Кълна се в брадата на пророка...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 10, 2006 10:03 am

[quote="chiMol"]

a къде мога да ги видя тия ПРОСЛУВУТИ КАРИКАТУРИ
ими ли линк?????
[/quote]

http://www.cannabisculture.com/forums/u ... m-vs-m.jpg
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 10, 2006 10:04 am

Всъщност ето линк със всичките публикувани карикатури. Както се вижда...нищо особено:
http://www.militantislammonitor.org/article/id/1610
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот chiMol » Пет Фев 10, 2006 10:15 am

деба кво се оплакват толкова се 1 сме им бръкнали с чадър в гъзъ и сме го отворили .... просто си търсят повод за скандали деба циганите

ps1 BLASKANE 10x
PS2 не ми обрастайте внимание падам си леко расист
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот velco » Пет Фев 10, 2006 11:19 am

[quote="klmn"]

http://www.segabg.com/online/article.as ... id=0001001
Е,не са ли уроди тия?
[/quote]

Уроди са я!

"The U.S. government has offered a $5 million award for information leading to bin Laden's arrest, after he was indicted in absentia in the bombings of two U.S. embassies in Africa."
Source: http://archives.cnn.com/2001/WORLD/euro ... .binladen/

нЕма спасение от уродите, батенце!
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот velco » Пет Фев 10, 2006 11:22 am

[quote="pes"]
това, което мога да кажа е, че тия хора живеят в средните векове.
[/quote]

Аха. И не случайно.:idea:
velco

Мнениеот velco » Пет Фев 10, 2006 11:31 am

[quote="klmn"]
*бал съм ги в резняците,кат не им аресва-ей къде е Турция.Не стига че са ни клали и **али 5 века,а и ще ЗАБРАНЯВАТ!?
[/quote]

Та, кой точно казваш те е **ал 5 века?

От всички турци, които съм срещал, никой нито ме е клал, нито ме е **ал. Също така, всички от тях не са били живи през въпросните 5 века, така че, няма начин да са клали и **али.
velco

Мнениеот did » Пет Фев 10, 2006 11:38 am

@velco:

:agree::agree::agree::agree::agree:

@наци-идиотите:

:finger::finger::finger::finger::finger:

дано НЯКОГА станете ХОРА.

ама не вярвам, защото не знаете значението на думата "човек"
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 10, 2006 11:46 am

[quote="velco"]

От всички турци, които съм срещал, никой нито ме е клал, нито ме е **ал. Също така, всички от тях не са били живи през въпросните 5 века, така че, няма начин да са клали и **али.
[/quote]

В интерес на истината, от всичките ни съседи именно турците са най-добронамерени към нас. Не че съм им фен, ама това е факт!

klmn, е ние не сме ли клали и е..ли, когато сме завладявали половин Европа?

Всички, откъде накъде някой трябва да налага на друг, как да живее и битува? Били в средновековието...ми аре питай ги да видиш дали това е по тяхна воля? Дошъл Сульо да им каже " Вие сте пещерни хора, са ние ше опраим и ше ви покажем как се живее, смотаняци такива". Демократично а?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Phantom » Пет Фев 10, 2006 12:03 pm

[quote="bluskanie"]

Дошъл Сульо да им каже " Вие сте пещерни хора, са ние ше опраим и ше ви покажем как се живее, смотаняци такива". Демократично а?
[/quote]

В същност точно Буш "упражнява" такава "Демокартична" политика.
Лесно ми е, защото се задоволявам само с най-доброто.
Phantom

Рейтинг: 1200

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 10, 2006 12:06 pm

[quote="Phantom"]

В същност точно Буш "упражнява" такава "Демокартична" политика.
[/quote]

Мислех, че достатъчно ясно съм се изразил :^:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот chiMol » Пет Фев 10, 2006 12:14 pm

:combust:
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот bikerider » Пет Фев 10, 2006 4:04 pm

[quote="pes"]
това, което мога да кажа е, че тия хора живеят в средните векове.
[/quote]

демек са лоши и да мрат, щото са "изостанали" ???

Предполагам ти се имаш за модерен човек и като такъв застъпваш модерното схващане, че всеки има право на личен избор на религия и начин на живот, нали? Това пише в демократичните конституции, включително и нашата.

Ако не застъпваш това мнение, излиза, че си също "от средните векове" и нямаш място в една демократична държава.

Приемам, че застъпваш схващането, че техния живот си е тяхна лична работа, щото ти си равноправен гражданин на демократична република.
Но ти доказваш обратното, щото даваш оценки като висша инстация, кой е назад, кой е напред... демек отричаш им правото да живеят в 21 век както те искат. :dunno:

Та, ти противоречиш ли си или и си също от средните векове???? Имат ли мюсюлманите право на самоопределение или не?????
Ако имат, тогава говориш тъпотии.
Ако нямат, значи си шовинист и проповядваш религиозна нетърпимост.

Щото ей това схващане "ние сме по-добри, щото сме модерни" си е жива проба шовинизъм. А ужким сме демократични, уважаваме чуждите права... на хартия :usclap:...

Нека ти обърна внимание, че тук се говори за публикацията на карикатури в >>европейски списания", а не коя цивилизация/религия е по-добра. Самото съпоставяне на религиите е антидемократична изява.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Фев 10, 2006 4:46 pm

[quote="bluskanie"]
Както се вижда...нищо особено:
[/quote]

Явно не познаваш мюсюлманските канони, за да говориш така. Ти мюсюлманин ли си? Аз лично бих реагирал точно като тях, ако са ме учили от малък, че КАКВАТО и да е рисунка на пророка е кощунство. Айде да погледнем и от другата страна, а? Съгласен съм със всичко, което пишеш, но такова омаловажаване не ти прави чест.

@юнаците:
Пуснах тази тема, за да покажа лицемерието на западната цивилизация и глупостите върху които е основана (свобода+равенство+братство).
Естествено, че всички религиозни екстремисти са тъпи промити парчета, но на света има и други хора и те са мнозинство. Реакцията им на възмущение е съвсем оправдана, просто в това ВЯРВАТ и имат СПОРЕД НАШИТЕ ПРАВИЛА пълното право за това, защото голяма част от тях живее сред нас като равноправни граждани.

Вижте поста на TOYAGA, той много точно попита за Дева Мария и Пилат Понтийски.
Протестирам срещу всякакви такива намеци, че "тъпите чалми" или "резаняци" трябва да млъкнат, да мрат и така нататък. Призовавам който приказва такива неща първо да си представи в ЕВРОПЕЙСКО списание карикатура на майка си в обидна поза и отдолу да пише "Българска дама".
Ако му пука (нищо особено кво толкова), значи и той живее в средните векове...

Толкова обичаме да се дуем какви демократи сме, а нямаме търпение сами да докажем обратното на дела. Защо така???
Тръбим че искаме да интегрираме тези хора.. Така ли да ги интегрираме към модерните ценности - като обиждаме пророка им? Това ли са модерните ценности?

Тва изобщо стратегия за какво е - за интеграция на мюсюлманите или за самоунищожение на европейците????

Edit: всъщност, толкова ли е трудно да се види, че отричайки на мюсюлманите същите демократични права каквито имаме и ние, всъщност минираме самите демократични права?
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 10, 2006 5:01 pm

[quote]

Явно не познаваш мюсюлманските канони, за да говориш така. Ти мюсюлманин ли си? Аз лично бих реагирал точно като тях, ако са ме учили от малък, че КАКВАТО и да е рисунка на пророка е кощунство. Айде да погледнем и от другата страна, а? Съгласен съм със всичко, което пишеш, но такова омаловажаване не ти прави чест.

[/quote]

Приемам упрека ти до някъде. С това само исках да кажа, че да речем Ийсус бе карикатуриран по същия начин ( Дева Мария и Пилат Понтийски преминават всякакви граници ако сравняваме... ), то едва ли отзивите щяха да са подобни, да не говорим за горене на знамена и трошене на посолства. Съвсем ясно съзнавам обидата, която е нанесена в случая и смятам че авторите на рисунките, а още повече тези, които са ги публикували, трябва да понесат някакви санкции. Въобще е възмутително (както ти добре обясни) отношението на Европа, САЩ и всички "цивилизовани" и "демократични" страни към исляма. Културата им е по-древна и богата от на повечето европейски държави, да не говорим за американската(то има ли такава). Очевидна е и другата страна на медала...реакцията с палежите и т.н. е неадекватна. Много е голям конфликта и едва ли точно ние можем да го разрешим. Факт е че обикновените хора страдат от грешките на сульовци и БУШмени...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Фев 10, 2006 5:14 pm

[quote="bluskanie"]
Приемам упрека ти до някъде. С това само исках да кажа, че да речем Ийсус бе карикатуриран по същия начин ( Дева Мария и Пилат Понтийски преминават всякакви граници ако сравняваме... ), то едва ли отзивите щяха да са подобни
[/quote]

Така е, но това не е оправдание, щото културите са различни, както ти сам изтъкна много на място.
Плюс това такава карикатура не се е появявала поне доколкото аз знам, съответно да се аргументираме с хипотетичен сценарий и хипотетичен резултат от него е жива спекулация, нищо повече.
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 10, 2006 5:23 pm

[quote="bikerider"]

Плюс това такава карикатура не се е появявала поне доколкото аз знам, съответно да се аргументираме с хипотетичен сценарий и хипотетичен резултат от тях е малко странно и е жива спекулация, нищо повече.
[/quote]

Не знам за карикатура, щото не следя ислямската преса отблизо, но не знам какво хипотетично намираш в 11 сепрември. И спомняш ли си каква беше реакцията на обикновените хора, които понесоха тежкия удар? Какво хипотетично има в обезглавяването на невинни хора? Какво хипотетично също има в гоенето на национални флагове на разни държави? И прочее, и прочее...Не смятам да се убеждаваме с теб, кой е добър и кой лош...Това е политика и ние щем, не щем сме от едната страна на реката...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Пет Фев 10, 2006 5:36 pm

[quote]С това само исках да кажа, че да речем Ийсус бе карикатуриран по същия начин ( Дева Мария и Пилат Понтийски преминават всякакви граници ако сравняваме... ), то едва ли отзивите щяха да са подобни, да не говорим за горене на знамена и трошене на посолства. [/quote]

Пич, ако още не си разбрал (въпреки че Марто го споменава изрично малко по-нагоре), КАКВОТО И ДА БИЛО изобразяване на Аллах, Мохамед и т.н. мюсюлмански религиозни светини се счита от всеки добре възпитан мюсюлманин (въобще не е задължително същият да бъде фундаменталист) за ГРУБО, КРАЙНО И ПРЕМИНАВАЩО ГРАНИЦИТЕ НА ЕЛЕМЕНТАРНАТА ТЪРПИМОСТ! Просто тва не ти е нашия религиозен либерализъм, който го боли фара за Джизъс Суперстар и прочие тинтири-минтири...

Тоест, това изобразяване е сравнимо ТОЧНО с кощунствени неща като споменатия от мен пример с Дева Мария, поради което реакцията на множеството добре възпитани мюсюлмани по света за мен е НАПЪЛНО РАЗБИРАЕМО.

Мисля НАПЪЛНО РАЗБИРАЕМО е и това, че в подобна ситуация има всички предпоставки множеството добре възпитани мюсюлмани постепенно или не толкова постепенно да се трансформира в множество зле възпитани фундаменталоекстремисти...

Мьм!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот kotka12 » Пет Фев 10, 2006 5:44 pm

@bikerider & bluskanie

интересното е че в случая и двамата сте прави /от моя гледна точка/, защото bikerider изхожда от демократичните принципи, а bluskanie залага на действителността
Съгласен съм, че по-голямата част от мюсулманския свят тъне в мизерия и невежество /от наша гледна точка -според тях може и да са си добре/
А някой замисли ли се, че има интерес тези хора да стоят в това си положение, поради простата причина, че се манипулират значително по-лесно???
На кой овчар му трябва демокрация - ми нали така овцете може да се усетят, че няма логика да ги стрижат и доят "по наследство"?
още веднъж-религията е мощен опиат /справка която и да е по-радикална секта/
@bikerider
темата е много интересна и повечето мнения тук са интелигентни и интересни, но за съжаление прераства в религиозен спор с отделни елементи на религиозна нетърпимост
@всички:beer::beer::beer:

@TOYAGA
:agree:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот did » Пет Фев 10, 2006 6:13 pm

[quote="kotka12"]

темата е много интересна и повечето мнения тук са интелигентни и интересни, но за съжаление прераства в религиозен спор с отделни елементи на религиозна нетърпимост
[/quote]

не, не прераства в нищо (за щастие).

искам да питам нещо, което се отнася не само за темата с различните култури, различните религии, различните начини на мислене... а и до ТОЗИ форум:

Когато казваш нещо по нечий адрес, когато искаш този някой да разбере посланието ти, когато ясно съзнаваш, че сте различни, с чий начин на мислене трябва да се съобразиш:

1. твоя си;
2. на този, с когото се опитвам да общувам.

Ако избереш (2), предлагам ти следващия път, когато ще ходиш на риболов, да не си носиш червеи (бррр... гнусотия, [b]аз[/b] не ги обичам и не бих ги ял), а ягоди, боровинки и къпини :chef: (щото на [b]теб [/b]ти харесват).

а, и още нещо: моли се в язовира да има шарани-вегетарианци.

[size=67][color=yellow]тва не е моя мисъл, ма не помня кого цитирам[/color][/size]
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 10, 2006 7:42 pm

Тегава тема...
Мисля си какво ли трябва да ни причинят, за да протестираме, за да палим знамена, и да безумстваме? В така материализираният "демократичен" свят, можеби трябва да ни вземат парите за да реагираме остро. Разликите в културата и религията сигурно стоят зад този въпрос. Явно нивото на принципност у един мюсюлманин е далеч във висините, спрямо нашето. Плюя на този, който е нарисувал и публикувал тези рисуннки. С тази отвратителна изява неизбежното се приближава повече, отколкото ни се ще. И си мисля, че това медийно изсиране не е случайно хрумване на дадения редактор, на дадения вестник.

TOYAGA, много добре си написал, това което искаш да кажеш, но моля ако решиш да се обръщаш към мен, то да не е с "Пич". Просто не харесвам думата...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Пет Фев 10, 2006 7:47 pm

[quote]...ако решиш да се обръщаш към мен, то да не е с "Пич". Просто не харесвам думата...[/quote]

ОК! Както се вижда - хора всякакви, табиети всякакви...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот klmn » Пет Фев 10, 2006 8:20 pm

[quote="velco"]

[quote="klmn"]

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2135§ionid=4&id=0001001
Е,не са ли уроди тия?
[/quote]

Уроди са я!

"The U.S. government has offered a $5 million award for information leading to bin Laden's arrest, after he was indicted in absentia in the bombings of two U.S. embassies in Africa."
Source: http://archives.cnn.com/2001/WORLD/euro ... .binladen/

нЕма спасение от уродите, батенце!

[/quote]
Имах предвид,че когато са публикували същите карикатури през октомври 2005 в египетски вестник,никой не нададе кански вой,нали?3-4 месеца по-късно-палежи,убийства и т.н.,защото са в християнски вестник!?То верно че Буш осра пейзажа ама ..
Относно българските турци малко крайно се изказАх,познавам много свестни такива,но онзи ден в предаването на Милен Цветков(точно по темата)главния мюфтия на БГ(ако не бъркам)така се накара на Миленчо,че ги показаха в ефир,че трябваще да се извинява..
В същото предаване показаха карикатури на Исус Христос,не разбрах обаче от кои арабски вестник са..да им подпалиме посолствата?:evil::evil:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот uha_rampage » Пет Фев 10, 2006 9:44 pm

'Те' горят флагове, 'ние' рисуваме карикатури.
Не виждам нищо лошо :)

Май забравяте, че основния стълб в тяхната култура е вярата в Аллах и най-великия негов пророк Мохамед бен Абдаллах.
А какво проповядва тя? - унищожение на всички неверници (християния, евреи и тн.)
Чували ли сте за
'газават', 'джихад'???
Нима 'ние' още предприемаме кръстоносни походи срещу тях?
До къде стигнахме, да ми се изтопорчи някакъв в сутрешния блок на БТВ и да ми обяснява, че те горките мюсюлмани и тяхната религия са миролюбиви, че това да се рисува техния бог е ужасно! О не!
Защо ще горят флагове??? И защо 'ние' трябва да се съобразяваме с тях и да не рисуваме карикатури???
Относно тях - виждал съм много по 'разтърсващи' за един мюсюлманин карикатури. А и как така изведнъж след почти година от публикуването им те предизвикаха подпалване на флагове? Доста озадачаващо не смятате ли?
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот kotka12 » Пет Фев 10, 2006 10:24 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote]...ако решиш да се обръщаш към мен, то да не е с "Пич". Просто не харесвам думата...[/quote]

ОК! Както се вижда - хора всякакви, табиети всякакви...
[/quote]

Мисля, че тука се получи забавно, макар и за чужда сметка.
Нека внеса малко яснота /не че някой го е искал, де/
"пич" е турска дума, която е изключително обидна /значението и е "копеле", "дете, което не познава баща си"/
между прочем мисля, че и на български, ако се вложи това значение е обидно, и то доста
предлагам да не палим посолства и флагове, а да удавим пожарите на размириците в бира:beer::beer::beer::beer::beer::beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот mih » Пет Фев 10, 2006 10:47 pm

Бе то и "бъзикам се", както и още маса други думи, са имали доста различно и често неприятно значение, но въпреки това продължават да си съществуват в новото си амплоа; това не е повод да ги отричаме, така или иначе след поколение-две само етимологичните речници ще си спомнят за старите им значения.

По темата: някой разлайва кучетата (демек, посредством медиите се настройва общественото внимание на честота "религиозни търкания"), кво толкоз, сефте... Важното е, че "лошите" в Ирак и Афганистан стават все по-силни, а "добрите" коалиционери - все по-слаби. Ей го на - Саддам все по-рядко стъпва в "съда", който са му натаманили, отвличат си на поразия, трепят наред, наскоро имаше атентат в деня на полицаите, измряха десетки полицаи...
Храстът изсъхва, а иска да полази и нов фронт, при това в същия регион (така и така там е бойното поле и цялото внимание е там, пък си има и историйка вече, нали бащата още се занимаваше там); нужно му тъкмо каквото се получава.
Пък друг момент е, че Путин оправдава отвсякъде името си, знае само да раздава и не съумява да събере дължимото.
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот El Camino » Съб Фев 11, 2006 12:34 am

[quote="velco"]

Друго се е в цивилизованите държави - говорейки по мобилен телефон, блъскаш автомобил с четиричленно семейство, спрял в аварийната лента на автомагистрала, в резултат на което автомобилът се подпалва, мъжът, жената и двете им деца изгарят, а ти си плащаш 650 американски долара глоба и си тръгваш по живо, по здраво ...
[/quote]

Което е неправилно, но не и непоправимо, ако не по официалнния канал, то си има и неофициални - братовчеди с технически наклонности, чичовци с пушки и т.н. Не е конституционно, но все пак е правосъдие. Докато това момиче и другите като нея веднъж като ги окачат, след това и да преразглеждат делото, и да ги оправдаят, все тая - от другата страна лесно се праща, ама досега не съм чул някого да са го върнали.

Как да е де, явно че с тях по много въпроси няма се разберем :(
Semper Fi, mothafucker!
El Camino

Мнениеот velco » Съб Фев 11, 2006 12:53 am

[quote="uha_rampage"]
Чували ли сте за
'газават', 'джихад'???
[/quote]

ЧувАли сме. И?
velco

Мнениеот velco » Съб Фев 11, 2006 12:58 am

[quote="El Camino"]
братовчеди с технически наклонности, чичовци с пушки и т.н. Не е конституционно, но все пак е правосъдие.[/quote]

ЧЕкай, че не нещо не доразбрах ... Ти се възмущавашe, че мюсюлманите не са достатъчно толерантни и цивилизовани, нали така ?
velco

Мнениеот shaggy86 » Съб Фев 11, 2006 1:23 am

[quote="mih"]
По темата: някой разлайва кучетата (демек, посредством медиите се настройва общественото внимание на честота "религиозни търкания"
[/quote]

Точно това май е идеята,отклоняване на вниманието на Хората чрез Пресата,чрез манипулиране на общественото мнение на двете стада о[size=134]Ф[/size]ци
за да може да се разберат за Иран
То ако Путин не се раздаваше ,досега американските танкове да бяха стигнали Техеран...
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот El Camino » Съб Фев 11, 2006 1:29 am

Да, точно така, само че толерантността не бива да се отъждествява с онзи самоунищожителен християнски принцип за отстъпчивостта.
Semper Fi, mothafucker!
El Camino

ПредишнаСледваща

Назад към Други