Avid J5 i Avid J7

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Avid J5 i Avid J7

Мнениеот nindja » Сря Фев 08, 2006 3:55 pm

Здравеита значи изправен съм пред следнта дилема относно двете спирачки решилсъм да буде едната но:
1. Казаха ми че и двете спират еднакво и ако нямам достатъчно пари за J7 da zema J5 така но ония ден ми казаха нещо съвсем различно че нали при по-скъпия модел има една врътка отгоре на лосчето която регулира наклатките а по евтиния го няма и че това било много неприятно и аз не разбрах точно но простичко ми каза да не правя грешката да зимам J5!
Моят въпрос е чак толкова ли голяма е разликата м/у двете спирачки и някои ако има опит да ми препоръча какво да правя знам че отговорът ще е да зема J7 ако имам парите но ги нямам тоест мога да си позволя две J5 но не и чифт J7=)???
Казват ми че съм откачака щот карам цял ден колело без седалка!
nindja

Рейтинг: 1181

Мнениеот URNEST » Сря Фев 08, 2006 4:06 pm

Туй не трябваше ли да го напишеш в ПРОДУКТ КОНСУЛТ
Онази врътка е за модулацията.Според мен си заслужава да вземеш дори и петицата
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 08, 2006 4:12 pm

[quote="nindja"]

мога да си позволя две J5 но не и чифт J7=)???
[/quote]

Ми земи предна 7, а задна 5 и си готов ;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот PtD » Сря Фев 08, 2006 4:14 pm

[quote="BIKE BRAKER"]

Онази врътка е за модулацията.Според мен си заслужава да вземеш дори и петицата
[/quote]

Онази врътка няма нищо общо с модулацията, ами определя момента на контакт на накладките с ротора. Не е лошо да имаш някаква идея за какво говориш, преди да се изказваш.

П.П. И лично аз врътката си я използвам доста често, така че според мен J7 е изборът.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот C_Mo » Сря Фев 08, 2006 4:22 pm

1. Червената врътка на J7 НЕ Е за регулиране на модулацията! Врътката е за регулиране на точката на задействане на накладките променяйки свободния ход на буталото. Тази настройка се прави отделно от настройката за отдалеченост на лостчето.

2. Няма друга спирачка с отворена система на пазара, която да има такава настройка...следователно (по думите на съветниците ти ще направиш грешка ако вземеш каквато и да е друга спирачка освен J7.. или някоя прастара затворена система).

Двете спитачки спират еднакво. Настойката е хубаво нещо и ако мислиш, че ти трябва или просто имаш финансова възможност да си купиш J7 няма да съжаляваш. От друга страна ако искаш спирачка, която да спира и си финансово ограничен взимай J5 и заминавай да караш!
Аватар
C_Mo

Мнениеот nindja » Сря Фев 08, 2006 5:00 pm

А когато намали феродото при J5 няма как да регулираш хода на лосчето следователно той ще стане голям а,само заради червената втътка ли е по скъпа J7 щом няма друга разлика м/у двете....???:baby:
nindja

Мнениеот MAN6 » Сря Фев 08, 2006 5:07 pm

а да дойда да ти лепна два зад маймунския врат? ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот C_Mo » Сря Фев 08, 2006 5:21 pm

[quote="nindja"]

А когато намали феродото при J5 няма как да регулираш хода на лосчето следователно той ще стане голям а,само заради червената втътка ли е по скъпа J7 щом няма друга разлика м/у двете....???:baby:
[/quote]

Накладките се саморегулират като разтоянието между накладките и ротора е еднакво независимо от износването.

Да, спирачките са еднакви.
Да, заради врътката (и целия механизъм, който мести буталото напрад-назад) е по-скъпа.
Аватар
C_Mo

Мнениеот nindja » Сря Фев 08, 2006 5:33 pm

А ако попитам какво печеля с тази модулация???Повече спирачна мощ или.....
nindja

Мнениеот nindja » Сря Фев 08, 2006 5:36 pm

Специално за MAN6-----аз на теб мога да ти дам един по тлъст по маимнския задник нали и без туй това само ме агитираше ;)
nindja

Мнениеот Admin » Сря Фев 08, 2006 5:44 pm

[quote="nindja"]

А ако попитам какво печеля с тази модулация???Повече спирачна мощ или.....
[/quote]

Абе човек, четеш ли изобщо какво ти отговарят хората или само се хабят?! Ясно е, че тепърва навлизаш в терминологията и нещата, всички сме били така и няма лошо, ама след като си намерил хора да ти отговарят изчерпателно, постарай се да разбереш какво ти пишат! :(!:
Каза ти се, че червената врътка НЕ ПРОМЕНЯ МОДУЛАЦИЯТА НА СПИРАЧКАТА!
Това, което се променя, цитирам "е точката на задействане на накладките променяйки свободния ход на буталото". С други думи, и свободния ход на лостчето. Това означава, че според предпочитанията ти, като стиснеш лостчето, спирането може да започва веднага или може първо да имаш някакъв свободен ход на лостчето и тогава чак да се задейства спирачката. Защо ти е това? Зависи, на теб едва ли ти трябва. Но за много хора е ценно. Така като чета, нямаш нужда от тази врътка, затова те съветвам да си вземеш Juicy 5 и си готов.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот nindja » Сря Фев 08, 2006 5:52 pm

Чета и се опитвам да резбера за което съм много благодарен на момчетата които направиха труда да ми обяснят но както и ти каза още съм "нов" в тея технологии и за това питам и мисля че разбрах това което ми трябва благодаря много!!!
nindja

Мнениеот nindja » Сря Фев 08, 2006 5:58 pm

Избурът е J7 :beer:
nindja

Мнениеот Admin » Сря Фев 08, 2006 6:00 pm

Няма да съжаляваш! :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Nymphetamine » Сря Фев 08, 2006 6:24 pm

Сложи седмица отпред и петица отзад и заспиваш. Лично за себе си не виждам много смисъл от тази настойка, но щом я предпочиташ, въпреки, че си "нов", и имаш пари за две цедмици, взимай, няма да съжаляваш... ;)
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Stuny » Сря Фев 08, 2006 7:10 pm

[quote="Nymphetamine"]

Сложи седмица отпред и петица отзад и заспиваш. Лично за себе си не виждам много смисъл от тази настойка, но щом я предпочиташ, въпреки, че си "нов", и имаш пари за две цедмици, взимай, няма да съжаляваш... ;)
[/quote]

странен съвет , ако няма смисъл от тази врътка защо да дава повече пари за 7ца отпред ?!
пък ако иска да си я донастойва , по всяка вероятност ще иска и задната
Stuny

Мнениеот URNEST » Сря Фев 08, 2006 7:36 pm

А аз съжелявам,че съм казал че червената врътка е за модулация.Преди време някой(явно не разбиращ)ми беше казал че е за точно такова и за това съм останал с това убеждение.Тъй,че съжелявам за недоразумението.
Моля да ме извините.:beer:
Аватар
URNEST

Мнениеот did » Сря Фев 08, 2006 7:41 pm

[quote="BIKE BRAKER"]

А аз съжелявам,че съм казал че червената врътка е за модулация.Преди време някой(явно не разбиращ)ми беше казал че е за точно такова и за това съм останал с това убеждение.Тъй,че съжелявам за недоразумението.
Моля да ме извините.:beer:
[/quote]

а ти сигурен ли си, че точно за ТАЗИ спирачка си питал и си поставил въпроса си ясно, преди да обявиш "другия" за "неразбиращ". Щото има и други червени врътки по разни други спирачки. Я виж пак...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот axelmax » Сря Фев 08, 2006 8:27 pm

[quote="Nymphetamine"]

[/quote]

настроиките са за да нагодиш колелото си към тебе а не обратното което емного по трудно и противо естесвено:agree:

@нинджа-нали беше взел спира4ки ,нещо си ме излагъл?
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот URNEST » Сря Фев 08, 2006 8:33 pm

did точно за тази спирачка говорех,но е по вероятно той да не е мислил за тази спирачка,а по скоро за лостче SD7
Аватар
URNEST

Мнениеот Nymphetamine » Сря Фев 08, 2006 8:45 pm

Стъни, говорех за себе си. Това са просто предложения, има много варианти. Не мгоа да говоря за него. Лично според мен, ако трябваше да има настройка на отстоянието, бих сложил отпред, тъй като при мен и при начина ми на каране, задната в повечето случаи се използва за по-грубо намаляне на скоростта, докато предната е за прецизна работа. :)
Аксел, да, така е, въпреки че нагаждането (а не свикването) ми отнема не повече от 15 минути (говорим за твърдаци). За всеки е индивидуално.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот TheUndertaker » Сря Фев 08, 2006 8:56 pm

[quote="Nymphetamine"]

тъй като при мен и при начина ми на каране, задната в повечето случаи се използва за по-грубо намаляне на скоростта, докато предната е за прецизна работа. :)

[/quote]

ЪЪЪЪЪ извинявам са КВИ СА ТИЯ ГРУБИ НАМАЛЯНИЯ НА СКОРОСТТА ?!?!?!

По-темата така като чета се питам що е то Модулация и има ли почва у нас :)
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот Nymphetamine » Сря Фев 08, 2006 9:15 pm

[quote="TheUndertaker"]

[quote="Nymphetamine"]

тъй като при мен и при начина ми на каране, задната в повечето случаи се използва за по-грубо намаляне на скоростта, докато предната е за прецизна работа. :)
[/quote]

ЪЪЪЪЪ извинявам са КВИ СА ТИЯ ГРУБИ НАМАЛЯНИЯ НА СКОРОСТТА ?!?!?!
[/quote]

Ами...внезапни, силни, мощни, резки, както искаш го разбирай, не можах точно да го обясня, нп предполагам ме разбираш. :) Аграрска история.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот did » Сря Фев 08, 2006 9:23 pm

[quote="Nymphetamine"]

Ами...внезапни, силни, мощни, резки, както искаш го разбирай, не можах точно да го обясня, нп предполагам ме разбираш. :) Аграрска история.
[/quote]

твърде сложен начин да се обясни думичката "контра".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Nymphetamine » Сря Фев 08, 2006 9:37 pm

Ee-e-e....айде сега, баш пък контра...само при мноого спешни нужди я ползва нея. :D
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот TheUndertaker » Сря Фев 08, 2006 10:01 pm

[quote="did"]
твърде сложен начин да се обясни думичката "контра".

[/quote]

:offtopic: Абе той имаше в предвид сигурно друго:
"Няколко метрово провлачване на задната гума породено от груб опит да се намали скоростта, оставящ красив и досатъчно дълбок мравешки Суецки канал. Въпросният метод е известен като сваляне на мацки или аз карам яко МТБ, поради голямата пушилка вдигаща се от работата по-канала."

Абе баси мааатаа :)
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот Nymphetamine » Сря Фев 08, 2006 10:06 pm

Aaa...аз така мадами не свалям и mМТб не карам. :)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 09, 2006 12:27 am

ebasi 4ata...
xund
Аватар
MAN6

Назад към Архив