RAM FR 06/High Octane

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Zozka » Сря Фев 08, 2006 11:51 pm

[quote="marshall__"]

което и да е колело след подобен сблъсък (защото визирам за кой точно говориш ;)) няма да остава много от него..
:beer:
[/quote]

:D и все пак не мога да рАзбера какъв точно е проблема и защо аджеба е толкоз лека тая пуста рамка, пък и на удари не държи - аз с моята съм падал много леко, а преди мисля е карана само на XC с 120 мм мах вилки и т.н. Нека думите ми НЕ се приемат насериозно, ама просто ми стана смешна суперската здравина на жълтото Астроу, спрямо лекия и => скапан Октан :D

btw: Марто, челото такова. абре чудно ми е дали челото на РАМ-а с подобен ъгъл и Monster + Бобоф отгоре му ще издържи повече от Скотт-то :dunno:. Ти какво ще кажеш?
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Рейтинг: 2000

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 09, 2006 12:23 am

бе аз му пуснах една лека подсказка по АийСиктирИу преди да тръгна към попеца, та за туй му е и едит-а. не се карайте, моля... :)
преди да си закупя скот Най-октан( ;) ) се бяха опитали да ме зарибят за рам фърррррррр, и добре че нещата отекоха... рамките нямат база за сравнение.. по-скоро може да пробвате скот нитроУс и рам фърррр, но не и рам фърррр и скот Най-октан.....
шшшшшшшшшшиърс, ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Чет Фев 09, 2006 10:30 am

@MAN6, Zozka:
гледайте сега, аз останах с впечатление, че тука се обсъждат рамките по принцип, а не някоя конкретна рамка. точно затова си редактирах поста, понеже ми се подсказа, че съм сбъркал и тука става дума за конкретна рамка. в такъв случай моля мнението ми да бъде пренебрегнато, затова уточних, че това е моето мнение (@C_Mo: ето защо).

по принцип:
въпроса за монстера - мислех че обсъждаме неща като издръжливост и обективна здравина, а не аграрщини и големи вилки? :)
Аз лично нямам причина да смятам, че RAM FR няма да издържи монстер ако не се abuse-ва. Според мен ъгъла го позволява (малко ще се скапе геометрията, но не за това говорим).
под обективна здравина имам предвид да се вземе предвид коя рамка за какъв стил каране е и тогава да се отчита здравината. щото цялото сравнение е малко неуместно, Октана не е рамка за въртене, докато FR e. Така че MAN6 в крайна сметка си прав. А и мерси за подсказката... :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот radio » Чет Фев 09, 2006 11:03 am

Абе аз лично на която и от двете рамки да се кача ще ми добре и ще свикна. Откъм здравина явно не може да се даде обективно мнение или обективно оплакване. Ако някоя от двете рамки бъде закупена ще се кара известно време с кофти вилка с 13 см ход, но тенденцията към развитие. Рамката трябва да достатъчно здрава, за да издържи и някой монстър примерно. Предпомитанията ми донякъде клонят към Рама и заради ниската рамка. Така се чувствам по-спокоен някак си. Абе ще видим, ама вие продължалвайте да давате мнения. Имам достътъчно време за размисъл и не особено много пари, за да се подчинявам на принципа "проби и грешки"
radio

Рейтинг: 1702

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 09, 2006 11:30 am

освен това закупуването на скот(говорим за нови рамки от вносител) има и един ТВЪРДЕ голям плюс- ИМАШ гаранция, която ВАЖИ!!!
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот C_Mo » Чет Фев 09, 2006 11:56 am

[quote="MAN6"]

освен това закупуването на скот(говорим за нови рамки от вносител) има и един ТВЪРДЕ голям плюс- ИМАШ гаранция, която ВАЖИ!!!
[/quote]

Да не започваме старата песен на нов глас...
Аватар
C_Mo

Мнениеот airborneone » Чет Фев 09, 2006 12:49 pm

[quote="marshall__"]

[quote="airborneone"]

ти говориш за

[b]Download Attachment:[/b] [url=http://www.mtb-bg.com/forum/data/airborneone/200628145346_Scott_highoctaneFR.jpg][img]images/icon_paperclip.gif[/img] Scott_highoctaneFR.jpg[/url]
47.27 KB
а освен това има още три различни окраски... да не говоря че съм и бояджия , и съм замислил много зверса окраска....:beer:
[/quote]

А ти знаеш ли каква е разликата между този който ти показваш (да, за който и Киро говори) и [b][u][url=http://scott.com.br/images/Bikes/high_octane.jpg]този[/b][/url][/u] (нарочно избрах него, защото са от една година, а окраските са почти единтични)..?!
[/quote]

Според пичовете от вело мания (в младост) едиствената разлика м/у Scott High Octane dh и fr е само едни планки за шоковете и окраската иначе нямало...:beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот GECKO » Чет Фев 09, 2006 1:30 pm

На мен ми казаха, че и оста отзад е различна на FR e 135х10 а на DH 150х12 но къде е Киро сега да каже на баща му FR-a с каква е :D До колкото разбрах и FR има същите планки като DH но серииния амортисьор на FR е по-къс. Както казах не съм сигурен нека собствениците (или синовете им :lol:) да кажат така ли е или не:thumb:
Аватар
GECKO

Мнениеот marshall__ » Чет Фев 09, 2006 1:56 pm

[quote="GECKO"]

.. На мен ми казаха, че и оста отзад е различна на FR e 135х10 а на [b]DH 150х12[/b]..[/quote]

Говориш за 2006 High Octane. До 2005 включително са 135х10мм ос.

@bikerider: :beer:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот thekidtwist » Чет Фев 09, 2006 2:37 pm

[quote="GECKO"]

На мен ми казаха, че и оста отзад е различна на FR e 135х10 а на DH 150х12 но къде е Киро сега да каже на баща му FR-a с каква е :D До колкото разбрах и FR има същите планки като DH но серииния амортисьор на FR е по-къс. Както казах не съм сигурен нека собствениците (или синовете им :lol:) да кажат така ли е или не:thumb:
[/quote]

Пак компроматии:beer:
Да вярно е,че от 2006г. моделите ДХ-а е с 150х12(най-после).Обаче преди това ДХ-а и Фърррр-а са хапсолютли еднакви с изключение на планките за който говори колегата по горе.(е и надписите де(много важна подробност)).
@GECKO планките са различни пич:beer:
А на баща ми сега като пише ФР отзтрани и има 222мм шок кво е ДЪХЪ или ФЪРЪ:dunno:
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот GECKO » Чет Фев 09, 2006 2:58 pm

[quote="TheKidTwist"]

...шубидидубидиду...
[/quote]

Съгласих се, все пак нямам 2 Scott-а който да гледам за разлики, само от снимките съдя, точно за това се обърнах към теб :thumbu:
Аватар
GECKO

Мнениеот thekidtwist » Чет Фев 09, 2006 4:11 pm

@GECKO :beer:
One only needs two tools in life: WD-40 to make things go, and duct tape to make them stop.

The journey is the reward.....
Аватар
thekidtwist

Рейтинг: 1752

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 09, 2006 4:21 pm

[quote="C_Mo"]

[quote="MAN6"]

[/quote]

Да не започваме старата песен на нов глас...
[/quote]

разбира се, мен... ;)
xund
Аватар
MAN6

Предишна

Назад към Архив