Bottom out на Шок fox float

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Bottom out на Шок fox float

Мнениеот Румен Монев » Съб Фев 20, 2021 7:30 pm

Здравейте. Писах наскоро за шока ми който е fox float rp23 Pro pedal въздушен. Имах проблем и от скоро съм на въздух. Шока е до 300 либри аз го надух на около 150. Имам следния проблем. Когато има по високо натоварване да кажем скок от 1 метър и половина или 2 влиза почти до долу и главния ми проблем е да не bottom out не. Въпросите са ми 2. Ако bottom out не какво ще стане и ще бъде ли фатално. 2 въпрос. Трябва ли да го надуя повече за да не влиза почти до края. Питам защото мисля че е добре и не ми се втвърдява повече защото ще е много твърд. Има ли друг начин освен помпането. Благодаря предварително.
Румен Монев

Рейтинг: 1200

Re: Bottom out на Шок fox float

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Фев 22, 2021 12:46 pm

В зависимост от рамката, сагът на шокът при стационарно положение с екипиран ездач трябва да е между 20-30%. Този шок е доста стар и май само по гето начин (лентички гума) може да му се намали обемът на въздушната камера, за да стане по-прогресивен - ако въобще това е удачно за него.

Относно ботъм-оут:
- "лек" е допустим, т.е. да вземе целият ход без ударът накрая да е силен.
- това е ХС шок и не е предвиден за това.
Аватар
Pr3d4t0R

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alexi » Пон Фев 22, 2021 1:30 pm

като скачаш може да му пускаш компресия ,трябва поне 2 позиции да има ( ако изобщо работи хидравликата де )
Аватар
Alexi

Рейтинг: 2000

Мнениеот Румен Монев » Пон Фев 22, 2021 8:15 pm

Alexi написа:като скачаш може да му пускаш компресия ,трябва поне 2 позиции да има ( ако изобщо работи хидравликата де )

Абсолютно всичко работи. Има 3 начина на работа и заключване. Пуснал съм на 3 настройка защото е най добра. Също аз колелото не го мъча много. Малки скок чета на бордюри до 15 сантиметра макс.Рядко скачам нещо по голямо. Обичам да минавам стълби което за мен много не натоварва шока. Всичко друго на байк е наред. Вилка просто уникална и всичко е XT. Много съм доволен засега ще видим как ще е активния сезон. Благодаря ви за мнението
Румен Монев

Рейтинг: 1200

Назад към Веломеханик