
Boyan1984 написа:Това са зъбните, врътнал съм от различни места да има снимки. Четвъртото отгоре надолу.

edinmilion написа:Boyan1984 написа:Това са зъбните, врътнал съм от различни места да има снимки. Четвъртото отгоре надолу.
Да се включа и аз в предположенията - подозирам че проблема е в крива плоча, виж колко зверско протриване има веригата докато се върти на 4-ти, направо се е "отпечатала" на 3-та плоча. Вероятно е крива плочата и опира във веригата.
 Ама сигурно може и това да е. Фабрично крива да е била или да се е изкривила в последствие?
  Ама сигурно може и това да е. Фабрично крива да е била или да се е изкривила в последствие?

hellp написа:1. С команди Shimano Deore SL-M6100 може ли да се свалят по два венеца с едно натискане - дерайльор Shimano XT RD-M8100? А до колко могат да се качват наведнъж - 4?
2. RockShox Judy Silver TK AIR, 100mm или Manitou Markhor, 100мм ход, Air Pressure, Rebound, Lockou се счита за по-висок клас?
мерси
icpart написа:hellp написа:1. С команди Shimano Deore SL-M6100 може ли да се свалят по два венеца с едно натискане - дерайльор Shimano XT RD-M8100? А до колко могат да се качват наведнъж - 4?
2. RockShox Judy Silver TK AIR, 100mm или Manitou Markhor, 100мм ход, Air Pressure, Rebound, Lockou се счита за по-висок клас?
мерси
Както е посочил и Алекси вземай XT команда. За вилката вземай Манитоу и няма да съжаляваш. Това е марката с най-доброто съотношение цена/качество.
https://www.youtube.com/watch?v=drvxGGtuTu4
 https://www.youtube.com/watch?v=42CsljOSOsI
  https://www.youtube.com/watch?v=42CsljOSOsIAlexi написа:към по голям венец до 2 наведнъж ,към по малък - 1 (

hellp написа:Ясно. А на този вариант дали може да се сложи заключване от кормилото?
Отговорих си сам, но не мога да си изтрия коментараhttps://www.youtube.com/watch?v=42CsljOSOsI

Alexi написа:трябва да се прочетат ревюта на модела .. ако отдолу парчето не е изолирано от стелката ще береш ядове щото влиза вода, отделно металното парче топлоотдава към стелката и съответно крака .. инак неопреновия чорап е кажи речи задължителен за зимна обувка и е добре да е дори по висок от тоя

.Евентуално от къде може да се поръча такава част?Ще ви бъда много благодарен ако помогнете!
 .Евентуално от къде може да се поръча такава част?Ще ви бъда много благодарен ако помогнете!
Pinkbike написа:... fork that is as sensitive as an emo teenager kid.

kawasuna написа:Колеги имам следния проблем с колелото на жена ми.Подмених каплите,които бяха с касета NX 12 скорости,шимански хъб с капли XD хъб и касета GX.При монтажа на задната и затягане на проходната ос,най-малкия венец(10 зъба) опира в рамката(триъгълника на който е хванат дерайльора) и при въртене на колелото малкото венче на касетата трие в рамката.На другите ми колела забелязах,че има нещо като дистанционни втулки,които държат касетата на около 2,3 мм от рамката.Дали байка е имал такава втулка и аз съм я загубил някъде.Евентуално от къде може да се поръча такава част?Ще ви бъда много благодарен ако помогнете!
Колелото е Scott Spark 950 модел 2019г.

kawasuna написа:Благодаря приятели!Загатката е ясна - задната капла по етикет е 12/148 а всъщност е 12/142,което обяснява всичко.Измерих я с шублер и всичко си дойде на мястото.Днес ще ходя да я подменя със 148,каквато всъщност ми трябва.Дано да нямам проблем!!
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 32 госта