Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Здравейте. Скоро писах по темата за задния ми дерайлъор и ми помогнахте и до известна степен е по добре. Говоря, че при слизане на стълби по бързо се чува тракане от задната част. Предполложих че най вероятно е от дерайлъора и как мога да го стегна. Предполагам и удряне на веригата в рамката но честно ми се струва малко вероятно. При бавно и спокойно слизане на стълби звук не вади.Клъча което е сивото лостче вече е завъртяно на горе. Снимката е по долу - дерайлъора е shimano deore xt.Колелото - rotwild c1
Прикачени файлове
144487149_259004705584374_8365287989349545331_n.jpg (58.12 KiB) Прегледано 701 пъти
144522804_4432886303405149_6643343585824649153_n.jpg (29.03 KiB) Прегледано 703 пъти
Може да ти се струва малко вероятно, но почти сигурно точно това се случва. Ще се изненадаш колко "играе" веригата (виж клипчето, долу изображението е връзка към него).
13 New Bikes Hucked to Flat in Slow Motion (1000 FPS) | 2020 Pinkbike Field Test
I.nfraR.ed написа:Може да ти се струва малко вероятно, но почти сигурно точно това се случва. Ще се изненадаш колко "играе" веригата (виж клипчето, долу изображението е връзка към него).
13 New Bikes Hucked to Flat in Slow Motion (1000 FPS) | 2020 Pinkbike Field Test
Хех, Ванка мани веригата, виж какво се случва с гумата при вторичната компресия - токущо реших да вдигна 3-4 PSI и на двете гуми.
П.С - Денят, в който Джейсън Лукас реши да започне да снима с ПинкБайк - "Креативните идеоти" в YouTube загубиха един от флагмените си, като IFHT с Мат Денис бяха легендарни
Румен Монев, Pr3d4t0R хубаво е забелязал, липсата на Чейнстей протектор - задължително си сложи, ще запази боята и ще бъде в пъти по-тих байка.
Между 10-25 лева във големите байк-вериги магазини струват. По-ефтините в повечето случаи се справят по-зле с шума. А срязаната вътрешна гума е класика и върши чудесна работа, а и хем не ти струва нищо, хем рециклираш
martin.radev написа:П.С - Денят, в който Джейсън Лукас реши да започне да снима с ПинкБайк - "Креативните идеоти" в YouTube загубиха един от флагмените си, като IFHT с Мат Денис бяха легендарни